Τα καλύτερα γούρια για το 2022

Τα πιο εκλεπτυσμένα lucky charms για να προσφέρετε ως δώρο.

Αν για το 2021 η ευχή όλων είχε πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο, την απαλλαγή από τους περιορισμούς της πανδημίας, για το 2022 η ευχή έχει μεγαλύτερο εύρος: δεν εστιάζει μόνο στην "καλή υγεία", αλλά και στις "καλύτερες μέρες" μετά από μία δύσκολη χρονιά, που ακόμα προσπαθεί να βρει τον δρόμο της μέσα από τις πληγές που άνοιξε η προηγούμενη.

Διαβάστε Επίσης

Κάθε ευχή, λοιπόν, για τη νέα χρονιά ολοκληρώνεται καλύτερα όταν συνοδεύεται από το γούρι της. Η παράδοση των lucky charms αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε καιρούς σαν κι αυτούς που διανύουμε, και το 2022 χρειάζεται τα δικά του.

Κομψές δημιουργίες που παίρνουν τη μορφή είτε ενός κοσμήματος (παντατίφ, βραχιόλια, δαχτυλίδια) είτε διακοσμητικών, έρχονται κλείνοντας μέσα στα πολυτελή υλικά τους και τα ιδιαίτερα σχέδια τους, όλη τη θετική ενέργεια και την αισιοδοξία που θέλουμε να συντροφεύσει τη φετινή χρονιά.

Στη παρακάτω λίστα θα βρείτε μερικά από τα πιο ξεχωριστά γούρια για το 2022 που μπορείτε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας και σε αγαπημένα πρόσωπα.

Τα γούρια του 2022

Το κοράλι, με συμβολικές ιδιότητες (καλή τύχη, καλή υγεία, προστασία) από τη Μινωική εποχή, γίνεται το κυρίαρχο μοτίβο στη σειρά με γούρια του οίκου Lalaounis. Παντατίφ χρυσό με σχέδιο κοράλι, Lalaouinis.

«Ο Κόσμος είναι ένας αιώνιος κύκλος» αναφέρει ο οίκος Zolotas για τη σειρά με γούρια του 2020 που ονομάζει "COSMOS". Κολιέ σε χρυσό με διαμάντια "COSMOS", Zolotas.

Με ένα παντατίφ- σφραγίδα «καλής τύχης» υποδέχεται το 2022 ο Yiannis Sergakis. Stamp Pendant, Yiannis Sergakis.

Ένα ζευγάρι βραχιόλια από ορείχαλκο είναι το γούρι με την υπογραφή της Χριστίνας Σούμπλη για το 2022 για μια χρονιά δυο φορές πιο τυχερή. "Double charm" 2022, Christina Soubli.

Τα γούρια για το 2022 του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι ένας κρεμαστός καθρέφτης και το επιτραπέζιο μήλο εμπνευσμένα από την έκθεση «Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά». Παντατίφ καθρέφτης, Museum of Cycladic Art.

Το "Arete", το γούρι της Zeus+Dione για το 2022, εμπνέεται από τις χαρακτηριστικές κυματιστές σφραγίδες που σημάδευαν τους φακέλους που χρησιμοποιούνταν στο ελληνικό εναέριο ταχυδρομείο. Βραχιόλι "Arete", Zeus+Dione.

Το γούρι Gofas Jewelry για το 2022 συμβολίζει την αισιοδοξία και γίνεται "πυξίδα" για ένα πιο φωτεινό μονοπάτι. Γούρι 2022, Gofas Jewelry.