Το charity gala του οίκου Dior στη Μπιενάλε της Βενετίας

Η ατμοσφαιρική διακόσμηση, οι εντυπωσιακές art de la table λεπτομέρειες και οι διάσημες καλεσμένες με "black tie" looks.

Ξεκίνησε στη Βενετία η 59η Μπιενάλε, η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης, που φιλοξενεί υψηλού κύρους και αναγνωρισιμότητας εικαστικά έργα, έργα αρχιτεκτονικής, θεατρικές παραστάσεις, σύγχρονο χορό, σινεμά και μουσικά events. Το παρών στη μεγαλύτερη παγκοσμίως γιορτή της σύγχρονης τέχνης έδωσε και ο οίκος Dior, που σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Venetian Heritage, διοργάνωσε φιλανθρωπικό gala για να τιμήσει την πολιτιστική κληρονομία της Βενετίας, και πιο συγκεκριμένα να ενισχύσει οικονομικά την αποκατάσταση του μουσείου Ca’d’Oro.

Διαβάστε Επίσης

Το φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε ο οίκος στις 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Teatro La Fenice, παρουσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνών, υποστηρικτών και διάσημων φίλων του οίκου Dior, όπως η Beatrice Borromeo και ο σύζυγός της, Pierre Casiraghi, η Laetitia Casta, η Catherine Deneuve, η Camille Cottin, η Rosamund Pike, η Maya Hawke, η Bianca Brandolini d'Adda κ.ά. 

DIOR LA BIENNALE 2022 VENISE
DIOR LA BIENNALE 2022 VENISE

Η βραδιά περιελάμβανε μία ειδική περφόρμανς από την Ιταλίδα τραγουδοποιό Giorgia, ενώ η μοναδική ατμόσφαιρα και οι εξαιρετικές λεπτομέρειες στη διακόσμηση των τραπεζιών που στήθηκαν για το δείπνο, αναβίωσαν το κλίμα της εποχής της ενετικής αριστοκρατίας. 

Giorgia
Giorgia
DIOR LA BIENNALE 2022 VENISE

Μ' αυτό το φιλανθρωπικό gala, o οίκος και ο οργανισμός Venetian Heritage, που εργάζεται για την αποκατάσταση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενετίας, επισφράγισαν τους άρρηκτους δεσμούς που διατηρούν Γαλλία και Ιταλία, δημιουργώντας μία νέα σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες στο όνομα της δημιουργικότητας και την αλληλοϋποστήριξης. Ήταν μία γιορτή των πολλών, διαφορετικών πολιτισμών. 

Μέρος των εσόδων από το charity gala του οίκου Dior θα διατεθεί και για τις ανάγκες των Ουκρανών προσφύγων στην Ιταλία.

DIOR LA BIENNALE 2022 VENISE

DIOR LA BIENNALE 2022 VENISE

Το video από το dinner gala 

Το dress code της βραδιάς 

Το ύφος του gala και η ατμόσφαιρα, επέβαλλαν πολύ συγκεκριμένο dress code, το black tie, με τις διάσημες καλεσμένες και μούσες του οίκου Dior, να επιλέγουν για την περίσταση evening gowns σε μαύρο χρώμα. Οι Dior Couture δημιουργίες με τις οποίες εμφανίστηκαν περιελάμβαναν από μάξι φορέματα από τούλι, μακριές κάπες από ταφτά, φορέματα από βελούδο, κομμάτια από δαντέλα και εντυπωσιακά κοσμήματα Dior Joaillerie

Οι καλεσμένες 

Beatrice Borromeo Casiraghi

Catherine Deneuve

Camille Cottin 

Laetitia Casta

Maya Hawke 

Rosamund Pike 

Bianca Brandolini d'Adda

Mathilde Warnier

Nine d'Urso

 Zita d'Hauteville

Amira Casar