Κυκλοφόρησε η limited edition συλλογή Mansur Gavriel x Calder

Τα γλυπτά του διάσημου καλλιτέχνη αποτυπώνονται πάνω σε 4 σχέδια

Τα εικονικά σχέδια του αμερικανού καλλιτέχνη Alexander Calder αποτυπώνονται στις τσάντες Mansur Gavriel σε μία νέα πολυπόθητη συλλογή που έγκειται στο πεδίο του wearable art. Στη Mansur Gavriel x Calder Limited Edition Capsule Collection η τέχνη είναι portable και αποκτά απόλυτη λειτουργικότητα μέσα από bucket, tote, crossbody bags και attaché - βασικά αξεσουάρ της καθημερινής γκαρνταρόμπας. 

Και οι τέσσερις τσάντες της συλλογής σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Calder Foundation, όπου διατηρούνται τα αρχεία του γλύπτη. Οι τσάντες είναι φτιαγμένες από ιταλικό οικολογικό δέρμα και η σειρά περιλαμβάνει: τη Mini Bucket Bag, τη Circle Crossbody Bag, τη Large Tote κι ένα Attaché. Η Rachel Mansur και η Floriana Gavriel, οι ιδρύτριες του brand, εμπνεύστηκαν από τα αρχεία του Calder και αποφάσισαν να δουλέψουν πάνω σε τέσσερα συγκεκριμένα έργα τέχνης.

Κυκλοφόρησε η limited edition συλλογή Mansur Gavriel x Calder
Cammello Circle Crossbody / Calder's Untitled, 1974, Gouache and ink on paper

Alexander_Calder_Cammello_Large_Tote
Cammello Large Tote / Calder's Vertical Foliage, 1941, Sheet metal, wire, and paint

"Συνδεόμαστε δημιουργικά με πολλές πτυχές του έργου του Calder: την καθαρότητα του χρώματος και της φόρμας, την αίσθηση της ζωντάνιας, μια πολύ συγκεκριμένη σχέση μεταξύ χρώματος και υλικού και ένα όμορφο μήνυμα ιδιαίτερης αισθητικής που μπορείς να κατανοήσεις εύκολα και να ταυτιστείς. Αγαπάμε τα site-specific έργα του και ενδιαφερόμαστε για τη σκόπιμη παρουσίαση ενός έργου μέσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον ή πλαίσιο" δήλωσαν. 

Alexander_Calder_Black_Mini_Bucket_Bag
Black Mini Bucket Bag / Calder's Untitled, 1972, Sheet metal, wire, and paint
 
Alexander_Calder_Camello
Cammello Attaché / Calder's Untitled, c. 1955, Sheet metal, wire, and paint 

Ο Calder πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1920, αφού παρουσίασε το Cirque Calder στο Παρίσι. Θεωρείται όμως ότι η εφεύρεση που του έδωσε τη μεγαλύτερη αναγνώριση είναι το κινητό γλυπτό, στο οποίο οι αιωρούμενες μορφές του κινούνται με τον αέρα.