Weekend Getaways | Πώς θα πακετάρετε σωστά τη βαλίτσα σας ανάλογα με τον προορισμό

Λίγο πριν "σαλπάρετε" για τις καλοκαιρινές διακοπές, τελειοποιήστε τον τρόπο που πακετάρετε ανάλογα με τον προορισμό σας με κομμάτια που θα φορεθούν ξανά και ξανά.

Οι τάσεις αμέτρητες όπως κάθε σεζόν. Η διάθεση ανεβασμένη για ένα καλοκαίρι που δείχνει να άφησε μια για πάντα πίσω του όσα τα τελευταία χρόνια μας βασάνιζαν. Οι μικρές αποδράσεις ήδη στο ημερολόγιο και τα looks, αν και διαφορετικά μεταξύ τους, όλα σχεδιασμένα ώστε να αποπνέουν αισιοδοξία και ξεγνοιασιά.

Ταξίδι στις Κυκλάδες

Ονειρεύεστε ηλιοκαμένο δέρμα, μπερδεμένα μαλλιά γεμάτα αλάτι και τον απαλό παφλασμό να σας νανουρίζει στην ακρογιαλιά; Ξεκινήστε για Κυκλάδες! Πρώτα στη λίστα των όσων απαραίτητων θα πάρετε μαζί σας δεν είναι άλλα από τα νοσταλγικά φορέματα με το βελονάκι της Ancient Kallos, που φέρνουν αναμνήσεις από γιαγιαδίστικα κοφτά σε φρεσκοασβεστωμένα κυκλαδίτικα σπίτια. Με πρωταγωνιστές το λευκό φόντο και τα λινά halterneck φορέματα της Etoile Coral με τα ολάνθιστα φλοράλ στον χαρακτηριστικό συνδυασμό λευκούμπλε. Από οργανικό βαμβάκι και με καλειδοσκοπικά απλικέ φλοράλ και τα υπέροχα flouncy φορέματα της Sea ή το μπεστ σέλερ "Lima" φόρεμα από αέρινη βαμβακερή ποπλίνα της Agua by Agua Bendita, που παίρνει 20 ώρες για να κεντηθεί, πραγματικό έργο τέχνης με τη στόφα της vintage γκαρνταρόμπας.

Σε μίνι ή ακόμα καλύτερα μίντι και μάξι μήκη, τα "παραδοσιακά" αυτά φορέματα δε χάνουν ποτέ τη γοητεία τους, ενώ με το κατάλληλο accessorizing κάνουν dress up στη στιγμή. Συνδυασμένα με cult τσάντες, όπως το πολυπόθητο clutch σε σχήμα όστρακου του Jonathan Simkhai, και με χρυσά heritage κοσμήματα, στα all time classics, μα φυσικά τα bangles του Ilias Lalaounis – και οι φωτογραφίες με φόντο τους γαλάζιους τρούλους θα μοιάζουν καρτ ποστάλ.

Weekend Getaways | Πώς θα πακετάρετε σωστά τη βαλίτσα σας ανάλογα με τον προορισμό
T-shirt Christopher Esber, christopheresber.com
bazaar
Καπέλο Paco Rabanne, pacorabanne.com
bazaar
Πέδιλα Ancient Greek Sandals, ancientgreeksandals.com

Αστικές ριβιέρες

Υπάρχουν και εκείνα τα Σαββατοκύριακα που χτυπούν σε αστικούς ρυθμούς, αλλά ανανεώνονται από τον αέρα μιας "δαντελωτής" Ριβιέρας. Για τέτοιου είδους αποδράσεις φέτος στραφείτε σε μια σχεδόν ψυχεδελική αισθητική που εκπέμπει
στην παλέτα του ηλιοβασιλέματος. Με τα ομπρέ του Marni να απογειώνουν τα column φορέματα, τα σετ του Christopher Esber να φέρνουν το τροπικό σκηνικό της Χαβάης σε ένα Tshirt και μια super mini φούστα, τα co-ords του Yaitte να επαναφέρουν τη ’90s γοητεία των boxer shorts σε πορτοκαλί αποχρώσεις και τις αναπαραστάσεις μιας "Wonderland" παραλίας επάνω σε ένα σέξι στράπλες φόρεμα των Zimmermann, όλα θα θυμίζουν σκηνή από indie φεστιβάλ κατά το ηλιοβασίλεμα. Μην παραλείψετε να ολοκληρώσετε το look με ένα ζευγάρι επόνζ "Terry Slides" της Bottega Veneta, ένα τουλάχιστον μαγιό από τη φετινή συλλογή της Sophie Deloudi και ένα high jewelry piece. Στα must-haves, τα πολύχρωμα και "λαχταριστά", από χρωματιστό σμάλτο και χρυσό σκουλαρίκια του Kassis από την ελκυστική και πρωτότυπη συλλογή του "Marshmallow".

bazaar
Φόρεμα Zimmermann, luisaworld.com
bazaar
Mπικίνι Marysia, attica
bazaar
Mπικίνι Marysia, attica

Ρομαντική εξοχή

Με εικόνες από τις λεβάντες της Προβηγκίας αλλά και την καστροπολιτεία της δικής μας Μονεμβασιάς, η βαλίτσα του Σαββατοκύριακου δεν μπορεί παρά να περιέχει πολλά κροσέ, λινά και distressed πλεκτά, καθώς τα αγνά υλικά και τα εργόχειρα θα υπογραμμίζουν πάντοτε την αξία της φύσης. Ξεκινώντας από τα λινά και τα βαμβακερά, επενδύστε στα αριστουργηματικά λινά παντελόνια της Max Mara και τα αισθησιακά, τύπου lingerie φορέματα από gathered βαμβακερή ποπλίνα του Jacquemus, που θα λατρεύονται ίσως όχι για πολλές σεζόν ακόμη, αλλά
για πάντα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι μονοχρωμίες είναι αυτές που αποθεώνουν την κομψότητα του look, γι’ αυτό φροντίστε τα μαγιό σας να διακρίνονται από "υψηλές" λεπτομέρειες σε μονόχρωμο φόντο, όπως τα διαχρονικά ολόσωμα της Eres.

Για τις πιο μποέμ στο πνεύμα, τα κροσέ φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν. Τα σετ των Zimmermann με τα crop tops και τις μίντι φούστες που καταλήγουν σε κρόσσια, τα ονειρικά και αποκαλυπτικά τοπ της Anna October ή οι ριγέ φούστες της Ulla Johnson θα λειτουργήσουν σαν πασπαρτού για εμπνευσμένα σύνολα. Στα plus, οι ψάθινες τσάντες της Loewe, που φέτος φλερτάρουν με την ώχρα, τα κροσέ σανδάλια της Tod’s και τα χρυσά παντατίφ με lapis lazuli του Zolotas.

bazaar
Αλυσίδα με παντατίφ, Zolotas
bazaar
Φούστα Ulla Johnson, attica
bazaar
Ψάθινη τσάντα Loewe, luisaworld.com