Η Michelle Yeoh είναι η νέα brand ambassador του Balenciaga

Η πρώτη καμπάνια της βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιού για τον Balenciaga.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο οίκος Balenciaga υποδέχεται τη Michelle Yeoh στη λαμπερή λίστα των brand ambassadors του. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η πρώτη Ασιάτισσα που καταφέρνει μία τέτοια διάκριση, διατηρούσε στενές σχέσεις με τον οίκο ήδη πριν από την ανάδειξή της σε πρέσβειρα και είχε εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί φορώντας δημιουργίες Balenciaga Couture. Για την ακρίβεια, ήταν χάρη στη Michelle Yeoh που ο Balenciaga επέστρεψε στο red carpet (στις Κάννες, τον Μάιο του 2023) μετά το σκάνδαλο με την αμφιλεγόμενη καμπάνια όπου μικρά παιδιά πόζαραν με αξεσουάρ Balenciaga με BDSM αναφορές. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών, η Michelle Yeoh είχε τιμηθεί στα Women in Motion Awards, μία εκδήλωση που αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου Kering - στον οποίο ανήκει ο Balenciaga- σε συνεργασία με το Φεστιβάλ, και αναγνωρίζει και τιμά τη συνεισφορά γυναικών στην 7η τέχνη. 

Στην ανακοίνωσή του για τη Yeoh ο οίκος αναφέρει: "Έχοντας έρθει ήδη από καιρό κοντά με τον οίκο, η θρυλική ηθοποιός, παραγωγός και δασκάλα πολεμικών τεχνών που είναι γνωστή παγκοσμίως, ανακοινώνει από κοινού με τον Balenciaga ότι η σχέση αυτή θα συνεχίσει να εξελίσσεται μ' ένα πιο επίσημο τρόπο".  Η ηθοποιός δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένη με τον νέο μου ρόλο ως brand ambassador του Balenciaga. Για εμένα, η μόδα είναι μια μορφή τέχνης. Δεν έχει να κάνει απλά μ' ένα φόρεμα, αλλά με την αυτο-έκφραση, το πώς νιώθεις μέσα στο φόρεμα, και τις αξίες που ενσαρκώνεις φορώντας το. Είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσω τη δουλειά μου και το ποια είμαι στον κόσμο. Φορώντας Balenciaga με κάνει να εκτιμώ την τέχνη και την τεχνική πίσω από κάθε δημιουργία. Ο οίκος ενσαρκώνει μία αίσθηση πρωτοτυπίας και σχετικότητας παραμένοντας την ίδια στιγμή πιστός στην κληρονομιά του ως ένα atelier υψηλής ραπτικής. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον Balenciaga".

To ασπρόμαυρο πορτραίτο της Michelle Yeoh που συνοδεύει την ανακοίνωση του νέου της ρόλου, απαθανάτισε ο διάσημος Ελληνο- Βρετανός φωτογράφος Platon, ο οποίος έχει φωτογραφίσει διάσημες προσωπικότητες από διάφορους χώρους, άλλα και τα πορτραίτα των δυο άλλων διάσημων ambassadors του οίκου, της Γαλλίδας ηθοποιού Isabelle Huppert και του Ταϊάνδού σταρ PP Krit Amnuaydechkorn.

Η Michelle Yeoh συμμετέχει και στην πρώτη της καμπάνια για τον οίκο ποζάροντας για τη συλλογή Spring 24. Η καμπάνια αποτελεί μια συνέχεια της digital παρουσίασης της συλλογής, τον περασμένο Μάιο, με τη φωτογράφιση να πραγματοποιείται μέσα σ' ένα chic παριζιάνικο διαμέρισμα. Η Yeoh ποζάρει φορώντας ένα κασμιρένιο rib nit φόρεμα σε μαύρο, ενώ κρατά στη μία λήψη τη διάσημη hourglass τσάντα του οίκου και σε άλλη την 24/7  τσάντα σε Large, που θυμίζει διχτάκι για τα ψώνια. Στην Spring 24 καμπάνια του οίκου ποζάρει, επίσης, ο έτερος ambassador, PP Krit Amnuaydechkorn, αλλά και οι φίλοι του οίκου Malgosia Bela, Arthur Del Beato, Eva Herzigova, Soo Joo Park, και Khadim Sock.