Zografos x Alma Zois | Ένα project αφιερωμένο στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του project "Zografos x Alma Zois" θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο γυναικών με καρκίνο του μαστού Άλμα Ζωής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ιστορία ξεκίνησε όταν στο Instagram του brand Zografos άρχισαν να φθάνουν δεκάδες ευχαριστήρια μηνύματα από γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και νιώθουν ξανά αυτοπεποίθηση, δένοντας στα μαλλιά τους ένα μαντήλι ή φορώντας ένα πληθωρικό τουρμπάνι. Κύματα αγάπης με αποδέκτη ένα ελληνικό brand που με τις δημιουργίες του, και χωρίς να το γνωρίζει, σκορπίζει χαρά, δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε μια συνεργασία, δώρο ζωής.

Πριν μερικούς μήνες, η Έλενα Ζωγράφου, δημιουργός του brand, ένιωσε την ανάγκη να συνεργαστεί με το Άλμα Ζωής -το πανελλήνιο, μη κερδοσκοπικό σωματείο γυναικών με καρκίνο του μαστού και έτσι ξεκίνησε η δημιουργία μιας ξεχωριστής συλλογής από μαντήλια και τουρμπάνια. Τέσσερα κεντρικά λουλούδια, τέσσερις εποχές, τέσσερις αξίες, ως κεντρική έμπνευση κι ένας σκοπός: η δωρεά του 30% των εσόδων από τις πωλήσεις της συλλογής στο σωματείο, αλλά και η δυνατότητα απευθείας δωρεάς των προϊόντων στο Άλμα Ζωής, για να χαριστούν με τη σειρά τους σε μια γυναίκα για την οποία είναι πολλά περισσότερα από στιλιστικές πινελιές.

Zografos x Alma Zois | Ένα project αφιερωμένο στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο

H συλλογή  με τα μαντήλια & τουρμπάνια

Ακριβώς όπως η διαδικασία επούλωσης ενός τραύματος περιλαμβάνει τέσσερις συνεχείς και αλληλεπικαλυπτόμες φάσεις, ομοίως οι τέσσερις εποχές διαδέχονται η μία την άλλη για την ολοκλήρωση ενός ημερολογιακού έτους.

Στο project "Zografos x Alma Zois" τα στάδια της θεραπείας και η αλληλουχία της εποχικότητας που είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί ένας κύκλος, ενσωματώνονται μέσα από το συμβολικό τους νόημα σε μια συλλογή από τέσσερα μεταξωτά μαντήλια και 4 αντίστοιχα τουρμπάνια. Μια σειρά αφιερωμένη στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, ολοκληρώνοντας τη μια φάση μετά την άλλη με σθένος και αγάπη για τη ζωή.

Zografos x Alma Zois_Hortensia

Η Έλενα, η σχεδιάστρια του brand Zografos, εμπνέεται από τον συμβολισμό τεσσάρων εκπληκτικών λουλουδιών και δημιουργεί τέσσερα αντίστοιχα σχέδια, το καθένα αφιερωμένο σε κάθε εποχή του χρόνου.

Η ευγνωμοσύνη, η χάρη και η αφθονία που αντανακλούν ο πλούσιος αριθμός των πετάλων και το γενναιόδωρο στρογγυλό σχήμα της ορτανσίας αποτυπώνονται μοναδικά στο μεταξωτό μαντήλι της Άνοιξης "Hortensia".

Zografos x Alma Zois_HORTENSIA
Hortensia

Ο ηλίανθος, το όνομα του οποίου προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "ήλιος" και "άνθος", πρωταγωνιστεί στο μαντήλι του Καλοκαιριού "Helianthus", λειτουργώντας ως μια υπενθύμιση να ψάχνουμε πάντα τον ήλιο μέσα μας και να γεμίζουμε τη ζωή μας με θετική ενέργεια και δύναμη.

Zografos x Alma Zois_HELIANTHUS
Helianthus

Από την άλλη, οι καμέλιες στο μεταξωτό μαντήλι του Φθινοπώρου "Camellia", αντιπροσωπεύουν τη μακροχρόνια αφοσίωση, λόγω του κάλυκα και των πετάλων που πέφτουν συγχρόνως εν αντιθέσει με άλλα λουλούδια.

Zografos x Alma Zois_CAMELLIA
Camellia

Τέλος, οι τουλίπες στο μαντήλι του Χειμώνα "Tulip" ολοκληρώνουν τη συλλογή με τον πιο θετικό τρόπο καθώς ο συμβολισμός τους είναι εκείνος της αναγέννησης.

Zografos x Alma Zois_TULIP
Tulip

Χάρη, δύναμη, αφοσίωση, αναγέννηση. Αυτές είναι οι αξίες στη ζωή μιας γυναίκας ενόσω αντιμετωπίζει τον καρκίνο και τα απαραίτητα εφόδια για να ολοκληρώσει αυτόν τον απαιτητικό κύκλο που οδηγεί στην αναγέννηση που της αξίζει. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά και της Ραφαέλας Πιτσίκαλη, της πρωταγωνίστριας της καμπάνιας που με motto της "Μπόρα είναι θα περάσει" μας καλεί όλους να χαρίσουμε "μαλλιά" σε αυτές τις γυναίκες με την αγορά μιας δημιουργίας "Zografos x Alma Zois".

Βρείτε όλη τη συλλογή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://zografos.co/product-category/collectio-for-alma-zois/

IG: @zografosofficial

Credits
Role Model: Ραφαέλα Πιτσίκαλη
Φωτογράφος: Μαρία Σαλταούρα, Aura Photography
Set Designer: Κατερίνα Παπαποστόλου
Make up: Stellar