Ο οίκος Diane Von Fürstenberg επιστρέφει στην Ελλάδα με νέο κατάστημα

Ο όμιλος LH Group επαναφέρει στην ελληνική αγορά τον φημισμένο οίκο μόδας DVF.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η γυναικεία μόδα οφείλει πολλά στη Diane Von Fürstenberg και τα iconic wrap φορέματα που δημιούργησε έγιναν ταυτόσημα της κομψής θηλυκότητας και της γυναικείας απελευθέρωσης. Τις κολεξιόν της σχεδιάστριας θα μπορεί να ανακαλύπτει πλέον από κοντά το ελληνικό κοινό, αφού ο όμιλος εταιρειών LH Group επαναφέρει στην ελληνική αγορά τον φημισμένο οίκο DVF με το νέο κατάστημα που αναμένεται να ανοίξει σύντομα στη Γλυφάδα. 

 Diane Von Furstenberg: μία σπουδία σχεδιάστρια

Η Diane Von Furstenberg δημιουργός του ομώνυμου οίκου, γεννήθηκε στο Βέλγιο από ελληνικής καταγωγής μητέρα, άλλα κατοικεί και εμπνέεται δημιουργικά στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Σε μικρή ηλικία παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο μέλος της γερμανικής βασιλικής οικογένειας, τον πρίγκιπα Egon von Furstenberg. Ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα το 1970 αν και ο γάμος της τής επέτρεπε να μην εργάζεται για βιοπορισμό. Όμως, όπως η ίδια έχει δηλώσει στους New York Times, η ανεξαρτησία την τρέφει και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να επαναπαυθεί ως η σύζυγος ενός πρίγκιπα.

Το 1972 δημιουργεί το iconic πια τυλιχτό φόρεμα (wrap dress), το οποίο φόρεσε τότε η κόρη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Julie Nixon Eisenhower. Το φόρεμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αμέσως ανάρπαστο σημειώνοντας εκατομμύρια πωλήσεις. Σταδιακά, παρότι απλό σαν σχέδιο, εξελίχθηκε σε σύμβολο της γυναικείας απελευθέρωσης λόγω του ότι αναδεικνύει και κολακεύει κάθε σιλουέτα, ανεξαρτήτως δομής σώματος. Ως αποτέλεσμα, η Diane έχει περάσει στη συνείδηση των περισσότερων γυναικών ως μία πρεσβευτής της γυναικείας δύναμης.

Ο οίκος Diane Von Fürstenberg επιστρέφει στην Ελλάδα με νέο κατάστημα
H Diane Von Furstenberg με wrap dress.

Οι δημιουργίες της ταυτίστηκαν με τη θηλυκότητα, καθώς επίσης έχουν ξεχωρίσει για την άνεση στην κίνηση τους. Σε βάθος χρόνου, η Diane έχει διοργανώσει εκατοντάδες δράσεις υπέρ της ισότητας και ενάντια στη γυναικεία καταπίεση. Το 2001 παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγο της και μαζί ίδρυσαν το κοινωφελές ίδρυμα Diller-Von Furstenberg Family Foundation, με πρωταρχικό στόχο τη καθιέρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε χώρες που οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν την ισότητα των φύλων.

Ο όμιλος LH Group 

O όμιλος εταιρειών LH Group με τη σταθερή και συνεπή παρουσία του καταγράφει πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας και ακλόνητης εμπιστοσύνης με την αγορά, ενώ σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα του στον χώρο της παιδικής ένδυσης, έχει αρχίσει τα τελευταία χρονιά να επεκτείνετε στον τομέα των ενηλίκων. Ύστερα από τις επιτυχημένες και πλέον εδραιωμένες συνεργασίες με την Polo Ralph Lauren, την Vilebrequin και τη Woolrich, κάνει το επόμενο βήμα επαναφέροντας στην ελληνική αγορά τον φημισμένο οίκο μόδας Diane Von Furstenberg.

Ο όμιλος LH Group θεσπίζει εκ δημιουργίας του την εταιρική ευθύνη και τάσσεται απαράβατα υπέρ της γυναικείας ενδυνάμωσης, αναδεικνύοντας το έμπρακτα με το 80% του δυναμικού του να αποτελείται από γυναίκες. Με έμπνευση από αντίστοιχες αξίες, επιλέγει συνειδητά τη συνεργασία με τον οίκο DVF.