5 χρήσιμα βήματα για να κάνετε σωστά εκκαθάριση στην γκαρνταρόμπα σας για την άνοιξη

Πώς θα κάνετε σωστά εκκαθάριση στη γκαρνταρόμπα σας;

Κάθε φορά που αλλάζει η εποχή, η εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας είναι άκρως απαραίτητη. Χρειάζεται να αποχωριστείτε τα ρούχα που δεν φοράτε συχνά, να τοποθετήσετε σωστά τα υπόλοιπα και γενικώς θα βάλετε σε μία τάξη τη ντουλάπα σας. Ο ερχομός της άνοιξης λειτουργεί ως την τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσετε αυτό το project. Αρκεί να γνωρίζετε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε καλύτερα και ευκολότερα τον στόχο σας.

Βήμα 1ο: Η οργάνωση

Δεδομένου ότι για τους περισσότερους, η εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας δεν είναι μία ιδιαιτέρως απολαυστική διαδικασία, θα χρειαστεί να την αντιμετωπίσετε σοβαρά από την αρχή. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να οργανωθείτε λίγο πριν ξεκινήσετε, ώστε να γίνει αργότερα ευκολότερη η δουλειά σας. Οριοθετήστε λοιπόν τον χώρο σας, για παράδειγμα επάνω στο κρεβάτι, όπου από τη μία πλευρά θα τοποθετείτε τα ρούχα που επιθυμείτε να κρατήσετε στη συλλογή σας και από την άλλη τα ρούχα που θέλετε να αποχωριστείτε. Έχετε κοντά σας επίσης μία σακούλα, όπου θα τοποθετήσετε τα ρούχα που έχουν φθορές.

Βήμα 2ο: Η δωρεά

Εξίσου σημαντικό είναι να αποφασίσετε τι θα κάνετε με τα ρούχα που δεν χρειάζεστε πλέον. Εκείνα που έχουν φθορές, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε κάδο ανακύκλωσης. Τα υπόλοιπα ρούχα, δηλαδή εκείνα που δεν ταιριάζουν πια με το στιλ σας, που δεν είναι στο σωστό μέγεθος ή που δεν τα θέλετε πια, μπορείτε είτε να τα δωρίσετε σε κάποιον φιλανθρωπικό οργανισμό είτε να διοργανώσετε bazaar, ώστε να τα πάρουν οι φίλες σας, εφόσον τους αρέσουν. Αυτή η σκέψη θα σας βοηθήσει να αποχωριστείτε με μεγαλύτερη ευκολία κάποια ρούχα.

Βήμα 3ο: Η εκκαθάριση

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε την εκκαθάριση και οργάνωση της γκαρνταρόμπας ποικίλουν και ο στόχος είναι να επιλέξετε εκείνον που σας ταιριάζει περισσότερο. Η τακτική που προτείνουν οι περισσότεροι experts είναι να αφαιρέσετε όλα όσα βρίσκονται μέσα στη ντουλάπα, να την καθαρίσετε καλά και στη συνέχεια να ξεκινήσετε τη διαλογή των ρούχων. Ξεκινήστε, πιάνοντας ένα ένα τα ρούχα σας. Εάν κάποιο item ταιριάζει στο στιλ που έχετε σήμερα, είναι στο σωστό νούμερο, το φοράτε συχνά και γενικώς σας κάνει χαρούμενες, το τοποθετείτε μέσα στη ντουλάπα.

Εάν κάποιο ρούχο έχει ανεπανόρθωτες φθορές, το τοποθετείτε στη σακούλα ανακύκλωσης και εάν κάποιο item απλώς δεν σας ταιριάζει πλέον μπορείτε να το αποχωριστείτε. Να θυμάστε πως ο στόχος είναι κάθε φορά που ανοίγετε τη ντουλάπα σας, αυτή να αποτελείται από ρούχα που σας ταιριάζουν τη δεδομένη στιγμή και όχι από ρούχα που θα φορέσετε σε κάποια περίσταση/ρούχα που θα σας κάνουν όταν χάσετε βάρος/ρούχα που δεν ξέρετε αν θα φορέσετε ποτέ.

Extra Tip 1

Αφού έχετε ολοκληρώσει όλη αυτή τη διαδικασία και έχετε οργανώσει τα ρούχα σας, μπορείτε να εφαρμόσετε το tip της ανάποδης κρεμάστρας. Όταν φοράτε κάποιο ρούχο και το επιστρέφετε στη ντουλάπα, τοποθετήσετε το ανάποδα από την κανονική φορά. Έτσι, την επόμενη φορά που θα θέλετε να κάνετε εκκαθάριση, θα μπορείτε να ξεχωρίσετε πολύ εύκολα τα ρούχα που δεν φοράτε σχεδόν ποτέ.

Extra Tip 2

Επόμενο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι να σημειώνετε σε μία λίστα, όλα τα ρούχα ή αξεσουάρ που παρατηρείτε πως λείπουν από τη συλλογή σας και χρειάζεστε. Κάπως έτσι, θα γλιτώσετε αρκετό χρόνο αργότερα και θα έχετε έτοιμη τη shopping list σας.

Βήμα 4ο: Συναισθηματική αξία

Σίγουρα, υπάρχει ένα ξεχωριστό section στη ντουλάπα σας που αποτελείται από ρούχα με συναισθηματική αξία. Το φόρεμα που φορούσατε στην ορκωμοσία σας, το τζιν που είχατε φορέσει σε μία ξεχωριστή περίσταση, ένα ρούχο που είναι δώρο από κάποιον αγαπημένο σας. Σίγουρα, όλα αυτά τα items έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας, ωστόσο δεν χρειάζεται να βρίσκονται στη ντουλάπα σας και να σας αποπροσανατολίζουν. Τοποθετήστε τα σε μία σακούλα και αποθηκεύστε τα σε κάποιο άλλο σημείο.

Βήμα 5ο: Ο κανόνας του ενός έτους

Ένα ακόμα tip που προτείνουν οι organizers είναι να υιοθετήσετε τον κανόνα του ενός χρόνου. Τι σημαίνει αυτό; Πώς εάν περάσει ένας ολόκληρος χρόνος και δεν έχετε φορέσει κάποιο item, τότε σημαίνει πως έχει φτάσει η στιγμή να το αφαιρέσετε από τη συλλογή σας. Παράλληλα, μπορείτε να παρατηρήσετε ποια ρούχα φορούσατε κατ' εξακολούθηση και να επενδύσετε σε περισσότερα από αυτά.

Extra tip

Στα καταστήματα, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από θήκες οργάνωσης για καθετί που υπάρχει στη ντουλάπα σας. Για τα εσώρουχα, τις κάλτσες, τις ζώνες, τα παντελόνια, τα πουκάμισα. Φροντίστε να έχετε προμηθευτεί ό,τι χρειάζεστε, ώστε να τοποθετήσετε σωστά τα ρούχα σας στη ντουλάπα. Να θυμάστε πως όσο καλύτερη οργάνωση θα κάνετε τόσο ευκολότερο θα είναι το καθημερινό ντύσιμο και ακόμα περισσότερο εύκολη θα είναι η επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αναδιοργανώσετε τη γκαρνταρόμπα σας.

Διαβάστε Επίσης