Πλεκτά γιλέκα | To hero item της φετινής street style μόδας

Τα πλεκτά γιλέκα θα σας κάνουν masters του layering.

Ρίχνοντας μία πιο προσεκτική ματιά στις street style εμφανίσεις που πραγματοποίησαν οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη κατά τη διάρκεια των fashion weeks, αλλά και με μερικά clicks στα Instagram προφίλ των fashion influencers, συμπεραίνουμε δύο πράγματα. Αφενός, το preppy στιλ πρωταγωνιστεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά στις τάσεις της μόδας και αφετέρου τα πλεκτά γιλέκα είναι το must - have κομμάτι για να υιοθετήσετε το εν λόγω trend.

Ήδη από τον περσινό χειμώνα, τα πλεκτά γιλέκα έκαναν την εμφάνιση τους στη fashion επικαιρότητα, κερδίζοντας σχεδόν αμέσως την προσοχή των γυναικών που αγαπούν τη μόδα. Φέτος, επανήλθαν δριμύτερα, πρωταγωνιστώντας στις συλλογές των οίκων Prada, Louis Vuitton και Gucci. Κάπως έτσι, αναδείχθηκαν και επίσημα ως το μυστικό όπλο της street style μόδας και το κομμάτι που θα σας βοηθήσει να γίνετε masters στο layering.

Όσον αφορά στις αποχρώσεις και τα μοτίβα, εδώ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέρονται αφού δεν υπάρχουν κανόνες και νόρμες. Στις συλλογές των οίκων και των brands, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από πλεκτά γιλέκα τόσο σε ουδέτερους τόνους όσο και σε bold χρώματα. Τα μοτίβα επίσης από τις τάσεις των 70s αλλά και οι διαχρονικές οριζόντιες ρίγες αποτυπώνονται σε πλεκτά γιλέκα που μπορείτε να φορέσετε με πολλούς τρόπους. Με t-shirts και πουκάμισα, επάνω από το φόρεμα σας ή μέσα από το blazer του κοστουμιού σας, οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε μ'αυτό το τόσο ιδιαίτερο item είναι τόσοι που σάς υπόσχεται πως δεν θα το βαρεθείτε στιγμή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Style Inspo 

Editor's Picks

Γιλέκο Saint Laurent

Πλεκτό ριμπ γιλέκο H&M

Γιλέκο Ganni

Sweater vest Isabel Marant

Πλεκτό γιλέκο REINA PYO

Πλεκτό γιλέκο Jejia

Πλεκτό γιλέκο Cos

Γιλέκο Dodo Bar Or

Γιλέκο πλεκτό τύπωμα Mango

Sweater vest Balmain