Όλοι μιλούν για την Meteor bag του οίκου Off-White

Ποιος πίστευε ότι οι micro bags του Jacquemus δεν είναι καθόλου πρακτικές;

Μετά τη μικροσκοπική τσάντα του Jacquemus, που πολλοί αναρωτήθηκαν πώς μπορεί τελικά να χρησιμοποιηθεί, έρχεται και ο Off-White να προτείνει κάτι που -μάλλον- είναι λιγότερο πρακτικό. Ο λόγος για τo μοντέλο Meteor που μόλις παρουσίασε στο fashion show του στο Παρίσι, το οποίο είναι γεμάτο τρύπες. Αυτό σημαίνει ότι είναι μάλλον αδύνατο να χρησιμοποιηθεί στην πράξη. 

Όλοι μιλούν για την Meteor bag του οίκου Off-White

Στόχος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι να μοιάζει σαν να χτυπήθηκε από μετεωρίτες, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχει τρύπες, οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν και τη λαβή. Τα μοντέλα στην πασαρέλα άλλωστε την κράτησαν με αυτόν τον τρόπο και όχι χρησιμοποιώντας την κομψή λαβή που βρίσκεται στο πάνω μέρος της. Μπορεί να είναι πολύ όμορφη και πιθανόν να γίνει η νέα It τσάντα που θα κρατούν οι trend setters στο επόμενο διάστημα, όμως αν δοκιμάσετε να τοποθετήσετε μέσα το πορτοφόλι, το κινητό ή οτιδήποτε άλλο, μάλλον θα πέσει!

μόδα, off white show

Και μετά από όλα αυτά προκύπτει η εύλογη απορία: η Meteor τσάντα πρόκειται να πωλείται κανονικά, ή μήπως απλώς σχεδιάστηκε για να πλαισιώσει τα looks της πασαρέλας; Ο οίκος ήδη έχει διευκρινίσει ότι πρόκειται περισσότερο για ένα έργο τέχνης παρά για ένα πρακτικό αξεσουάρ, ενώ σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα challenge "στην ίδια την τσάντα, ένα από τα πιο κοινά αντικείμενα στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Παρόλο λοιπόν που είναι ένα έργο τέχνης, θα πωλείται κανονικά με τιμή που θα πλησιάζει τα 1500 ευρώ.

μόδα, off white show
μόδα, off white show

Στο ίδιο show παρουσιάστηκαν και ρούχα και παπούτσια σε αντίστοιχη λογική, τα οποία όμως είναι σίγουρα πιο συμβατά με την πραγματικότητα, από μια τσάντα που, όπως φαίνεται, δεν έχει καμία πρακτική χρήση. 

Οι αντιδράσεις στα social media είναι ποικίλες. Κάποιοι είπαν ότι μοιάζει με ελβετικό τυρί, ενώ κάποιοι άλλοι το προχώρησαν λίγο παραπάνω λέγοντας πως αντικατοπτρίζει πλήρως μια νέα εποχή πολύ πλούσιων γυναικών που επιδεικνύουν τον πλούτο τους ακριβώς με το να μην χρειάζονται τίποτα μέσα στην τσάντα τους. 

Ο Virgil Abloh, καλλιτεχνικός διευθυντής του Off-White, απουσίαζε από το πρόσφατο show του οίκου στο Παρίσι. "Ο γιατρός μου είπε ότι έχω πιέσει υπερβολικά το σώμα μου, κάνοντας όλα αυτά τα ταξίδια και συμμετέχοντας σε όλα αυτά τα projects. Δεν είναι καλό για την υγεία μου" είχε πει νωρίτερα το Σεπτέμβριο. 

Σε κάθε περίπτωση η Meteor bag είναι πολύ πιθανό να γίνει ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξεσουάρ της επόμενης σεζόν ή, γιατί όχι, και hashtag #meteorbag.