Πέθανε ο σχεδιαστής Virgil Abloh

Ήταν ιδρυτής του δημοφιλούς brand Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών συλλογών του οίκου Louis Vuitton.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές της εποχής μας δεν είναι πια στη ζωή. Ο Virgil Abloh, ιδρυτής του brand Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών συλλογών του οίκου Louis Vuitton, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 28 Νοεμβρίου σε ηλικία 41 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο, όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του με μια ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο Instagram. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια, από το 2019 οπότε και διαγνώστηκε με μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα, ο σχεδιαστής μόδας έδινε σιωπηρά τη μάχη του δοκιμάζοντας διάφορες θεραπείες ενώ την ίδια στιγμή παρέμενε ενεργός και δραστήριος στη μόδα και τις τέχνες. 

Ο όμιλος LVMH αποχαιρέτησε τον Virgil Abloh με μία ανακοίνωση στο Instagram, όπου ο CEO της εταιρείας, Bernard Arnault, δηλώνει: "Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από αυτή τη τρομερή είδηση. Ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας ιδιοφυής σχεδιαστής και ένας άνθρωπος με όραμα, ήταν επίσης ένας άντρας με όμορφη ψυχή και ευφυΐα.

H οικογένεια της LVMH αυτή τη στιγμή θρηνεί μαζί μου την απώλεια  και η σκέψη μας είναι με τους αγαπημένους του που έχασαν τον πατέρα, τον σύζυγο, τον αδελφό, τον γιο και τον φίλο". 

Ο γκανέζικης καταγωγής σχεδιαστής από το από το Ίλινοϊς των Η.Π.Α ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο της μόδας το 2009, κάνοντας πρακτική στον οίκο Fendi. Εκεί γνώρισε τον Kanye West με τον οποίο ξεκίνησαν σχέση συνεργασίας, με τον διάσημο ράπερ να τον χρίζει creative director της εταιρείας του Donda,  μέχρι και το 2013 οπότε ο Abloh ιδρύει το δικό του streetwear brand Off-White, που το ξεχωριστό του στυλ το έκανε σύντομα δημοφιλές ανάμεσα στους Millennials. Το 2018, ο Virgil Abloh έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Αφροαμερικανός σχεδιαστής μόδας που ανέλαβε θέση καλλιτεχνικού διευθυντή σε πολυτελή γαλλικό οίκο μόδας:  ως και τον θάνατό του διατηρούσε τη θέση  του artistic director των ανδρικών συλλογών του οίκου Louis Vuitton. 

Ο Virgil Abloh ήταν παντρεμένος με τη Shannon Abloh και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Lowe Abloh και τον Grey Abloh.