Knotted Sweater Trend | Η τάση που θα φέρει αέρα ανανέωσης στο ανοιξιάτικο στιλ

Μία τάση της μόδας που θα εκτιμούσε ιδιαιτέρως η Charlotte York.

Με πόσους τρόπους μπορούμε να φορέσουμε ένα πουλόβερ ή μία ζακέτα; Μπορούμε να το φορέσουμε ως κύριο top ή να κάνουμε layering. Να το φορέσουμε ως κασκόλ ή να το ρίξουμε απλώς στους ώμους μας. Για την άνοιξη του 2024, το styling tip που πρότειναν οι οίκοι μόδας μέσα από τις συλλογές τους είναι αυτός ο τελευταίος τρόπος, δημιουργώντας έτσι την τάση "knotted sweater".

Knotted Sweater Trend | Η τάση που θα φέρει αέρα ανανέωσης στο ανοιξιάτικο στιλ
Jaquemus "Les Sculptures"

Στο πιο πρόσφατο "Les Sculptures" show που παρουσίασε ο Simon Porte Jacquemus στο μουσείο μοντέρνα τέχνης Fondation Maeght, είδαμε μοντέλα να περπατούν στην πασαρέλα, έχοντας ριγμένα στους ώμους τους πουλόβερ. Πρόκειται λοιπόν για το "knotted sweater trend", το οποίο μας φέρνει στον νου δύο ηρωίδες της pop κουλτούρας. Τη Sandy από το Grease, αλλά και τη Charlotte York του "Sex and City" και του "And Just Like That". Η Kristin Davis μάλιστα, πρωταγωνίστησε επίσης στο βίντεο-πρόκληση για το show, στο οποιο φαίνεται να ανοίγει ένα πακέτο που έχει μέσα ένα γκρι Jacquemus πουλόβερ. Εκτός από τον Γάλλο σχεδιαστή, ο Kim Jones του οίκου Fendi, αλλά και οι οίκοι Onitsuka Tiger, Erdem και DSquared2 παρουσίασαν στις συλλογές τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι looks με πουλόβερ περασμένα στους ώμους. 

Fendi Spring/ Summer 2024
Fendi Spring/ Summer 2024
Fendi Spring/ Summer 2024
Fendi Spring/ Summer 2024
Fendi Spring/ Summer 2024
Fendi Spring/ Summer 2024

Το εν λόγω trend λειτουργεί μάλιστα ως reminder πως μπορούμε να ανανεώσουμε εύκολα το στιλ μας, κάνοντας κάποιες έξυπνες κινήσεις styling, που πρόκειται να κάνουν τη διαφορά. Για την άνοιξη λοιπόν, ένα πλεκτό πουλόβερ ή μία πλεκτή ζακέτα μπορούν να αντικαταστήσουν εύκολα το βασικό πανωφόρι και ο πιο chic τρόπος για να τα φορέσετε είναι να τα ρίξετε απλώς στους ώμους σας. Το εν λόγω στιλιστικό hack είναι ιδανικό για την περίοδο της άνοιξης για έναν επιπλέον λόγο. Η συγκεκριμένη εποχή χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές στη θερμοκρασία, συνεπώς μπορείτε να φορέσετε ή να αφαιρέσετε το πουλόβερ/ζακέτα, ανάλογα με το πόσο ζέστη έχει. 

Πώς το φορούν οι fashion experts

Διαβάστε Επίσης