X

Chanel | Το φιλμ που αποτυπώνει το ονειρικό σύμπαν της Fall-Winter 2022/23 Haute Couture συλλογής

Ο οίκος Chanel μοιράζεται μία πρώτη ματιά της haute couture συλλογής του μέσα από το φανταστικό σύμπαν που δημιούργησε ο Xavier Veilhan.

Μετά την πρώτη τους συνεργασία για το show της Haute Couture συλλογής που παρουσιάστηκε το Γενάρη, η Virginie Viard απευθύνθηκε για μία ακόμα φορά στον καλλιτέχνη σύγχρονης τέχνης Xavier Veilhan, αυτή τη φορά για το show της Fall-Winter 2022/23 Haute Couture collection, που θα αποκαλυφθεί σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου, με βίντεο στο chanel.com

O Veilham σκηνοθέτησε το φιλμ που προλογίζει την παρουσίαση και δίνει μια πρώτη γεύση της συλλογή και σ' αυτό συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο, η ambassador του οίκου Charlotte Casiraghi, ο μουσικός Sébastien Tellier και το μοντέλο Vivienne Rohner. Οι τέσσερις αυτές προσωπικότητες, που είναι πολύ κοντά στη Viard, εμπλέκονται στο ονειρικό, φανταστικό σύμπαν που δημιούργησε ο καλλιτέχνης στο οποίο κυριαρχούν ζώα και παιχνιδιάρικα αντικείμενα. Ένας γιγαντιαίος σκύλος, ένα καρχαρίας, οχήματα και μουσικά όργανα στέκονται μπροστά από ένα χρωματιστό φόντο, παίζοντας με την οπτική, την κλίματα και το καλλιτεχνικό θόλωμα. Διάφορα σκίτσα διαδέχονται το ένα το άλλο, σαν σεκάνς ενός φανταστικού ταξιδιού χρωματισμένου με μια απαλή ποίηση.   

Ενώ η Charlotte Casiraghi τραγουδά το τραγούδι "Mademoiselle", που συνέθεσε ο Sébastien Tellier ειδικά για την περίσταση, η Vivienne Rohner γλιστρά με χάρη από ένα φόρεμα σε μάξι moss-green crêpe ύφασμα σ' ένα άλλο, σε μαύρο χρώμα φορεμένο μ' ένα μεγάλο καπέλο, από ένα outfit με γεωμετρικά μοτίβα με πούλιες σ' ένα φόρεμα από ζωγραφισμένη δαντέλα κι ένα tweed κοστούμι. 

 Δείτε το φιλμ