Πώς θα φορέσετε το leopard print εάν αγαπάτε το minimal στιλ

Ο minimal τρόπος για να φορέσετε το leopard μοτίβο.

"Είναι μία πιο απλή έκφραση, μίας πολύπλοκης σκέψης". Αυτό πίστευε ο Donald Judd, που ήταν εκείνος που σύστησε στις γυναίκες το minimal στιλ μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Μετά από εκείνον και μέσα στον χρόνο, υπάρχουν αρκετοί ακόμα σχεδιαστές μόδας που μας έκαναν να αγαπήσουμε τη μινιμαλιστική προσέγγιση του στιλ, όπως οι Yohji Yamamoto και Issey Miyake, ο Maison Margiela και φυσικά η Phoebe Philo. Παρόλο όμως, που οι σχεδιαστές έχουν προσπαθήσει να μας παρουσιάσουν διάφορους τρόπους για να υιοθετήσουμε το minimal style, υπάρχουν ακόμα κάποιες κλισέ απόψεις που περιορίζουν τις περισσότερες γυναίκες. Μία από αυτές είναι πως κάποια bold και δυναμικά μοτίβα, όπως το leopard print, που φέτος έχει την τιμητική του, δεν έχει θέση σε μία γκαρνταρόμπα που ακολουθεί τη minimal αισθητική. 

Το leopard print και το "Mob wife style"

Το leopard print ως πρωταγωνιστής του σύγχρονου street style συνδυάζεται τέλεια με μία ακόμα τάση που έχει κάνει την εμφάνισή της τους τελευταίους μήνες, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok. Ο λόγος για το "Mob wife style". Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στον κόσμο της μόδας είναι οι δεκαετίες του '80 και του '90, όταν γυναίκες όπως οι Carmella Soprano και Lorraine Bracco, που ήταν σύντροφοι μαφιόζων θεωρούνταν ως αφανείς ήρωες των οικογενειών τους. Σύμφωνα με το μουσείο "The Mob" που βρίσκεται στο Λας Βέγκας, ήταν από τις πρώτες γυναίκες που χαρακτηρίστηκαν ως girl bosses αφού ήλεγχαν αρκετές από τις ομολογουμένως παράνομες δραστηριότητες της μαφίας. Τα κομμάτια που αφορούν την εν λόγω τάση είναι οι faux γούνες σε leopard μοτίβο, οι δερμάτινες γόβες και μπότες, τα θηλυκά φορέματα και τα statement χρυσά κοσμήματα. Εν γένει, ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε femme fatales

Μπορεί να χαρακτηρίζουμε ως τάση την παρουσία του leopard print στην επικαιρότητα της μόδας, ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δυναμικό μοτίβο που δεν χάνει ποτέ τη στιλιστική του αξία. Απλώς, ανά χρονικά διαστήματα, οι γυναίκες επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους μαζί του. Υπάρχουν και κάποιες όμως, όπως η Alexa Chung και η Kate Moss, η Naomi Campbell και η Anne-Laure Mais που δεν ξεχνούν ποτέ την ικανότητα του leopard print να αναβαθμίζει μία εμφάνιση. 

Leopard print και minimal style

Με μια πρώτη σκέψη, αυτό το τόσο δυναμικό μοτίβο έρχεται σε μία αντίθεση με την ουδετερότητα και την ήσυχη πολυτέλεια-κομψότητα που αποπνέει ο μινιμαλισμός. Ωστόσο, ακριβώς αυτή είναι η στιλιστικά κλισέ άποψη που χρειάζεται να αφήσετε πίσω σας. Η μινιμαλιστική προσέγγιση του στιλ δεν περιορίζεται στις ουδέτερες μονοχρωμίες. Στοχεύει όμως στη δημιουργία μίας γκαρνταρόμπας που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο από τις τάσεις της μόδας και η οποία αποτελείται από ρούχα με tailored γραμμές, που έχουν δημιουργηθεί από καλής ποιότητας υφάσματα. Το leopard print λοιπόν που έχει τεσταριστεί τόσο πολύ μέσα στον χρόνο αξίζει σίγουρα μία θέση στη συλλογή και το στιλ σας. Βασική προϋπόθεση είναι να ανακαλύψετε τους τρόπους για να το φορέσετε χωρίς να κάνετε την παραμικρή έκπτωση στην προσωπική αισθητική σας. 

Πώς θα φορέσετε με στιλ το leopard print

Μικρές leopard πινελιές

Ό,τι κι αν θέλετε να φορέσετε ή όποια τάση κι αν θέλετε να δοκιμάσετε, ώστε να αποφασίσετε εάν όντως ταιριάζει στο προσωπικό σας στιλ, η προσθήκη μικρών πινελιών είναι η πιο safe τακτική. Ακολουθήστε το παράδειγμα της Kate Moss και επενδύστε σε μία τσάντα σε leopard μοτίβο ή σε ένα ζευγάρι παπούτσια όπως τα loafers, οι flat μπαλαρίνες ή ακόμα και ένα ζευγάρι γόβες. Ένα μαντήλι επίσης είναι μία έξυπνη προσθήκη στη γκαρνταρόμπα σας. Όλα τους θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν το εν λόγω μοτίβο ταιριάζει όντως στο στιλ σας. 

Leopard μοτίβο και neutrals

Μία εξίσου σημαντική στιλιστική συμβουλή που χρειάζεται να γνωρίζετε για να προσθέσετε το leopard μοτίβο στο minimal στιλ σας είναι να το συνδυάσετε αποκλειστικά και μόνο με ουδέτερες μονοχρωμίες. Για παράδειγμα, συνδυάστε τη leopard φούστα σας με ένα λευκό πουκάμισο, το κοστούμι σε leopard μοτίβο με ένα μαύρο ζιβάγκο ή το leopard πουκάμισο με μία μπεζ ψηλόμεση παντελόνα. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε την απαραίτητη στιλιστική αρμονία.