Αυθεντικές δημιουργίες από τη Μάρλεν Χατζοπούλου

Η δημιουργός κοσμημάτων μιλάει για τον σαγηνευτικό χαρακτήρα της κοσμηματοποιίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η δημιουργός κοσμημάτων Μάρλεν Χατζοπούλου αφήνεται στη γοητεία των υλικών και των χρωμάτων με έμπνευση την ψυχή και τη ζωή. 

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να μετατρέψετε το χόμπι σας σε επάγγελμα;

Λόγω της οικογενειακής μου παράδοσης, η ενασχόληση με το κόσμημα ήταν κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας. Θυμάμαι να παρακολουθώ μαγεμένη τον παππού μου να κατασκευάζει με μεράκι τις δημιουργίες του στην Κωνσταντινούπολη. Μεγαλώνοντας και θέλοντας να διεκδικήσω την ανεξαρτησία μου, επέλεξα άλλους επαγγελματικούς δρόμους, δημιουργώντας όμως περιστασιακά και κάποια κοσμήματα. Κάποια στιγμή το να βλέπω την υλοποίηση των ιδεών μου και την απήχηση που είχαν με επανέφερε στον –για λίγο– ξεχασμένο μου αγαπημένο αυτόν κόσμο. Τότε ανακάλυψα εκ νέου τον σαγηνευτικό χαρακτήρα της κοσμηματοποιίας και ταυτόχρονα τη δική μου φωνή. Έτσι, αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά.

Ποιες από τις αξίες που σας δίδαξε η οικογένειά σας έχετε υιοθετήσει στη δουλειά σας;

Τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τη συνέπειά μου ως προς τη δημιουργία αλλά και την αυθεντικότητα του σχεδιασμού και τη μοναδικότητα της έκφρασης.

Τι συμβολίζει το παιχνίδι των συνδυασμών που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες σας;

Τα υλικά που χρησιμοποιώ, όπως ο χρυσός, οι πολύτιμοι και οι ημιπολύτιμοι λίθοι αλλά και ο έβενος και η δαντέλα, αποτελούν το μέσο για την έκφραση των εμπειριών της ζωής και των ταξιδιών μου. Ίσως κάποιοι συνδυασμοί να φαίνονται ασυνήθιστοι, για μένα όμως είναι ένας τρόπος για να αποτυπωθούν προσωπικά βιώματα με έναν ιδιοσυγκρασιακό τρόπο.

Αυθεντικές δημιουργίες από τη Μάρλεν Χατζοπούλου
Η Μαρλέν Χατζοπούλου

Για ποια γυναίκα σχεδιάζετε;

Για τη γυναίκα που έχει θάρρος και πίστη στην αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τα κοσμήματά σας;

Μοναδικά, πολυδιάστατα, επιβλητικά.

Ποιο υλικό είναι το σήμα κατατεθέν σας;

Ο έβενος, ένα ξύλο με σαγηνευτικά ερεβώδες σκούρο χρώμα, υψηλό ειδικό βάρος και μοναδική σκληρότητα. Τα λαμπερά μέταλλα και οι πέτρες τον βοηθούν να αναδείξει τη στιλπνότητα και τις μοναδικές του ιδιότητες.

Λέτε ότι έμπνευση είναι η ψυχή. Πώς αποτυπώνεται αυτό στα κοσμήματά σας;

Η δημιουργία αποτελεί μια έκφραση της ψυχής για μένα, καθώς κουβαλάει προσωπικές αναμνήσεις αλλά και συλλογικές ιστορίες που ενώνουν τους ανθρώπους.

Οι συλλογές Marlen Ht διατίθενται στο shop.marlenht.com

@marlen__ht

Παρακάτω: Δαχτυλίδια και σκουλαρίκια από τη σειρά "Dimension" από έβενο, χρυσό 18Κ και πολύτιμους λίθους.

δαχτυλίδι Marlen Ht
σκουλαρίκια Marlen Ht
δαχτυλίδι Marlen Ht