Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη του Yves Saint Laurent για το χρυσό

Το Musée Yves Saint Laurent γιορτάζει τα 60 χρόνια από την πρώτη συλλογή του σχεδιαστή με μία "χρυσή" έκθεση.

Ήταν 29 Ιανουαρίου 1962 όταν ο Yves Saint Laurent, σε ηλικία 26 ετών και μετά τη θυελλώδη θητεία του στον οίκο Dior, θα παρουσίαζε την πρώτη collection υπό τη δική του επωνυμία. Από τότε έχουν περάσει 60 χρόνια, και το Musée Yves Saint Laurent στο Παρίσι αποφάσισε να τιμήσει αυτή την επέτειο με μια έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη του σχεδιαστή για το χρυσό

Η έκθεση έχει τον τίτλο "Gold: Les Ors d’Yves Saint Laurent" και την επιμελήθηκε η διευθύντρια του μουσείου, Elsa Janssen, σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης Anna Klossowski- κόρη της Loulou de la Falaise και βαφτιστήρα του σχεδιαστή.

Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη του Yves Saint Laurent για το χρυσό
H Paulina Porizkova ποζάρει με Saint Laurent Rive Gauche χρυσό δερμάτινο τζάκετ (1985)

Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν 40 haute couture και ready-to-wear δημιουργίες του Saint Laurent, ανάμεσά τους ένα φόρεμα με χρυσές πούλιες σ' όλη του την επιφάνεια από την haute couture συλλογή Saint Laurent για το Φθινόπωρο του 1966 και glittering σχέδια φορεμένα από τη Zizi Jeanmaire και τη Catherine Deneuve. Η έκθεση εξερευνά τη χρήση χρυσών υφασμάτων από μπροκάρ, δαντέλα, λαμέ και δέρμα από τον σχεδιαστή, τη χρήση της πούλιας και των διακοσμητικών κεντημέτων, ενώ ένα τμήμα της θα είναι αφιερωμένο σε αξεσουάρ, κοσμήματα κι άλλα αντικείμενα.  

*Διάρκεια 14 Οκτωβρίου 2022- 14 Μάιου 2023