Πώς θα βρείτε το μαγιό που κολακεύει περισσότερο τη σιλουέτα σας

Χρήσιμα tricks που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Η εποχή του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει με εμάς να ονειρευόμαστε τη στιγμή των διακοπών και των χαλαρών στιγμών δίπλα στη θάλασσα. Ως γυναίκες που αγαπούν το στιλ, όμως, λίγο πριν επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας οδηγήσει στον φετινό προορισμό έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σημαντική πρόκληση: να βρούμε το ιδανικό μαγιό ανάλογα με τη σιλουέτα μας. Θα συμφωνήσουμε πως αυτή η διαδικασία δεν είναι πάντα εύκολη αφού χρειάζεται να προσέξουμε αρκετά στοιχεία πριν κάνουμε τις τελικές επιλογές μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tricks που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε πιο εύκολα τα μαγιό του καλοκαιριού.

Επιλέξτε μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπο σας

Η πιο σημαντική και χρήσιμη συμβουλή που χρειάζεται να γνωρίζετε πριν επιλέξετε τα μαγιό του καλοκαιριού είναι να σας κάνουν να νιώθετε άνετα στην παραλία. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να παρατηρήσετε τη σιλουέτα σας, αλλά και τις ανάγκες του σώματός σας πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε μεγάλο στήθος θα πρέπει να επιλέξετε ένα μαγιό που να προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη και να προτιμήσετε μαγιό με φαρδιές τιράντες ή εάν θέλετε να καλύψετε την περιοχή της κοιλιάς, ένα ψηλόμεσο μπικίνι ή ένα ολόσωμο μαγιό θα σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα στην παραλία. Στόχος, λοιπόν, είναι να αγαπήσετε περισσότερο το σώμα σας και να το αναδείξετε με τον πιο κολακευτικό τρόπο.

Διαβάστε Επίσης

Δώστε προσοχή στο ύφασμα

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ρούχα μας, έτσι και με τα μαγιό η ποιότητα του υφάσματος παίζει καθοριστικό αποτέλεσμα στα looks. Όσον αφορά στα μαγιό, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, ο ήλιος ή ακόμα και το αντηλιακό ενδέχεται να τα φθείρουν εάν το ύφασμα δεν είναι καλής ποιότητας. Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι η λύκρα, η οποία είναι γνωστή για την ελαστικότητα της και συνεπώς είναι ιδανική για τη δημιουργία μαγιό. Πλέον μάλιστα, υπάρχουν sustainable brands μόδας που δημιουργούν μαγιό από ανακυκλωμένα υλικά που είναι εξίσου καλή εναλλακτική επιλογή.

Αλλάξτε νούμερο

Ακόμα κι αν έχετε συνηθίσει να φοράτε κάποιο συγκεκριμένο νούμερο σε μαγιό, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως χρειάζεται να κάνετε αλλαγές. Αρχικά, κάθε χρόνος που περνά το σώμα σας αλλάζει. Ακριβώς όπως και οι ανάγκες του. Συνεπώς, το μαγιό που φορούσατε πέρσι ενδέχεται να μην σας ταιριάζει πλήρως ως προς το νούμερο. Είναι απαραίτητο να μετρήσετε τις αναλογίες σας λίγο πριν κάνετε τις αγορές σας ώστε να είστε σίγουρες πως θα κάνετε τη σωστή επιλογή. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να παρατηρήσετε τα νούμερα του κάθε brand ανάλογα με τις δικές σας μετρήσεις, αφού τα διαφορετικά υφάσματα και οι γραμμές μπορεί να σας κάνουν να επιλέξετε ένα νούμερο μικρότερο ή μεγαλύτερο από ό,τι συνήθως.

Διαβάστε Επίσης

Extra Tip

Στην περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε στη συλλογή σας ένα μαγιό, για παράδειγμα ολόσωμο, ώστε να το φοράτε κυρίως στην πόλη ή τις χαλαρές βόλτες στο νησί ως τοπ, σας προτείνουμε να προτιμήσετε ένα νούμερο μεγαλύτερο. Το ύφασμα που χρησιμοποιείται στα μαγιό είναι εξαιρετικά ελαστικό ώστε να προσαρμόζεται τέλεια στο σώμα όταν είναι υγρό. Εάν σκοπεύετε όμως να το φοράτε κυρίως ως τοπ,  ένα νούμερο μεγαλύτερο θα σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα όταν το φοράτε.

Μην συμβιβάζεστε

Όταν πρόκειται για μαγιό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβιβαστείτε με κάποιο σχέδιο που δεν ταιριάζει τέλεια στο σωματότυπο σας. Τόσο η γραμμή του όσο και η στήριξη που προσφέρει θα πρέπει να είναι ακριβώς εκείνη που χρειάζεστε για να νιώθετε ο εαυτός σας στην παραλία.

Κάνετε διάφορα τεστ

Ακόμα κι αν έχετε ήδη επιλέξει τα μαγιό του καλοκαιριού αλλά δεν τα έχετε φορέσει ακόμα στην παραλία, σας προτείνουμε να τα φορέσετε στο σπίτι ώστε να τα τεστάρετε. Για παράδειγμά, κάντε μερικά βήματα, καθίστε με διαφορετικούς τρόπους, αφού έτσι θα μπορέσετε να ελέγξετε  εάν το ύφασμα του είναι όντως σταθερό ή εάν οι τιράντες χρειάζονται την οποιαδήποτε επιδιόρθωση.

Διαβάστε Επίσης