Ο οίκος Bottega Veneta έχει καινούργιο creative director | Ποιος είναι ο Matthieu Blazy

Μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Daniel Lee, ο όμιλος Kering ανακοίνωσε ποιος αναλαμβάνει τη θέση του.

Μόλις λίγες μέρες μετά την ξαφνική ανακοίνωση της αποχώρησης του Daniel Lee από τη θέση του creative director της Bottega Veneta, ο Όμιλος Kering ανακοίνωσε τον διάδοχό του. Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου είναι ο Matthieu Blazy, και όπως τονίζει η ανακοίνωση, αναλαμβάνει αμέσως καθήκοντα. 

Το όνομα του Matthieu Blazy μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά δεν είναι άγνωστος στον χώρο της μόδας. Γεννημένος στο Παρίσι το 1984, ο Blazy αποφοίτησε από τη σχολή La Cambre στις Βρυξέλλες. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής ανδρικών συλλογών για τον Raf Simons, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα του οίκου Maison Martin Margiela ως σχεδιαστής της σειράς ‘Artisanal’ και των γυναικείων RTW shows. To 2014, έγινε senior designer στον οίκο Céline (την ίδια περίοδο που στην ομάδα του οίκου εργάστηκε και ο Daniel Lee), ενώ συνεργάστηκε ξανά με τον Raf Simons στον οίκο Calvin Klein από το 2016 έως 2019. Το 2020 διορίστηκε RTW design director στον οίκο Bottega Veneta

O Blazy είναι Γάλλος και Βέλγος στην καταγωγή και μοιράζει την ζωή του ανάμεσα στην Αμβέρσα και το Μιλάνο. 

Όπως δήλωσε ο François-Henri Pinault, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Kering: "Τα πολύ σταθερά θεμέλια, οι συγκεκριμένοι κώδικες και η μοναδική ταυτότητα του οίκου Bottega Veneta μας επιτρέπουν να τρέφουμε μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον του οίκου πολυτελείας. Είμαι σίγουρος ότι ο πλούτος της εμπειρίας που διαθέτει ο Matthieu Blazy και το ευρύ πολιτιστικό του υπόβαθρο θα του επιτρέψουν να φέρει τη δημιουργική του ισχύ στο καθήκον να συνεχίσει την κληρονομία του οίκου Bottega Veneta". 

Από την πλευρά του, ο Leo Rongone, CEO of Bottega Veneta, δήλωσε: "Ο Matthieu Blazy είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος άνθρωπος, στον οποίο με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό εμπιστεύομαι τη καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου. H Bottega Veneta υπήρξε πάντα συνώνυμη της signature δεξιοτεχνίας και της ιδιαίτερης δημιουργικότητας. Η ανάθεση των καθηκόντων στον Matthieu θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη σχέση του brand μας με το σύγχρονο και θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας, διατηρώντας παράλληλα τις αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της Bottega Veneta". 

Ο ίδιος ο Matthieu Blazy περιορίστηκε με μια λιτή ανάρτηση στο Instagram του να ευχαριστήσει  τους Leo Rongone και François-Henri Pinault. 

Ο σχεδιαστής θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή για τον οίκο τον Φεβρουάριο του 2022. 

Διαβάστε Επίσης