Party Dressing | Οι 5 στιλιστικές επιλογές που θα είναι πάντα διαχρονικές

Πώς θα "χτίσετε" μια party capsule γκαρνταρόμπα.

Τα κομμάτια του party dressing, και γενικά ό,τι αφορά τις "επίσημες" εμφανίσεις, αυτές δηλαδή που θα υποστηρίξουν την παρουσία μας σ' ένα γάμο ή ένα επίσημο δείπνο, δεν αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα στις αγορές μας. Συνήθως, είναι η πρόσκληση σ' ένα τέτοιο γεγονός που πυροδοτεί την αναζήτηση ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ που θα εξυπηρετήσουν το στιλ της βραδιάς - και τα οποία συνήθως μπαίνουν στην άκρη της ντουλάπας μέχρι να βρεθεί μια αντίστοιχη περίσταση. Βεβαίως, η μόδα έχει φροντίσει να απλοποιήσει το formal/ party/ glam ντύσιμο και να απελευθερώσει τις επιλογές, κάνοντας το μίνιμαλ στιλ μια εξαιρετική επιλογή για επίσημες περιστάσεις ή αντιστρόφως, φέρνοντας τη λάμψη στα everyday σύνολα. 

Διαβάστε Επίσης

Όποιον δρόμο, όμως, κι αν επιλέξετε για το party dressing που σας εκφράζει καλύτερα, υπάρχουν κάποιες επιλογές που θα παραμένουν διαχρονικές. Μπορείτε να επενδύσετε σ' αυτές και να δημιουργήσετε μια party capsule γκαρνταρόμπα από την όποια θα μπορείτε να ανασύρετε αγαπημένα σας κομμάτια κάθε εορταστική περίοδο ή για τα διάφορα επίσημα events - κάνοντας mix & match με τις τάσεις της κάθε σεζόν, με αξεσουάρ ή ακόμα και με λιγότερο λαμπερά κομμάτια.

Ποιες είναι αυτές οι στιλιστικές επιλογές; 

#1 Βελούδινο φόρεμα 

Βελούδινο φόρεμα

Μία festive εμφάνιση επιβάλλει πολυτέλεια και το βελούδο είναι το ύφασμα που αποδίδει άριστα αυτή την αίσθηση. Είναι κυρίως συνδεδεμένο με τον χειμώνα και τις γιορτές της εποχής (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά), με τα εορταστικά δείπνα και τα ρεβεγιόν. Ένα φόρεμα από βελούδο, σε μία απόχρωση όπως το κόκκινο ή το μπορντό, το royal μπλε ή το πράσινο, αποτελεί μια κλασική επιλογή στην οποία μπορείτε να επιστρέφετε πάντα.

Αν πάλι είστε προσωπικότητα που της αρέσει να διασκεδάζει σε βραδινά clubs και δεν χάνει ποτέ πάρτι, ένα μίνι βελούδινο φόρεμα σε μαύρο, αξεσουάρ από βελούδο ή ακόμα και ένα βελούδινο blazer είναι επιλογές που θα διαλέγετε τακτικά από τη ντουλάπα σας - χωρίς απαραίτητα να είναι γιορτές. 

Key-piece

Κόκκινο βελούδινο φόρεμα "The Confessional Dress", The Vampire's Wife.
Κόκκινο βελούδινο φόρεμα "The Confessional Dress", The Vampire's Wife.

Θα το βρείτε εδώ. 

#2 Τα sequins

Φόρεμα με πούλιες

Τα sequins, δηλαδή οι πούλιες, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο glam style. Οι πούλιες έχουν αποκτήσει πρόσβαση και σε looks που δεν είναι απαραίτητα βραδινά ή εορταστικά και επίσημα, αλλά αυτό δεν αναιρεί καθόλου την πρωτοκαθεδρία τους στο party dressing και τις festive εμφανίσεις. Επενδύστε σε sequin tops, που μπορείτε να φορέσετε ακόμα και με τα jeans σας, σε φορέματα, φούστες ή παντελόνια από πούλιες και φυσικά σε αξεσουάρ, κυρίως τσάντες, που μπορούν να αναβαθμίσουν αποτελεσματικά και τα πιο αυστηρά σύνολα. 

Key- piece 

Τοπ με πούλιες και ψηλό γιακά, Zara.
Τοπ με πούλιες και ψηλό γιακά, Zara.

Θα το βρείτε εδώ. 

#3 To LBD 

Μαύρο φόρεμα Kate Winslet

Προφανώς, υπάρχει ήδη ένα ή περισσότερα LBDs στη ντουλάπα σας. Το μαύρο φόρεμα αποτελεί μια κλασική επιλογή, που δεν λείπει από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα, και μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε περίσταση, από μία εμφάνιση στο γραφείο μέχρι μια εμφάνιση σε gala. Ασφαλώς, το σχέδιο και η υφή του παίζει ρόλο στην επιλογή που θα κάνετε για την κάθε περίσταση, ωστόσο το μαύρο φόρεμα είναι εκείνο το κομμάτι που σπάνια θα σας φέρει σε στιλιστική αμηχανία. 

Key- piece 

Σατέν μαύρο φόρεμα, Philosophy by Lorenzo Serafini.
Σατέν μαύρο φόρεμα, Philosophy by Lorenzo Serafini.

Θα το βρείτε εδώ. 

#4 To κοστούμι 

Γυναικείο κοστούμι

Τα γυναικεία κοστούμια είναι συνδεδεμένα στο μυαλό μας με το power dressing, και το ντύσιμο της δουλειάς. Ωστόσο, ένα κοστούμι μπορεί να είχε βραδινό χαρακτήρα - το σχέδιο του και το ύφασμα (σατέν, βελούδο) που διαθέτει είναι αυτά που κρίνουν τον χαρακτήρα του, και μπορεί να σας εξασφαλίσει μια πολύ σικ εμφάνιση. Τα κοστούμια είναι μάλιστα από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των A-list celebrities, ακόμα και για εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, και όχι τυχαία, γιατί η γοητεία και η ανεπιτήδευτη κομψότητα που προσφέρει ένα κοστούμι είναι ασυναγώνιστες. 

Key - piece 

Σατέν σακάκι και παντελόνι, Alexander McQueen.
Σατέν σακάκι και παντελόνι, Alexander McQueen.

Θα το βρείτε εδώ κι εδώ

#5 Τα strappy  πέδιλα

strappy πέδιλα

Αν υπάρχει ένα ζευγάρι που ταιριάζει άψογα με κάθε ένα από τα festive looks που περιγράψαμε, αυτό είναι τα strappy πέδιλα. Ο χειμώνας δεν είναι απαγορευτικός για ένα ζευγάρι που ανήκει σαν σχέδιο στο καλοκαίρι, καθώς η μόδα έχει δώσει το "πράσινο φως" για την παρουσία τους στα γιορτινά looks. Δεν είναι τυχαίο που τα πιο λαμπερά παπούτσια στις συλλογές των designer brands γι' αυτή την περίοδο είναι τα strappy πέδιλα. Προφανώς και δεν μιλάμε για ένα ζευγάρι με το οποίο θα κυκλοφορήσετε μέσα στο κρύο ή θα το φορέσετε στην καθημερινότητα, ο ρόλος του είναι ξεχωριστός και η παρουσία του στην party γκαρνταρόμπα σας είναι απαραίτητη. 

Key-piece 

Πέδιλα με κρυστάλλους Gianvito Rossi, kalogirou.com
Πέδιλα με κρυστάλλους Gianvito Rossi, kalogirou.com

Θα το βρείτε εδώ.