Chanel Haute Couture SS22 | Η συλλογή που αποθεώνει την αιθέρια θηλυκότητα

Ο οίκος Chanel φέρνει "αιθέρια ελαφρότητα" και φρεσκάδα στη μόδα της άνοιξης.

Την haute couture συλλογή του για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022 παρουσίασε ο οίκος Chanel στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής, καταθέτοντας στη μόδα μια πρόταση που τη διακρίνει η απόλυτη φρεσκάδα. Οι αιθέριες δημιουργίες της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Virginie Viard, αναδεικνύουν τη μοντέρνα θηλυκότητα σε βασική πρωταγωνίστρια στη μόδα της επόμενης σεζόν και φροντίζουν να φωτίσουν την πιο ντελικάτη, εκλεπτυσμένη πλευρά του γυναικείου στιλ. 

To show 

Το show του οίκου πραγματοποιήθηκε στο Grand Palais Éphémère και το ντεκόρ επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Xavier Veilhan- που ήταν υπεύθυνος και για την οπτικοποίηση του μέσα από videos και φωτογραφίες. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο οίκος εμπιστεύεται έναν εκπρόσωπο σύγχρονης τέχνης για πλαισιώσει την παρουσίαση συλλογής του, ενώ η Viard θα δηλώσει ότι επί σειρά ετών επιθυμούσε αυτή τη συνεργασία. "Οι αναφορές της τέχνης του Veilhan στον Κονστρουκτιβισμός μού θυμίζουν εκείνες του Karl Lagerfeld", θα πει η καλλιτεχνική διευθύντρια της Chanel. 

Το show άνοιξε με την Charlotte Casiraghi να εισέρχεται στον χώρο ιππεύοντας το άλογό της και φορώντας ένα tweed σακάκι Chanel κεντημένο με πούλιες. Την ίδια στιγμή, ο Sébastien Tellier ανέλαβε να "ντύσει" μουσικά το show παίζοντας ζωντανά μουσική από τα υπερμεγέθη όργανα που είχε τοποθετήσει στην εγκατάσταση ο Xavier Veilhan. 

Chanel Haute Couture SS22 | Η συλλογή που αποθεώνει την αιθέρια θηλυκότητα
H Charlotte Casiraghi στην έναρξη του show. 

Chanel Haute Couture SS22:  Η συλλογή 

Στο σημείωμα που συνοδεύει την παρουσίαση της collection, η Virgine Viard θα αναφερθεί ειδικά στο καλλιτεχνικό ντεκόρ που πλαισίωσε τη συλλογή της και η αισθητική του αποτελεί μία μνεία σε εκείνη των Διεθνών Εκθέσεων. "Με έκανε να νιώσω ελεύθερη", θα πει: "Αυτά τα γεωμετρικά σχέδια με ώθησαν να αναζητήσω αντιθέσεις, τη σπουδαία ελαφρότητα και πολύ φρεσκάδα: αιθέρια φορέματα που αιωρούνται σαν να κρέμονται. Πολλά βολάν, κρόσσια, μακραμέ, ανοιχτόχρωμες δαντέλες, ιριδίζοντα tweeds, πολύχρωμα κουμπιά- κοσμήματα "

Η θηλυκότητα δηλώνει παρούσα στη συλλογή μέσα από ένα ροζ tweed σακάκι με λευκές ρίγες, τιράντες που αποτελούνται από λευκές πλεξίδες κεντημένες με χάντρες ή ασημί αλυσίδες, two-tone Mary-Janes με τακούνι, και άριστα γεωμετρικά κεντήματα που μοιάζουν να αντανακλούν τα στοιχεία του ντεκόρ. Όπως σημειώνει ο οίκος, όλοι οι συνεργάτες της Chanel που εξειδικεύονται στα χειροποίητα κεντήματα, συμμετείχαν στη δημιουργία της συλλογής, στα highlights της οποίας ανήκει ένα φόρεμα κεντημένο ολοκληρωτικά από τον Maison Lesage με κονστρουκτιβιστικές καμέλιες στην πλάτη, λευκές και κοραλένιες χάντρες και φορεμένο μ' ένα μπολερό. Η Virginie Viard σ' αυτό το σημείο καταλήγει: "Αυτές οι αναφορές απηχούν επίσης τη Gabrielle Chanel. Είναι σαν μια συζήτηση που διασχίζει τον χρόνο".

Δείτε το show 

Τα looks

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22

Chanel HC SS22