Στα παρασκήνια της συνεργασίας Rabanne H&M

Αποκλειστικές behind the scenes φωτογραφίες από την καμπάνια και το fitting της νέας συλλογής Rabanne H&M.

Δεν υπάρχει καλύτερο timing για το λανσάρισμα της συλλογής Rabanne H&M. Λίγο πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου, το φουτουριστικό στιλ που κληροδότησε στη μόδα ο Paco Rabanne, με τα εμβληματικά chainmail φορέματα από μέταλλο και τις XL παγέτες, γίνεται η ιδανική πρόταση για την party διάθεση που έρχεται με τις γιορτές. Η ταυτότητα του brand μπορεί, βεβαίως, να είναι ταυτισμένη με τα dancefloor των 60s και την Barbarella της Jane Fonda, όμως ο πειραματισμός και η καινοτομία στην οποία διακρίθηκε ο θρυλικός Ισπανός σχεδιαστής προσφέρουν πολλά περισσότερα στο στιλ από λαμπερά looks για party, προσφέρουν όραμα. Και η Rabanne H&M φροντίζει να συμπεριλάβει προτάσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο glam, το leisurewear και την retro γοητεία. 

Ο οίκος Paco Rabanne τον Ιούνιο εγκαινίασε μία νέα εποχή ανακοινώνοντας τη μετονομασία του σε Rabanne, ενώ o Julien Dossena, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια στη θέση του καλλιτεχνικός διευθυντή. Λίγο πριν κλείσει τα 60 χρόνια λειτουργίας του, το 2026, ο οίκος επιχειρεί την αναβίωση του (και τη διείσδυσή του σε νέα και νεότερα κοινά), και με την Rabanne H&M δίνει πρόσβαση στην ευρύτερη fashion κοινότητα να αποκτήσει κομμάτια συλλεκτικά που αποπνέουν τα στοιχεία της βαριάς κληρονομιάς του Paco Rabanne. 

Η συνεργασία με τον Rabanne και τον Dossena ήταν στη wish-list της Η&Μ εδώ και πολύ καιρό, θα αποκαλύψει η Ann Sofie Johansen, Creative Αdvisor και επικεφαλής των γυναικείων συλλογών της H&M, και οι συζητήσεις για τη συνεργασία - η οποία σε αντίθεση με προηγούμενες κρατήθηκε μία έκπληξη μέχρι την τελευταία στιγμή! -ξεκίνησαν περίπου ένα χρόνο πριν. Ο Julien Dossena δηλώνει πολύ ενθουσιασμένος μ' αυτό το πρότζεκτ για τη δημιουργίας μια συλλογή "που βοηθάει στον εκδημοκρατισμό της Rabanne".

Στα παρασκήνια της συνεργασίας Rabanne H&M

Η ιδέα της προσφοράς δημιουργιών υψηλής ραπτικής σε προσιτή τιμή είναι εξίσου συναρπαστική για τον creative director του Rabanne, όπως ήταν για τους περισσότερους designers που έχουν συνεργαστεί για συλλογή με την H&M. Όπως θα πει ο Dossena, "στον Rabanne δημιουργούμε πολυτελή μόδα που υπερασπίζεται τη ριζοσπαστική έκφραση και την εξαιρετική δεξιοτεχνία. Ξέρουμε ότι το προϊόν μας είναι υψηλών προδιαγραφών και πολύ δύσκολο μερικές φορές να το αποκτήσει κανείς. Έτσι, το να μπορέσω να παρουσιάσω εμβληματικά κομμάτια με εξαιρετική σχεδιαστική ακεραιότητα, σε τιμή που είναι προσιτή για μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, μου φάνηκε έμπνευση".

Rabanne H&M: η συλλογή 

H συλλογή Rabanne H&M επηρεάζεται από τις εμβληματικές δημιουργίες του ιδρυτή του Paco Rabanne από τη δεκαετία του 1960 (εξάλλου, ο στόχος του Dossena ήταν να αναβιώσει iconic κομμάτια), που σημαίνει ότι σ' αυτή βρίσκουμε φορέματα και τοπ με μεταλλικό δικτυωτό πλέγμα, φορέματα και σετ (τοπ- φούστα ή τοπ - παντελόνι) με παγέτες, ρομαντικά σιφόν φορέματα διακοσμημένα με στρας, και φορέματα ζέρσεϊ ή lingerie με λεοπάρ prints. Στην ίδια συλλογή συναντάμε faux γούνες, ένα πληθωρικό φλοράλ ζακάρ φόρεμα με cutout, ένα πουκάμισο από ποπλίνα με broderie anglaise, ένα εντυπωσιακό military-style jacket με χειροποίητες λεπτομέρειες και υπέροχα ρετρο-φουτιριστικά ζέρσεϊ πλεκτά σετ

Rabanne H&M

"Ήθελα η συλλογή να τονώνει την αυτοπεποίθηση, αλλά και να φοριέται εύκολα – είναι μια ισορροπία που προσπαθώ πάντα να πετύχω με τα σχέδιά μου", θα δηλώσει ο Dossena για τη συλλογή, την οποία οραματίστηκε "σαν ένα πάρτι στην πισίνα", που εκτός από βραδινά ρούχα, θα υπήρχαν μαγιό και leisurewear. Βασική, ωστόσο, προϋπόθεση για να προχωρήσει η συνεργασία ήταν να υπάρχει η δυνατότητα για βιώσιμες επιλογές. "Θέλαμε να κοιτάξουμε προς βιώσιμα υλικά και να κάνουμε τη συλλογή όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που η H&M μπόρεσε να αναπτύξει μια εκδοχή του μεταλλικού πλέγματος που περιέχει ένα μείγμα ανακυκλωμένου και συμβατικού μετάλλου, το οποίο χρειάστηκε μήνες για να αναπτυχθεί, καθώς και πούλιες που περιέχουν ανακυκλωμένο PET", θα πει ο Dossena και η Johansen θα προσθέσει: "Το πιο απαιτητικό στοιχείο στη δημιουργία της συλλογής ήταν να παραδοθεί με το όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο τρόπο. Οι ομάδες για την ανάπτυξη προϊόντων και τη βιωσιμότητα έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά σε συνεργασία με διαφορετικούς προμηθευτές που τους ώθησαν να αναπτύξουν νέες καινοτομίες. Τα κομμάτια από μεταλλικό πλέγμα αποτελούν ένα μείγμα ανακυκλωμένου και συμβατικού μετάλλου, και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό το επίτευγμα".

Rabanne H&M

H Rabanne H&M φιλοξενεί επίσης κομμάτια ανδρικής ένδυσης από τα οποία ξεχωρίζουν τα ασημί metallic κοστούμια και τα mesh chainmail τοπ, αλλά και αξεσουάρ που περιλαμβάνουν τσάντες με στρογγυλές παγέτες ή μεταλλικό πλέγμα και κρόσσια, σκουλαρίκια και κολιέ από στρογγυλές παγέτες, metallic καουμπόικες μπότες και σανδάλια με παγέτες. Η συλλογή δημιουργήθηκε με υψηλής ποιότητας υφάσματα που αντέχουν στον χρόνο όπως δέρμα και μαλλί σε αξεσουάρ, πανωφόρια, κοστούμια και πλεκτά.

Όσο για τα αγαπημένα κομμάτια των δημιουργών της συλλογής, για τον Julien Dossena του Rabanne είναι τα iconic κομμάτια (με τις περίφημες στρογγυλές παγέτες και το μεταλλικό πλέγμα), που είναι προσαρμοσμένα στα αρχεία του οίκου, και για τον σχεδιαστή συνδυάζουν μοναδικά "λάμψη και ανεπιτήδευτη διάθεση". Για την Ann Sofie Johansen, εκτός από τα διαχρονικά κομμάτια της Rabanne H&M, ξεχωρίζει ιδιαίτερα τα αξεσουάρ, "που είναι τόσο ευχάριστα!". 

Η Rabanne H&M περιλαμβάνει γυναικεία & ανδρικά ρούχα, αξεσουάρ και μία σειρά διακόσμησης σπιτιού και θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, στο κατάστημα της H&M, Ερμού 54 Αθήνα και online στο hm.com στις 9 Νοεμβρίου 2023.

Μέχρι τότε μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη δεξιοτεχνία της και την έμπνευση στις φωτογραφίες που εξασφάλισε στο harpersbazaar.gr από τα παρασκήνια αυτής της συνεργασίας, από το fitting στο ατελιέ και τη φωτογράφιση της καμπάνιας, το βίντεο της οποίας έχει σκηνοθετήσει ο βραβευμένος Xavier Dolan.

Στο ατελιέ

Rabanne x H&M
Rabanne x H&M
Rabanne x H&M
Rabanne x H&M
Rabanne x H&M
Rabanne x H&M

BTS : Στα γυρίσματα της καμπάνιας 

Rabanne x H&M
Rabanne x H&M
Rabanne x H&M
Rabanne x H&M
Rabanne x H&M

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας