Τα 5 στιλιστικά λάθη που θα σας στερήσουν τον τίτλο της "καλοντυμένης"

Οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν την εμφάνισή σας.

Όλες έχουμε κάνει εμφανίσεις που θέλουμε να ξεχάσουμε. Ιδίως, επιστρέφοντας στο παρελθόν. Αλλά αυτή είναι και η αξία των λαθών: μαθαίνει κανείς από αυτά. Η εμπειρία, η γνώση και τα χρόνια φέρνουν σταδιακά και τη συνειδητοποιήση των προσωπικών "θέλω" και του στιλ που πραγματικά μας ταιριάζει. Πολύτιμος αρωγός, βεβαίως, σ' αυτή την πορεία, οι συμβουλές των "ειδικών" που η επαγγελματική τους ενασχόληση με τη μόδα τους έχει εξασφαλίσει μεγαλύτερη πείρα και πιο εμπεριστατωμένη ματιά πάνω στο τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνουμε αναφορικά με το στιλ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός, λοιπόν, από τα styling tips που θα σας εξασφαλίσουν μία κομψή εμφάνιση, υπάρχουν κι εκείνα που συστήνουν τι να αποφύγετε αν δεν θέλετε να χάσετε τον τίτλο της "καλοντυμένης". Οι παρακάτω 5 συμβουλές είναι εξαιρετικά κατατοπιστικές: 

#1 Φοράτε παπούτσια που δεν μπορείτε να τα περπατήσετε

Όσο κομψό κι αν είναι ένα ζευγάρι, αν όταν το φοράτε δεν μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία σας - κι επομένως να περπατήσετε με αυτοπεποιήθηση, τότε σίγουρα στερείτε πόντους από τη συνολική σας εμφάνιση. Παρόμοιο ζήτημα προκύπτει όταν επιλέγετε ρούχα που δεν εφαρμόζουν σωστά στο σώμα σας επειδή είναι το λάθος νούμερο ή δεν κολακεύουν τον σωματότυπό σας. 

Chanel pumps

#2  Ξεχνάτε τα αξεσουάρ 

Δεν υπάρχει λίστα με styling tips που να μην αναφέρεται στη σπουδαιότητα των αξεσουάρ. Όσο ωραία κι αν είναι τα κομμάτια που έχετε επιλέξει για μια εμφάνιση, ακόμα κι στοχεύετε σ' ένα minimal style, η απουσία των κατάλληλων αξεσουάρ δεν θα την αναδείξουν όπως της αρμόζει.  

#3  Υιοθετείτε άκριτα κάθε νέα τάση /  Υιοθετείτε άκριτα το look κάποιου άλλου

Το στιλ απαιτεί πειραματισμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει "κοπιάρισμα". Ο όρος "fashion victim" περιγράφει ακριβώς αυτή την κατάσταση όπου ένα πρόσωπο υιοθετεί άκριτα τάσεις ή επενδύει σε ακριβά κομμάτια, συχνά συνδυασμένα όλα μαζί σε μία εμφάνιση χωρίς στιλιστική συνοχή. Μία τάση, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζει στο στιλ σας ή ότι ένα head-to-tow runway look θα σας εξασφαλίσει κομψότητα. Το μυστικό είναι να δοκιμάζετε και να ενσωματώνετε στοιχεία της μόδας στο δικό σας προσωπικό στιλ αν θέλετε να πετύχετε ένα αξιοσημείωτο look.  

Giovanna Battaglia Engelbert

#4  Διακρίνονται τα εσώρουχά σας

Καμία κομψή εμφάνιση δεν επιτρέπει να διακρίνονται μέσα από τα ρούχα σας τα στοιχεία εκείνα στα εσώρουχά σας που δεν προορίζονται για να συμμετέχουν στο styling ενός συνόλου. Το λάστιχο από τα εσώρουχα που ξεχωρίζει από το παντελόνι ή το κούμπωμα του σουτιέν, εν ολίγοις, θα πρέπει να μένουν μακριά από κοινή θέα. 

#5  Δεν φροντίζετε τα ρούχα σας

Άλλη μία σημαντική λεπτομέρεια που θα σφραγίσει με επιτυχία μια εμφάνιση είναι αυτή που αφορά τη φροντίδα τους. Ρούχα που δεν είναι σιδερωμένα, καλοπλυμμένα και μοσχοβολιστά, έχουν εμφανείς φθορές ή μοιάζουν πολυκαιρισμένα, σίγουρα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον στόχο της αψεγάδιαστης κομψότητας. 

carine roitfeld

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ