X

10 φορές που γυναίκες των royal οικογενειών φόρεσαν το ίδιο φόρεμα

Ποια "γαλαζοαίματη" έκανε την καλύτερη εμφάνιση;

Πόσο εύκολο είναι για μία γυναίκα που είναι μέλος βασιλικής οικογένειας να αναπτύξει το προσωπικό της στιλ; Παρ' όλους τους κανόνες που επιβάλει το πρωτόκολλο της κάθε οικογένειας, υπάρχουν κάποιες "γαλαζοαίματες" που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με την προσωπική τους αισθητική και να συνδυάσουν τους αυστηρούς βασιλικούς κανόνες με τις τάσεις της μόδας. Γυναίκες όπως η Kate Middleton, η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας, η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας έχουν καταφέρει να αναδειχθούν σε style icons με κάθε τους εμφάνιση να γίνεται αντικείμενο συζήτησης στον παγκόσμιο Τύπο. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως φαίνεται όμως, οι κομψές royals δεν εμπνέουν μόνο γυναίκες από όλο τον κόσμο, αλλά και άλλες "γαλαζοαίματες", αφού δεν είναι λίγες οι φορές που δύο βασίλισσες, πριγκίπισσες ή δούκισσες έχουν πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση, φορώντας το ίδιο ρούχο με διαφορετικό styling. Μπορεί μέχρι στιγμής, να μην έχει συμβεί το στιλιστικό ατύχημα να βρεθούν δύο "γαλαζοαίματες" σε εκδήλωση με ακριβώς το ίδιο φόρεμα, ωστόσο έχει τύχει να φορέσουν το ίδιο ρούχο με μερικές ημέρες, μήνες ή και χρόνια διαφορά

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 10 τέτοιες περιπτώσεις: 

#1

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η Kate Middleton φόρεσαν το ίδιο φόρεμα από το brand The Vampire's Wife με μερικούς μήνες διαφορά. Πρόκειται για ένα midi φόρεμα σε σμαραγδί shiny απόχρωση με βολάν στα μανίκια και το τελείωμα του. Συγκεκριμένα, η πριγκίπισσα Βεατρίκη το φόρεσε το δείπνο για την παρουσίαση του βιβλίου "The Dior Sessions" την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη το 2019 με μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες και μαύρο τσαντάκι. Η Kate Middleton φόρεσε το ίδιο σμαραγδί φόρεμα στο Guinness Storehouse’s Gravity Bar του Δουβλίνου στις 3 Μαρτίου του 2020. Το συνδύασε μάλιστα με κυπαρισσί ψηλοτάκουνες γόβες με velvet υφή, χρυσά σκουλαρίκια και χρυσό τσαντάκι. 

#2

Στις 27 Φεβρουαρίου το 2018, η πριγκίπισσα Charlene του Μονακό εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί της τελετής για το παγκόσμιο βραβείο αθλητισμού Laureus με ένα λευκό, μακρύ φόρεμα με έναν ώμο, δημιουργία της Stella McCartney και έκανε τα φλας των φωτογράφων να αστράψουν. Τον Απρίλιο του 2019, η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας φόρεσε ακριβώς το ίδιο Stella McCartney φόρεμα στο ετήσιο γκαλά του διπλωματικού σώματος στο Άμστερνταμ.

#3

Η βασίλισσα Maxima εμφανίστηκε στο Tilburg Theater τον Απρίλιο του 2017, φορώντας ένα εντυπωσιακό floral φόρεμα διά χειρός Giambattista Valli. Το ίδιο φόρεμα όμως έχει επιλέξει και η πριγκίπισσα Madeleine της Σουηδίας για το World Childhood Foundation Thank You Gala τον Οκτώβριο του 2018 στη Νέα Υόρκη. 

#4

Το 2014, η δούκισσα του Cambridge περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Royal Variety Performance με ένα άκρως εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα από δαντέλα, το Zarita Dress της Diane von Furstenberg, συνδυάζοντας το με μαύρο clutch τσαντάκι και σκουλαρίκια με διαμάντια. Το εν λόγω φόρεμα τής άρεσε τόσο πολύ που μερικά χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2017, το φόρεσε ξανά σε φιλανθρωπικό gala του Kensington Palace. 

Χωρίς να γνωρίζουν τη σχέση που θα δημιουργηθεί ανάμεσα τους, η Kate Middleton και η Meghan Markle είχαν δείξει την προτίμηση τους στο ίδιο φόρεμα. Συγκεκριμένα, το 2012 η Markle είχε φορέσει τη mini εκδοχή του εν λόγω φορέματος και μάλιστα σε navy blue απόχρωση σε καλλιτεχνικό event.

#5

Τον Φεβρουάριο του 2017, η δούκισσα του Cambridge επέλεξε ένα sparkly, midi φόρεμα του οίκου Erdem για μία δεξίωση στη Μεγάλη Βρετανία. Το ίδιο φόρεμα όμως είχε φορέσει, τον Νοέμβριο του 2016 η Mette-Marit, πριγκίπισσα της Νορβηγίας, στο Μουσείο Ιστορίας του Καναδά

#6

Η πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας παρευρέθηκε στη βάφτιση του πρίγκιπα Αλέξανδρου, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2016, φορώντας ένα Elie Saab φόρεμα με δαντέλα σε μία πολύ ιδιαίτερη ροδακινί απόχρωση. Τον Οκτώβριο του 2017, η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας επισκέφτηκε το Champalimaud Centre στην Πορτογαλία με το ίδιο φόρεμα.

#7

Marie Chantal είχε φορέσει ένα πολύ κομψό floral φόρεμα του οίκου Valentino στο δείπνο που έγινε προς τιμήν του δείπνου για τα 80α γενέθλια του βασιλιά και της βασίλισσας της Νορβηγίας. Το ίδιο φόρεμα, στη midi εκδοχή του, είχε φορέσει και η πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, Melania Trump, στην στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρας της Βαστίλης, το 2017. 

#8

Τον Οκτώβριο του 2016, η πριγκίπισσα Σοφία της Ισπανίας φόρεσε ένα κόκκινο Carolina Herrera παλτό στην στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε προς τιμής της Εθνικής εορτής της Ισπανίας. Τρία χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2019, ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge επισκέφτηκαν το Windsor Park Stadium στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας με την Kate Middleton να φορά το ίδιο Carolina Herrera κόκκινο παλτό.

#9

Στις 24 Οκτωβρίου το 2019, η Meghan Markle πραγματοποίησε μία από τις πιο κομψές εμφανίσεις της με μία Hugo Boss pencil φούστα σε βουργουνδί απόχρωση. Υιοθέτησε, μάλιστα, μία από τις τάσεις της σεζόν, δημιουργώντας ένα μονοχρωματικό σύνολο, συνδυάζοντας τη φούστα της με πουκάμισο και γόβες στην ίδια βουργουνδί απόχρωση. Τυχαία, την ίδια ημέρα, η βασίλισσα Letitzia της Ισπανίας φόρεσε την ίδια Hugo Boss φούστα στο ταξίδι της στη Σεούλ. Εκείνη τη συνδύασε με λευκό πουκάμισο με λεπτομέρειες από δαντέλα, τσάντα και γόβες στην ίδια απόχρωση με τη φούστα. 

#10

Για τις ιπποδρομίες που πραγματοποιήθηκαν στο Epsom Derby, η Marie-Chantal φόρεσε ένα midi φόρεμα του οίκου Dolce&Gabbana. Τον εν λόγω φόρεμα φαίνεται πως άρεσε πολύ και στην πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας, αφού το φόρεσε μόλις μία ημέρα αργότερα στη βάφτιση της πριγκίπισσας Ελεονόρας της Σουηδίας.

Διαβάστε Επίσης