Ames: Μια Ελληνίδα σχεδιάστρια δημιουργεί iconic τσάντες με έμπνευση από την αρχαία Κρήτη

Ames: οι τσάντες που φέρνουν την ομορφιά της αρχαίας Ελλάδας στη μόδα του σήμερα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός αποτελεί μια διαχρονική και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τη μόδα. Στοιχεία της αρχαίας Ελλάδας έρχονται στο σήμερα από διάφορους οίκους παγκοσμίως, προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής και δίνουν ένα αποτέλεσμα που επί το πλείστον είναι μοναδικό και εντυπωσιακό. 

Ένα ελληνικό brand που εμπνεύστηκε από την αρχαιότητα και κατάφερε να δημιουργήσει stylish τσάντες με έντονο χαρακτήρα και άποψη είναι το āmes. Στην αρχαία μινωική διάλεκτο āmes σημαίνει λαβύρινθος και αυτό είναι το σήμα κατατεθέν, το pattern που κυριαρχεί σε όλες τις τσάντες του brand. Ο λαβύρινθος της Κνωσού που δημιουργήθηκε για να απομονώσει τον Μινώταυρο σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, μετατράπηκε σε ένα μοτίβο απόλυτης κομψότητας και διαχρονικής φινέτσας. Στην περίπτωση του āmes, ο Μινώταυρος κλείστηκε σε έναν μαίανδρο στο logo του brand. 

Ames: Μια Ελληνίδα σχεδιάστρια δημιουργεί iconic τσάντες με έμπνευση από την αρχαία Κρήτη

Τσάντα VELOS

Σχεδιάστρια και δημιουργός του brand āmes είναι η Λία Μαντζώρου, η οποία ύστερα από πολλά χρόνια στον χώρο της ένδυσης, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα brand με τσάντες, καθώς είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Είναι αυτό που βάζει την τελευταία και μη εξαιρετέα πινελιά σε ένα outfit. Είναι το στοιχείο που μπορεί να κάνει ακόμα και το πιο απλό ρούχο να φαίνεται ξεχωριστό. Έτσι λοιπόν, "γεννήθηκε” το āmes, το 2017.

Με σεβασμό λοιπόν, στην ελληνική ιστορία και στην ιδέα του brand, οι τσάντες āmes δεν θα μπορούσαν παρά να κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα με εγχώρια υλικά. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται ένα jacquard ύφασμα σε συνδυασμό με δερμάτινα στοιχεία και μεταλλικά στοιχεία υψηλής ποιότητας.

ames

Τσάντα THEROS

"Αφού σχεδίασα το pattern, αναζήτησα το υλικό που θα αποτύπωνε με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα μου. Εν τέλει το υλικό που έδωσε ζωή στα σχέδιά μου ήταν ένας ελληνικός jacquard καμβάς εξαιρετικής ποιότητας και ανθεκτικότητας. Δημιουργείται customised αποκλειστικά για το brand μας. Για εμένα έχει πολύ μεγάλη σημασία το καθετί πάνω στις τσάντες να είναι ό,τι καλύτερο ποιοτικά, από το ύφασμα μέχρι τους ιμάντες και τις δερμάτινες λεπτομέρειες.” ανέφερε η Λία Μαντζώρου.

ames

Τσάντα OLYFOS

Όλες οι τσάντες έχουν μια πιο sophisticated διάθεση. Εκπέμπουν δυναμισμό και προσθέτουν ένα ηχηρό statement σε κάθε μας εμφάνιση. Είναι minimal και παράλληλα bold. Η Λία έχει σχεδιάσει όλων των ειδών τις τσάντες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, ώστε κάθε γυναίκα να βρει την τσάντα που την βολεύει ανάλογα με την περίσταση. Στο site του āmes -καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα- θα βρεις από σακίδια πλάτης, belt-bags, clutches, crossbody και shoulder bags, totes, τσάντες ταξιδίου μέχρι και πορτοφόλια.

ames

Τσάντα ALAS

Αυτό που μας έχει κερδίσει σε αυτές τις τσάντες είναι ότι ο σχεδιασμός τους είναι τόσο ιδιαίτερος που πραγματικά μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ και να κάνουν ένα εντυπωσιακό fashion statement είτε φοράμε τζιν και sneakers είτε ένα φόρεμα και γόβες. Είναι από τις τσάντες-επένδυση για την ντουλάπα μας, που θα φορέσουμε και ξαναφορέσουμε για χρόνια. Η āmes μας θα είναι η τσάντα που θα αρπάζουμε όταν βιαζόμαστε να φύγουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί το στυλ που θα μας προσδίδει κάθε, μα κάθε φορά είναι εγγυημένο.

Γνωρίστε όλη τη συλλογή του āmes