Ancient Greek Sandals | Τα διάσημα σε όλο τον πλανήτη ελληνικά σανδάλια γίνονται 10 χρονών

Η επετειακή caspule συλλογή Ancient Greek Sandals αποτίνει φόρο τιμής σε 10 ανεκτίμητα αρχαιοελληνικά και ελληνικού ύφους γλυπτά.

Από τη Michele Obama, την Angelina Jolie και τη Beyonce μέχρι τη Sarah Jessica Parker, την Anne Hathaway και τη Gigi Hadid, όλες οι A-list celebrities του πλανήτη έχουν εμφανιστεί φορώντας ένα ζευγάρι χειροποίητα σανδάλια από το Ancient Greek Sandals. Το διάσημο ελληνικό brand που αντλεί την έμπνευσή του από την Ελληνική μυθολογία, ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του πριν από 10 χρόνια, όταν η footwear designer Χριστίνα Μαρτίνη και ο επιχειρηματίας στον χώρο των υποδημάτων, Νικόλας Μίνογλου, προχώρησαν στην ίδρυση του Ancient Greek Sandals. Μάλιστα, σε δήλωσή τους με αφορμή αυτή την επέτειο, θα εκφράσουν την έκπληξή τους που το brand με αρχαιοελληνικού τύπου σανδάλια που κατασκευάζονται από ντόπιους τεχνίτες και παραδοσιακές τεχνικές, θα έφτανε να "ντύνει" σήμερα γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

"Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που γιορτάζουμε τα 10 χρόνια
Ancient Greek Sandals
. Όταν ξεκινήσαμε το brand, ήταν αδύνατο να φανταστεί
κανείς μας ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα φορούσαν τα χειροποίητα σανδάλια
μας. Ο κόσμος γνωρίζει την Ελλάδα λόγω της μυθολογίας και των αγαλμάτων της,
που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε αρχαιολογικό μουσείο, σε κάθε γωνιά της Γης",
θα πουν οι συνιδρυτές Χριστίνα Μαρτίνη και Νικόλας Μίνογλου. 

Ancient Greek Sandals | Τα διάσημα σε όλο τον πλανήτη ελληνικά σανδάλια γίνονται 10 χρονών
H Angelina Jolie φοράει το μοντέλο "Eleftheria Natural". 

Sarah Jessica Parker
H Sarah Jessica Parker με Clio Wedge Marine. 

Η επετειακή συλλογή: με έμπνευση από 10 αρχαία γλυπτά

Οι θεοί και οι μύθοι της αρχαιότητας, τα αρχαία γλυπτά και οι απεικονίσεις σε κεραμικά αγγεία, τα αρχαία κοσμήματα ήταν πάντα στο επίκεντρο της έμπνευσης των δυο δημιουργών του brand, που σε συνδυασμό με την άριστη κατασκευή με παραδοσιακές τεχνικές από δεξιοτέχνες του είδους, δημιούργησαν σανδάλια που αποδίδουν απόλυτα το πνεύμα της αρχαίας ιστορίας και μεταμορφώνουν ένα διαχρονικό ελληνικό υπόδημα, τα δερμάτινα σανδάλια, σε iconic piece και must- have παπούτσι για κάθε fashionista. 

Η επέτειος των 10 χρόνων από την ίδρυση και τη λειτουργία του Ancient Greek Sandal συνοδεύεται και από την κυκλοφορία μιας συλλεκτικής capsule συλλογή, η οποία αποτίνει φόρο - τιμής σε 10 αρχαία γλυπτά. Η επετειακή συλλογή 10 Year Anniversary Collection περιλαμβάνει δέκα νέα σχέδια που εμπνέονται από 10 ανεκτίμητα αρχαιοελληνικά και ελληνικού ύφους γλυπτά και τα οποία φιλοξενούνται σε εμβληματικά μουσεία του κόσμου, όπως το Λούβρο στο Παρίσι, το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το Μουσείο Altes στο Βερολίνο, το Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας της Γενεύης, το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

ancient greek sandals
"Victory of Samothrace"

Τα σχέδια της επετειακής συλλογής 

Η συλλογή γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία της creative director και συνιδρύτριας του brand, Χριστίνας Μαρτίνη, με την ιστορικό τέχνης και προσωπική της φίλη, Ξένια Βεντίκου, οι οποίες μελέτησαν τα διάσημα γλυπτά, γοητεύτηκαν από τις λεπτομέρειες και μετέφεραν τα μοτίβα στα ιδιαίτερα σχέδια των Ancient Greek Sandals, προτείνοντας κάτι νέο και επίκαιρο. 

Τα υπέροχα φτερά της Νίκης της Σαμοθράκης, που φιλοξενείται στο Λούβρο,
ενέπνευσαν το σχέδιο Victory of Samothrace και την ιδέα να χρησιμοποιηθούν
αληθινά φτερά βαμμένα σε χρυσό για το best-seller μοντέλο "Ικαρία". Οι πτυχώσεις στο πέπλο της πολυσυζητημένης Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο μεταμορφώνονται σε ένα κομψό slide πασούμι. Το βραχιόλι-φίδι με το οποίο απεικονίζεται στον βραχίονα το άγαλμα μιας σκυμμένης Αφροδίτης αποκτά νέα ερμηνεία και γίνεται η λεπτομέρεια που αγκαλιάζει τον αστράγαλο σε ένα απλό εκρού ζευγάρι σανδάλια.

caryatid Ancient Greek Sandals
"Caryatid"

Το χτένισμα της Κόρης της Οσέρ (Λούβρο) χάρισε το μοναδικό του σχέδιο στον ιμάντα του εμβληματικού σανδαλιού "Ελευθερία". Ένα περιδέραιο σε σχήμα πυραμίδας που απεικονίζεται σε κεραμικό ειδώλιο του Κένταυρου και της Νύμφης έχει χρησιμοποιηθεί ως μεταλλική διακόσμηση σε ένα ankle strap σανδάλι. Τέλος, τα δεμένα στον αστράγαλο σανδάλια που φορά σε δύο γλυπτά της η Κυνηγός Άρτεμις αναπαράχθηκαν σε δύο σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά σχέδια.

Ancient Greek Sandals Artemis De Gabies
"Artemis De Gabies"

Στα σανδάλια της συλλογής γίνεται χρήση διαφορετικών υλικών, όπως
χάντρες από πηλό και μεταλλικά διακοσμητικά, αλλά και τεχνικών όπως χρυσοτυπία, πτυχώσεις, κέντημα και πλεξούδες. Κάθε μοντέλο κυκλοφορεί σε μία μόνο χρωματική επιλογή είτε σε εκρού είτε σε φυσικό δέρμα είτε σε έναν συνδυασμό χρυσών αποχρώσεων.

Ancient Greek Sandals Crouching Venus
"Crouching Venus"

Η συλλεκτική capsule συλλογή 10 Year Anniversary Collection διατίθεται ολοκληρωμένη στο Ancient Greek Sandals flagship store, στην οδό Κολοκοτρώνη 1 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο www.ancientgreek-sandals.com από τα μέσα Απριλίου.