Ένα project - ωδή στο αγαπημένο λευκό πουκάμισο του Karl Lagerfeld

Μια συνεργασία πολλών αστέρων τιμά τη μνήμη του σχεδιαστή.

Με ένα παγκόσμιο project, που περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, ο οίκος Karl Lagerfeld τιμά τον ιδρυτή του που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο.  Το 'The White Shirt Project' γιορτάζει την κληρονομιά του σπουδαίου σχεδιαστή, μέσα από το πιο αγαπημένο του κομμάτι, το λευκό πουκάμισο.

Η Carine Roitfeld, η οποία ηγείται του project, εξήγησε ότι η έμπνευση για τη συλλογή προέκυψε από μία ατάκα που είπε κάποτε ο Lagerfeld:

"Αν με ρωτούσατε τι θα ήθελε να είχα εφεύρει στη μόδα, θα έλεγα το λευκό πουκάμισο. Για μένα, το λευκό πουκάμισο είναι η βάση των πάντων. Όλα τα άλλα έρχονται μετά". 

Ένα project - ωδή στο αγαπημένο λευκό πουκάμισο του Karl Lagerfeld
karl.com

Σχεδιαστές, μοντέλα, καλλιτέχνες και ηθοποιοί συνεργάζονται για να σχεδιάσουν το θρυλικό λευκό πουκάμισο, μεταξύ των οποίων είναι οι Cara Delevingne, Kate Moss, Tommy Hilfiger, Lewis Hamilton, Alessandro Michele, Diane Kruger και Amber Valletta.

Δεδομένου ότι ο αριθμός επτά ήταν ο αγαπημένος του Lagerfeld, επτά από τα τελικά σχέδια θα κυκλοφορήσουν 77 φορές το καθένα και θα διατεθούν στην αγορά για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην τιμή των 777 ευρώ ανά τεμάχιο. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στη γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση Sauver la Vie, η οποία χρηματοδοτεί την ιατρική έρευνα στο Paris Descartes University. Θα υπάρξει επίσης μια έκθεση των τελικών σχεδίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού αυτό το μήνα.

Τα πουκάμισα θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τις 26 Σεπτεμβρίου στο FarFetch και Karl.com

Credit: Getty Images