Γιατί το κόκκινο Gucci κοστούμι της Gwyneth Paltrow θεωρείται "εμβληματικό";

Η ηθοποιός το φόρεσε ξανά στη νέα εκδοχή του στο σόου του οίκου που έγινε πρόσφατα στο Hollywood.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το σόου με τίτλο Love Parade που παρουσίασε στις 3 Νοεμβρίου ο οίκος Gucci, στη Hollywood Boulevard του Λος Άντζελες τα είχε όλα; εντυπωσιακές δημιουργίες, διάσημους σταρ στο front row αλλά και  στο catwalk, εκτυφλωτική λάμψη. Όμως, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν η εμφάνιση της Gwyneth Paltrow με το κοστούμι από κόκκινο-ρουμπινί βελούδο του ιταλικού οίκου. Ήταν μια δημιουργία από τη συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2022, σχεδιασμένη από τον Alessandro Michele , η οποία όμως έδειχνε υπερβολικά οικεία. Κι αυτό γιατί , για πρώτη φορά μετά από είκοσι πέντε χρόνια, η σταρ αναδημιούργησε μια από τις πιο iconic στυλιστικές στιγμές της δεκαετίας του '90.

Διαβάστε Επίσης

Μια αληθινά εμβληματική εμφάνιση

Το 1996, στο κόκκινο χαλί του MTV VMA (Video Music Awards), η ηθοποιός είχε προκαλέσει αίσθηση όταν εμφανίστηκε φορώντας ένα πανομοιότυπο ρούχο που έφερε την υπογραφή του τότε επικεφαλής της δημιουργικής διεύθυνσης του οίκου Gucci, Tom Ford.

Στην πρόσφατη ανανεωμένη εκδοχή αυτής της εμφάνισης, η Paltrow επιδίωξε το look να παραπέμπει σε εκείνη τη βραδιά, φροντίζοντας ώστε κάθε λεπτομέρεια, όπως τα μαλλιά της και τα παπούτσια με τα οποία συνδύασε το κοστούμι να μοιάζουν με τα "αυθεντικά”. Επιπλέον, φόρεσε και πάλι ένα γαλάζιο πουκάμισο κάτω από το κοστούμι της. Εκτός από το fashion crowd που είδε και αναγνώρισε στο look μια θρυλική εμφάνιση, ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και για την ίδια την ηθοποιό που στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι αυτό το διάσημο κόκκινο κοστούμι είναι ένα από τα αγαπημένα της ρούχα που έχει φορέσει ποτέ.

Σύμβολο της "εποχής Tom Ford"

Στα μέσα Απριλίου, ο Alessandro Michelle στην επίσημη δήλωσή του για την συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2022, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο κόκκινο σμόκιν και στο γεγονός ότι περιλαμβάνοντάς το στην κολεξιόν επιδίωξε να αποτίσει φόρο τιμής στον Tom Ford με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη δημιουργία του ιταλικού οίκου. "Η Gucci είναι για μένα ένα πειρατικό εργαστήριο, φτιαγμένο από εκτροπές και μεταμορφώσεις", δήλωσε. "Φυσικά, μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη μακρόχρονη ιστορία του brand είναι η εποχή του Tom Ford, μια εποχή που σημαδεύτηκε από το έντονο σεξαπίλ, όταν ο Ford χαρακτηρίστηκε "ο πιο αυστηρός σχεδιαστής του Μιλάνου". Άλλη μια απόδειξη ότι η μόδα είναι απλώς μια συνεχής ανακύκλωση.