Τα πιο ωραία εμπριμέ κομμάτια του καλοκαιριού

Τα μοτίβα προσφέρουν φρεσκάδα στο ντύσιμο και ιδίως το καλοκαίρι γίνονται απαραίτητα

Στην κατηγορία "εμπριμέ" θα βρείτε όλα εκείνα τα κομμάτια που διαθέτουν μοτίβα. Τα prints, μάλιστα, εμφανίζονται σε τέτοια ποικιλία που τα εμπριμέ κομμάτια (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, άλλα αξεσουάρ) είναι το βασικό αντίπαλο δέος των μονόχρωμων ενδυμάτων. Με απλά λόγια, είτε θα ντυθούμε με εμπριμέ είτε με με χρώμα. 

Πρωταγωνιστές των εμπριμέ ήταν πάντα τα φλοράλ σχέδια, δηλαδή αυτά τα οποία φιλοξενούν "λουλουδάτα", γενικά garden, μοτίβα- και έχουν πια σχεδόν ταυτιστεί με τον όρο εμπριμέ. Η συγκεκριμένη υποκατηγορία, μάλιστα, διαθέτει τέτοιο εύρος που μπορείτε να συναντήσετε από μοτίβα που μιμούνται μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, παπαρούνες και "πρασινάδες" ή κλαδιά μέχρι tropical prints και φρούτα! Η φύση, βεβαίως, αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές, αφού στην αγορά κυκλοφορούν εμπριμέ σχέδια από κοχύλια και κυματισμούς της θάλασσας μέχρι τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια, αλλά και μοτίβα εμπνευσμένα από το ζωικό βασίλειο όπως τα amimal prints ή σχέδια με παπαγάλους και πουλιά. 

Διαβάστε Επίσης

Ανάμεσα στα κλασικά prints ανήκουν φυσικά οι ρίγες, τα καρό και τα πουά (που συχνά ωστόσο λαμβάνονται ως μία ξεχωριστή κατηγορία), ενώ και τα γεωμετρικά μοτίβα, συχνά αφηρημένα, γνωρίζουν επιτυχία κουβαλώντας συνήθως μία ρετρό διάθεση που θυμίζει '60s και '70s. Κλασικά, αλλά με boem αέρα, είναι τα λαχούρια - τα οποία μάλιστα έχει αναβαθμίσει μέσα από την αισθητική της high fashion ο οίκος Etro, ενώ φυσικά, μπορείτε να συναντήσετε prints που εμπνέονται από τον υλικό κόσμο γύρω μας (καθημερινά αντικείμενα, παιχνίδια κ.ο.κ) ή την ιστορία. 

Τα εμπριμέ σχέδια μπορεί να είναι αρκετά έντονα, και σε μέγεθος και σε χρώματα, αλλά και πολύ διακριτικά. Και το τι θα επιλέξετε να φορέσετε έχει να κάνει αποκλειστικά με το προσωπικό σας γούστο. Γιατί τα prints λειτουργούν λίγο και σαν μικρά έργα τέχνης: το κάθε μοτίβο μιλάει ξεχωριστά στον καθένα, και σίγουρα το σχέδιο του παίζει ρόλο στην τελική απόφαση μια αγοράς εμπριμέ. 

Εμείς κάναμε μία επιλογή σε εμπριμέ κομμάτια από διάφορες κατηγορίες και σας τα προτείνουμε για το καλοκαίρι: 

Editor's choice 

Ασύμμετρο μίντι φόρεμα με φλοράλ μοτίβο, Markarian.

Εμπριμέ cropped παντελόνι Weekend Max Mara, Max Mara Boutique.

Πλισέ μίντι φούστα με μοτίβο παπαρούνες, Kenzo.

Εμπριμέ shopping bag, Etro.

Εμπριμέ παντελόνα για τη θάλασσα, Missoni.

Μπικίνι top & bottom "Lilly" με γεωματρικά prints, Sophie Deloudi.

Εμπριμέ μίντι φούστα από λινό, Farm Rio.

Φόρεμα πουκαμίσα με φλοράλ σχέδια, Tommy Hilfiger.

Ριγέ βαμβακερή μπλούζα, Loro Piana.

Εμπριμέ μίνι φούστα με πιέτες, Zara.

Ολόσωμη φόρμα "Kouros", Themis Z.

Φλοράλ κίτρινο off-the-shoulder cropped top, H&M.

Φλοράλ φούστα "Sunday Morning" collection, aikidiounot.com

Πέδιλα- πλατφόρμα Sam Edelman, Kalogirou.

Εμπριμέ παντελόνι, Nadia Rapti.

Εμπριμέ bucket hat Weekend Max Mara, Max Mara Boutique.