Deep Time | Η αποκάλυψη της High jewellery συλλογής Louis Vuitton στην Ελλάδα

Η performance του Δημήτρη Παπαϊώννου στο Ηρώδειο, το δείπνο με ελληνικές γεύσεις και οι διάσημες που βρέθηκαν στη χώρα μας για την παρουσίαση της συλλογής πολυτελών κοσμημάτων.

Την Ελλάδα επέλεξε ο οίκος Louis Vuitton για να αποκαλύψει τη νέα High jewellery κολεξιόν του "Deep Time" και φρόντισε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό event με άρωμα Ελλάδας. Η συλλογή, η 5η της σειράς πολύτιμων κοσμημάτων, που σχεδίασε η Artistic Director για ρολόγια και κοσμήματα του οίκου, Francesca Amfitheatrof, εμπνέεται από τον "βαθύ χρόνο", τον όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον γεωλογικό χρόνο που διατρέχει τη Γη από την πρώτη, πρώτη δημιουργία της μέχρι την εμφάνιση έμβιων όντων σ' αυτή, και επικεντρώνει (η συλλογή) στην σχέση ανάμεσα στο high jewellery savoir-faire του οίκου με τα κρυμμένα στη γη πετράδια και την εξέλιξη του πλανήτη. Καθόλου τυχαία, ο εμβληματικός γαλλικός οίκος επέλεξε το Ηρώδειο, ένα από τα αρχαιότερα ανοιχτά θέατρα του πλανήτη για να δημιουργήσει την απαραίτητη μυσταγωγία για το event, η οποία βασίστηκε στην εξαιρετική performance με αναφορές στη γέννηση της Αφροδίτης που σκηνοθέτησε ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας χορογράφος, Δημήτρης Παπαϊώννου. Τη μουσική που συνόδευσε τη χορογραφία συνέθεσε ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Renaud Capuçon, o οποίος έπαιξε ζωντανά.  

Deep Time | Η αποκάλυψη της High jewellery συλλογής Louis Vuitton στην Ελλάδα

Deep Time: ένα ταξίδι στον "βαθύ χρόνο"

H συλλογή πολύτιμων κοσμημάτων "Deep Time" είναι η μεγαλύτερη σε ποικιλία που έχει λανσάρει ως τώρα ο οίκος Louis Vuitton και περιλαμβάνει περισσότερα από 170 μοναδικά κομμάτια - στα 95 από τα οποία, μάλιστα, ανήκουν στο πρώτο κεφάλαιο της συλλογής - και ένα αριθμό - ρεκόρ από πολύτιμα πετράδια. "Στη Louis Vuitton ήμαστε όπως πάντα περιπετειώδεις, ταξιδεύοντας σε απίθανα, απροσδόκητα μέρη", θα πει η Amfitheatrof. "Η Deep Time θα σας μεταφέρει ακόμα πιο βαθιά στο παρελθόν, σ' ένα χρόνο και τόπο που είναι τόσο απομακρυσμένα και ίσως δύσκολα στο να γίνουν κατανοητά. Αλλά την ίδια στιγμή, τα πετράδια- αυτοί οι θησαυροί που εκτείνονται μέσα στους αιώνες - θα σας φέρουν ακριβώς εκεί, στην απαρχή του πλανήτη και στην έναρξη της ιστορίας του κόσμου και τη μυστικιστική γεωλογική του κληρονομιά". 

LOUIS VUITTON HJ - DEEP TIME

LOUIS VUITTON HJ - DEEP TIME

LOUIS VUITTON HJ - DEEP TIME
LOUIS VUITTON HJ - DEEP TIME

Νωρίτερα, είχε παρατεθεί δείπνο για τους λίγους εκλεκτούς καλεσμένους του οίκου Louis Vuitton απ' όλο τον πλανήτη στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace, στη Βουλιαγμένη. Το μενού ήταν εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, τα κρασιά από τη Σαντορίνη, ενώ το art de la table και η διακόσμηση είχαν την υπογραφή Louis Vuitton. 

Ο οίκος Louis Vuitton και η  Francesca Amfitheatrof υποδέχτηκαν τους διάσημους καλεσμένους για το δείπνο με θέα το γαλάζιο της θάλασσας και το ηλιοβασίλεμα. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο συγκινητική με την παρουσίαση στο Ηρώδειο που συνδύασε διαφορετικές τέχνες όπως ο χορός, η μουσική, τα εικαστικά με την τέχνη της δημιουργίας πολυτελών κοσμημάτων, κι όλα αυτά υπό τη σκιά της Ακρόπολης

Οι κομψές καλεσμένες του οίκου 

Μπορεί η Ana de Armas που βρέθηκε καλεσμένη του οίκου μία μέρα νωρίτερα σε δείπνο στο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, φορώντας κοσμήματα της συλλογής, να είχε ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα, αλλά παρέμεινε η έτερη μούσα του οίκου, η Léa Seydoux. Η Γαλλίδα ηθοποιός ήταν πολύ κομψή με την κρεμ μίντι φούστα, το λευκό πουκάμισο και τις μαύρες γόβες από τις συλλογές Louis Vuitton που φορούσε, ενώ τα κοσμήματά της ήταν από τις high jewellery συλλογές του οίκου. 

LEA SEYDOUX - LOUIS VUITTON - DEEP TIME

Από τις πιο κομψές καλεσμένες ήταν και η Ελληνίδα ηθοποιός, Κλέλια Ανδριολάτου, η οποία ήταν ντυμένη με ένα 3D jacquard box crop top και παντελόνι Louis Vuitton, που είχε συνδυάσει με μαύρες γόβες και μία multicolor Patite Malle τσάντα.

KLELIA ANDRIOLATOU - LOUIS VUITTON - DEEP TIME

Στη χώρα μας για την αποκάλυψη της "Deep Time" βρέθηκαν επίσης η γιαπωνέζα ηθοποιός Aya Οmasa, η ηθοποιός από το Hong Kong, Chrissie Chau, η ταϊλανδέζα ηθοποιός Urassaya Sperbund, η Κινέζα τραγουδίστρια και χορεύτρια Victoria Song, ντυμένες φυσικά με δημιουργίες του οίκου, ενώ φορούσαν κοσμήματα των Louis Vuitton High Jewellery collections.

AYA OMASA VICTORIA SONG URASSAYA SPERBUND - LOUIS VUITTON - DEEP TIME
Aya Οmasa, Victoria Song, Urassaya Sperbund
CHRISSIE CHAU - LOUIS VUITTON - DEEP TIME
Chrissie Chau