Τα πιο συχνά στιλιστικά ατοπήματα που κάνουν οι γυναίκες όταν φορούν κοστούμι

Ο σωστός τρόπος για να φορέσετε το κοστούμι.

Το κοστούμι μετρά πολλές δεκαετίες παρουρίας στον κόσμο της μόδας και είναι ένα από τα staples της γκαρνταρόμπας μας που έχει γνωρίσει μεγάλη στιλιστική εξέλιξη. Ξεκίνησε ως αποκλειστικό προνόμιο του ανδρικού ντυσίματος για να εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι του γυναικείου. Αρχικά, είχε αυστηρό χαρακτήρα και στη συνέχεια ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί στο street style. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το κοστούμι θα συνεχίζει να μας απασχολεί, προσκαλώντας μας να παρακολουθήσουμε τη συνεχή εξέλιξή του.

Εκτός από τις τάσεις που το αφορούν όμως, αλλά και τους κομψούς τρόπους για να το προσθέσουμε στο ντύσιμό μας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να παρακολουθήσουμε ποια είναι τα πιο συχνά στιλιστικά ατοπήματα που κάνουν οι γυναίκες φορώντας το.

Δεν επενδύετε σε tailored γραμμές

Σίγουρα, η δημιουργία μίας γκαρνταρόμπας που αποτελείται από ρούχα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί ακριβώς στα μέτρα σας δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κομμάτια που αξίζουν την προσπάθεια και το κοστούμι είναι ένα από αυτά. Την επόμενη φορά που θα επιθυμείτε να επενδύσετε σε ένα κοστούμι, προτείνουμε είτε να απευθυνθείτε σε κάποια μοδίστρα, η οποία θα το δημιουργήσει εξ'ολοκλήρου στα μέτρα σας είτε να προμηθευτείτε ένα και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στη συνέχεια. Αμέσως το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό. 

Προσοχή στους ώμους

Σύμφωνα με τους fashion experts, βασικό κριτήριο για ξεχωρίσει κανείς εάν του ταιριάζει ή όχι ένα κοστούμι είναι οι ώμοι στο σακάκι. Η γραμμή του σακακιού θα πρέπει να είναι ακριβώς στον ώμο σας, ενώ εάν το σακάκι είναι μεσάτο θα πρέπει να πέφτει ακριβώς στη μέση σας. Στην περίπτωση που επιλέξετε ένα ανδρικού τύπου κοστούμι, οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε size down, ώστε να μην είναι πολύ μεγάλο για τη σιλουέτα σας.

Κοστούμι σε σωστό ύφασμα

Εξίσου σημαντικό είναι και το ύφασμα που θα προτιμήσετε. Μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι τα μάλλινα κοστούμια. Είναι διαχρονικά, πολύ κομψά, ενώ πρόκειται να τα έχετε στη συλλογή σας για χρόνια. 

Ανδρόγυνο στιλ ή coolness

Όπως προαναφέραμε, το κοστούμι έχει γνωρίσει τεράστια στιλιστική εξέλιξη μέσα στον χρόνο. Πλέον λοιπόν, εκτός από πρωταγωνιστής του business style, είναι και leader του street style. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να αφήσετε για λίγο πίσω την αυστηρότητα και να επενδύσετε σε κοστούμια σε loose γραμμές που θα κάνουν το στιλ σας πιο σύγχρονο. Έτσι μάλιστα θα μπορέσετε να το φορέσετε και σε πιο casual περιστάσεις.

Φοράτε μόνο κοστούμια με παντελόνια

Εκτός από το co-ord που αποτελείται από σακάκι και παντελόνι, υπάρχει και η εκδοχή του blazer με φούστα που είναι εξίσου κομψή. Ο στόχος είναι να μην περιορίζετε τις επιλογές σας και να επενδύετε σε κοστούμια που θα φοράτε για χρόνια.

Δεν προτιμάτε κοστούμια με χρώμα στα office looks σας

Παλαιότερα, τα κοστούμια σε διαχρονικές αποχρώσεις όπως το μαύρο, το γκρι, το σκούρο καφέ ήταν αποκλειστικό προνόμιο του office style, αφού η όψη τους αποπνέει δυναμισμό και επαγγελματισμό. Αυτή η θεωρία συνεχίζει να υπάρχει, ωστόσο πλέον τα όρια του dress code που αφορά το business ντύσιμο έχουν χαλαρώσει. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στις εν λόγω αποχρώσεις και μπορείτε να πειραματιστείτε με κοστούμια και σε πιο έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, που είναι το χρώμα-τάση της σεζόν, το burnt orange ή όποια άλλη απόχρωση σας αρέσει.

Διαβάστε Επίσης