Είναι οριστικό! Στο Καλλιμάρμαρο θα γίνει το σόου του οίκου Dior

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων έδωσε το πράσινο φως για την εκδήλωση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά την έγκριση του αιτήματος του οίκου Dior για να κάνει φωτογράφηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης που αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων γνωμοδότησε θετικά και για την εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο. H συνεδρίαση έγινε χτες, Πέμπτη 27 Μαΐου, και η απόφαση ήταν ομόφωνη. Στη διάρκειά της τα μέλη του ΚΣΝΜ ενέκριναν επίσης τη χορήγηση άδειας φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, καθώς και απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο, στον επίσημο ιστότοπο του οίκου Dior .

Το σόου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου και θα έχει τίτλο "Dior Celebrates Greece". Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η συλλογή ρούχων "Cruise 2021" η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 αλλά και γενικά στην Ελλάδα ως γενέτειρα του πολιτισμού. Για τη δημιουργία της συλλογής ο γαλλικός οίκος θα συνεργαστεί με Έλληνες δημιουργούς και τεχνίτες, θέλοντας έτσι να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και τις παραδοσιακές τεχνικές.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior Maria Grazia Chiurri επέλεξε την Ελλάδα ως φόρο τιμής στον Christian Dior, ο οποίος είχε φωτογραφίσει τη συλλογή του πριν 70 χρόνια στην Ακρόπολη. "Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα στην καρδιά μου", δήλωσε.

Πηγή: Madamefigaro.gr