10 διαχρονικές στιλιστικές συμβουλές για γυναίκες άνω των 40

10 διαφορετικές και χρήσιμες στιλιστικές συμβουλές που θα ανανεώσουν το ντύσιμό σας.

Εάν υπάρχει μία στιλιστική συμβουλή που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε γυναίκα είναι πως η μόδα δεν σχετίζεται με την ηλικία της. Ο τρόπος που επιλέγετε να ντύνεστε σχετίζεται με την προσωπικότητα, την αισθητική, το lifestyle και τον χαρακτήρα σας. Είναι δηλαδή μία προέκταση του χαρακτήρα σας. Το στιλ επίσης είναι ένα ταξίδι, μέσω του οποίου μπορείτε να κατανοήσετε αλλά και να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Συχνά μέχρι συνειδητοποιήσετε εάν όντως έχετε αποφασίσει το ύφος των ρούχων που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς ακολουθείτε κάποια styling tips που σας βοηθούν να αποφύγετε τυχόν ατοπήματα. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν κάποιες διαχρονικές συμβουλές που κάθε γυναίκα αξίζει να γνωρίζει όποια δεκαετία της ζωής της κι αν διανύει.

#1 Η προσωπική σας "στολή"

Αυτή είναι μία από τις στιλιστικές συμβουλές που δίνουν οι fashion experts σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν το στιλ που τους ταιριάζει περισσότερο. Ως "στολή” χαρακτηρίζεται ένα combo που συνδυάζει άνεση με κομψότητα, είναι ιδανικό για την καθημερινότητα και κάνει τη γυναίκα που το φορά να αισθάνεται αυτοπεποίθηση. Μπορεί να είναι ο συνδυασμός τζιν παντελόνι, πουκάμισο και blazer, midi φόρεμα με καμπαρντίνα ή κοστούμι σε loose γραμμή με πουκάμισο. Ανά καιρούς μπορείτε να κάνετε μικρές παραλλαγές σε χρώματα και μοτίβα ώστε να ανανεώνετε τη δική σας "στολή”.

10 διαχρονικές στιλιστικές συμβουλές για γυναίκες άνω των 40

#2 Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά

Ο λόγος που όλες οι γυναίκες έχουν μία ξεχωριστή θέση στη ντουλάπα τους για τα τζιν παντελόνια είναι επειδή μπορούν να τα φορέσουν ανεξαρτήτου στιλ, σωματότυπου και ηλικίας. Ωστόσο, εάν είστε 40 plus, σας προτείνουμε να αφήσετε στην άκρη για λίγο τα ανοιχτόχρωμα τζιν παντελόνια και να δείξετε την προτίμηση σας σε εκείνα από πιο σκούρο denim ύφασμα. Αυτή η αλλαγή θα κάνει το ντύσιμο σας να φαίνεται πιο εκλεπτυσμένο. 

Nina Sandbec

#3 Το έξυπνο trick

Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ποια ρούχα φοράτε πιο συχνά και ποια όχι, ώστε να επενδύετε εν καιρώ κυρίως σε αυτά, οι κρεμάστρες της ντουλάπας σου θα είναι πολύτιμη βοήθεια. Κάθε φορά που φοράτε κάποιο ρούχο και το επιστρέφετε στη ντουλάπα, τοποθετήστε την κρεμάστρα ανάποδα. Μέσα σε λίγο χρόνο θα μπορείτε να παρατηρήσετε ποια είναι τα ρούχα που επιλέγετε πιο συχνά και ποια όχι, ώστε να κάνετε ένα πιο γρήγορο declutter.

street
Λεζάντα

#4 We love minis

Κάποτε υπήρχε ένας styling κανόνας που υποστήριζε πως οι μίνι γραμμές σε φούστες και φορέματα αφορούν γυναίκες που είναι κυρίως σε νεαρή ηλικία. Ευτυχώς για όλες μας, το παραπάνω tip θεωρείται πλέον κλισέ και ξεπερασμένο. Όποιο νούμερο κι αν δείχνει το κερί στην τούρτα των γενεθλίων σας, μπορείτε να φορέσετε μίνι γραμμές, κάνοντας τους σωστούς συνδυασμούς. Τα δύο στοιχεία που χρειάζεται να προσέξετε είναι να προτιμήσετε τα flat παπούτσια και να επιλέξετε μία μπλούζα ή πουκάμισο που να μην αφήνει πολύ ακάλυπτη την επιδερμίδα ώστε να υπάρχει αρμονία στο look σας. 

mini

#5 Shopping Tip

Κάθε γυναίκα έχει στη συλλογή της ρούχα που τα αγαπά πολύ και επιλέγει να τα αγοράζει ξανά και ξανά επειδή της ταιριάζουν και τη βολεύουν. Για να μην καταλήξετε όμως να έχετε μία ντουλάπα γεμάτη με τα ίδια ρούχα, μπορείτε να κάνετε αντικατάσταση. Κάθε φορά δηλαδή που αγοράζετε κάποιο αγαπημένο σας κομμάτι επειδή το προηγούμενο ενδεχομένως να έχεις φθορές, αποχωριστείτε το παλαιότερο. Με την πάροδο του χρόνου, θα καταφέρετε να αντικαταστήσετε τα παλαιότερα ρούχα σας με νέα χωρίς να κάνετε υπερβολές.

styling tips

#6  Οι τάσεις είναι απλώς προτάσεις

Αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη στιλιστική συμβουλή που χρειάζεται να γνωρίζετε. Οι τάσεις της μόδας είναι απλώς προτάσεις, συνεπώς δεν είναι δεδομένο πως πρέπει να τις υιοθετήσετε όλες. Όσο εντυπωσιακές κι αν είναι οι τάσεις της μόδας, εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα τι σας ταιριάζει και τι όχι. Προσπαθήστε, λοιπόν, να μην επηρεάζεστε σε μεγάλο βαθμό από τα trends και να μένετε πιστές στο δικό σας στιλ. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα πρέπει να απορρίψετε τις τάσεις. Ο στόχος είναι να επιλέξετε εκείνες που όντως σας αρέσουν και να τις συνδυάσετε με την προσωπική αισθητική σας. 

tip

#7  Πειραματιστείτε 

Πόσες φορές έχετε εντυπωσιαστεί από ένα ρούχο αλλά έχει προβάλει το επιχείρημα πως δεν είναι κατάλληλο για εσάς; Σίγουρα, όσο περνά ο χρόνος, κάθε γυναίκα γνωρίζει τι της ταιριάζει και τι όχι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνετε δοκιμές. Την επόμενη φορά που θα κάνετε αυτή τη σκέψη για ένα φόρεμα ή ένα πουκάμισο, πάρτε το μαζί σας στο δοκιμαστήριο και μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο πολύ σας ταιριάζει.

tip

#8 Ρούχα σε λάθος νούμερο

Είναι μία από τις πιο λανθασμένες συνήθειες που έχουν οι γυναίκες. Να κρατούν δηλαδή στη ντουλάπα τους ρούχα που δεν είναι στο νούμερο τους ή ακόμα και να αγοράζουν ρούχα σε ένα νούμερο μικρότερο, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα μπορέσουν να το φορέσουν. Δυστυχώς και οι δύο τακτικές είναι εσφαλμένες. Ο βασικός στόχος σας θα πρέπει να είναι κάθε φορά που ανοίγετε τη ντουλάπα σας να μπορείτε να φορέσετε όποιο ρούχο σας ενθουσιάσει ή σας βοηθήσει να σκεφτείτε ένα κομψό σύνολο. Σε περίπτωση όμως που τα ρούχα που έχετε στην κατοχή σας δεν είναι στο νούμερο που φοράτε την εν λόγω περίοδο, αφενός θα σας κάνει να έχετε λανθασμένη εικόνα της σιλουέτας σας και αφετέρου θα κάνει τον προβληματισμό "Δεν έχω τι να φορέσω” ακόμα μεγαλύτερο.

dress

#9 Η εναλλακτική για το τζιν παντελόνι 

Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να μην αποχωρίζονται το αγαπημένο τζιν τους, ωστόσο ένα ακόμα bottom που έχει ακριβώς τις ίδιες στιλιστικές ιδιότητες είναι οι ντένιμ φούστες. Φέτος τον χειμώνα μάλιστα, οι ντένιμ φούστες σε μάξι μήκος συγκαταλέγονται στις επικρατέστερες τάσεις της μόδας. Γιατί αξίζει να προσθέσετε τουλάχιστον μία στη συλλογή σας; Συνδυάζονται εύκολα με πουλόβερ, πουκάμισα, ζιβάγκο, flat ή ψηλοτάκουνα παπούτσια και πρόκειται να ανανεώσουν στη στιγμή το στιλ σας. 

midi denim

#10 Το πιο κολακευτικό bottom

Οι ψηλόμεσες παντελόνες είναι ένα από τα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας που κολακεύουν όλες τις σιλουέτες. Ο πιο updated τρόπος για να τις φορέσετε όμως είναι να τις συνδυάσετε με μπλούζες και πουκάμισα που έχουν ιδιαίτερους ώμους και μανίκια. 

wide leg

Διαβάστε Επίσης