Στην πόλη ή το νησί | Τα καφτάνια που θα πρωταγωνιστήσουν στα summer looks σας

Τα καφτάνια που θα φορέσετε σε κάθε καλοκαιρινή περίσταση.

Τα kaftan dresses ή καφτάνια είναι ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια του καλοκαιρινού ντυσίματος. Αέρινα και δροσερά, τα καφτάνια είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του bohemian, εξωτικού στιλ και έχουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και πορεία στον κόσμο της μόδας.

Η ρίζα της λέξης "καφτάνι" είναι περσική και η πρώτη αναφορά σε αυτά έγινε στην Αρχαία Μεσοποταμία. Ωστόσο, η εποχή που έγιναν ευρέως γνωστά και ξεκίνησαν την πορεία τους στον κόσμο του ενδύματος είναι από τον 14ο μέχρι τον 18ο αιώνα. Τότε ήταν που οι γυναίκες της Οθωμανίας, ο Σουλτάνος αλλά και οι αξιωματικοί του Μαρόκου φορούσαν τα καφτάνια, τα οποία είχαν δημιουργηθεί από υφάσματα πολυτελείας σε εντυπωσιακά εμπριμέ μοτίβα και υποδήλωναν την υψηλή τάξη τους και τον πλούτο

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια, τα καφτάνια έγιναν ευρέως γνωστά στο Ιράν, τη βόρεια και δυτική Αφρική, αφού λόγω της υψηλής θερμοκρασίας ήταν το ιδανικό ρούχο τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Τα υφάσματα που χρησιμοποιούσαν συνήθως ήταν το βαμβάκι, το μετάξι και το μαλλί, ακριβώς επειδή είναι δροσερά.

Αιτία για να κάνουν τα καφτάνια την εμφάνιση τους στον δυτικό πολιτισμό ήταν οι πρωτοπόροι της μόδας Christian Dior και Cristóbal Balenciaga. Οι Γάλλοι couturiers διέκριναν τη φινέτσα που κρύβεται στα καφτάνια, τα ανέδειξαν κάνοντας τα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο τέλος της δεκαετίας του ’50 και στην αρχή του ’60.

Λίγο αργότερα, τη δεκαετία του ’70, ο Αμερικανός σχεδιαστής Halston τα ανέδειξε, κάνοντας χιλιάδες γυναίκες να τα αγαπήσουν και να τα φορέσουν. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, τα kaftan dresses χάνουν την αίγλη τους για να την ξαναβρούν λίγο αργότερα, τη δεκαετία του ’90 μέσα από τις συλλογές του Tom Ford για τον οίκο Gucci.

Φέτος το καλοκαίρι, τα καφτάνια είναι ξανά εδώ, διεκδικώντας μία θέση στη βαλίτσα των διακοπών σας, αλλά και στις εμφανίσεις σας στην πόλη. Σίγουρα, μπορείτε να τα φορέσετε στην παραλία με το μαγιό σας και flat σανδάλια, ώστε να είστε έτοιμη και για το δείπνο αργότερα. Ακόμα και σε βραδινή έξοδο, ένα καφτάνι, μονόχρωμο ή εμπριμέ είναι μία πολύ σικ επιλογή. Συνδυάστε το είτε με πλατφόρμες είτε με σανδάλια gladiator για ένα άκρως εντυπωσιακό και καλοκαιρινό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που είστε καλεσμένη σε κάποιο γάμο και επιθυμείτε να κάνετε μία διαφορετική επιλογή, ένα φόρεμα τέτοιου στιλ θα σας ανταμείψει. 

Editor's Picks

Καφτάνι Johanna Ortiz

Φόρεμα με έναν ώμο Cin Cin

Φόρεμα με έναν ώμο Silvia Tcherassi

Εμπριμέ καφτάνι Agua by Agua Bendita

Καφτάνι Miss Sohee

Καφτάνι φόρεμα Georges Hobeika

Φόρεμα Shatha Essa

Καφτάνι Isabel Marant

Φόρεμα Dima Ayad

Καφτάνι Camilla

Φόρεμα καφτάνι Zimmermann

Φόρεμα Taller Marmo

Καφτάνι Missoni