Στιλιστικές συμβουλές για να επιλέξετε πουλόβερ ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Πώς θα επιλέξετε τα ιδανικά πουλόβερ για εσάς;

Όσο περισσότερο μειώνεται η θερμοκρασία τόσο περισσότερο μεγαλώνει η ανάγκη για να εμπλουτίσουμε τη γκαρνταρόμπα μας με cozy ρούχα που θα μας κρατήσουν ζεστές τους επόμενους μήνες. Στην κορυφή της shopping list μας είναι σαφώς τα πουλόβερ, τα οποία πρόκειται να αναδειχθούν οι καλύτεροι μας φίλοι για τις ημέρες με αρκετό κρύο.

Σε περίπτωση λοιπόν που επιθυμείτε να ανανεώσετε τη συλλογή σας με πουλόβερ, η στιλίστρια Katie Collins αποκάλυψε σε ένα κείμενο του Pure Wow τις στιλιστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα ιδανικά σχέδια ανάλογα με τη σιλουέτα σας. 

#1 Οι κλασικές γραμμές

Εάν θέλετε να στρέψετε την προσοχή μακριά από την περιοχή της κοιλιάς, τα πουλόβερ σε κλασικές γραμμές, overdsized και μη, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Διαχρονικά και κομψά, τα εν λόγω πουλόβερ αναδεικνύουν τη σιλουέτα χωρίς να προσθέτουν περισσότερο όγκο σε σημεία που δεν επιθυμείτε. 

#2 Πουλόβερ με λαιμόκοψη

Σύμφωνα με τη στιλίστρια Katie Collins, τα πουλόβερ με V λαιμόκοψη είναι ιδανικά για γυναίκες με pear-shaped σωματότυπο. Ο λόγος είναι πως η προσοχή στρέφεται κυρίως στο επάνω μέρος του σώματος σας και πιο συγκεκριμένα στο πρόσωπό σας, και έτσι δεν τονίζονται οι γοφοί. 

#3 Τα ιδανικά πουλόβερ για ψηλές γυναίκες

Για γυναίκες που είναι αρκετά ψηλές, τα πουλόβερ με όγκο και μήκος είναι οι καταλληλότερες επιλογές. Πουλόβερ με έντονα μανίκια σε συνδυασμός με skinny παντελόνια ή cropped πουλόβερ με ψηλόμεσα παντελόνια και φούστες, δημιουργούν ένα αρμονικό και κυρίως κολακευτικό αποτέλεσμα. 

#4 Πουλόβερ για petite σιλουέτες

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των petite γυναικών, η στιλίστρια Katie Collins προτείνει να αποφύγετε τα πουλόβερ σε oversized γραμμές και να προτιμήσετε πιο εφαρμοστές γραμμές. Επίσης, τα πουλόβερ με λεπτομέρειες όπως το βολάν είναι επίσης must have. 

#5 Τα πουλόβερ σε εφαρμοστή γραμμή

Τα πουλόβερ σε εφαρμοστή και όχι oversized γραμμή είναι κατάλληλα για γυναίκες με μεγάλο στήθος. Σύμφωνα με τη στιλίστρια, τα πουλόβερ με ζιβάγκο ή ακόμα και με V λαιμόκοψη είναι προτιμότερη επιλογή από ότι ένα πουλόβερ με loose εφαρμογή. Κάπως έτσι, θα κολακεύσετε τη σιλουέτα σας, τονίζοντας τη με τον επιθυμητό τρόπο. 

#6 Τα off the shoulder πουλόβερ

Σε περίπτωση που ανήκετε στην ακριβώς αντίθετη κατηγορία, δηλαδή έχετε μικρό στήθος, η Katie Collins προτείνει να επενδύσετε σε off the shoulder πουλόβερ, που αποπνέουν θηλυκότητα. 

Διαβάστε Επίσης