7 στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε ως καλεσμένη σε γάμο

Τα στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε ως καλεσμένη σε γάμο.

Μεταξύ άλλων, καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου που επιλέγουν τα περισσότερα ζευγάρια για να διοργανώσουν τον γάμο τους. Κάπως έτσι, εάν έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στα χέρια σας προσκλητήρια, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μία σημαντική πρόκληση. Να δημιουργήσετε μία κομψή και προσεγμένη εμφάνιση, αποφεύγοντας τα παρακάτω στιλιστικά λάθη

#1 Λάθος επιλογή χρώματος

Ένα από τα σημαντικότερα στιλιστικά λάθη που χρειάζεται να αποφύγετε είναι το χρώμα των ρούχων που θα φορέσετε. Παραδοσιακά, λευκό φοράει αποκλειστικά η νύφη και είναι απαγορευτικά για τις καλεσμένες. Συνεπώς, θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας σε άλλα χρώματα όπως το κόκκινο, το φούξια, το πράσινο, το μπλε. Μπορείτε μάλιστα να πειραματιστείτε με διαφορετικές αποχρώσεις αυτών έως να βρείτε εκείνη που ταιριάζει τέλεια στον τόνο της επιδερμίδας σας. Εξίσου σημαντικό είναι να θυμάστε πως μπορεί κάποτε να ήταν κάπως απαγορευτικό να φορούν μαύρο οι καλεσμένες στους γάμους, ωστόσο πλέον δεν ισχύει. Είναι μία απόχρωση που αποπνέει διαχρονική κομψότητα συνεπώς είναι must επιλογή. 

#2 Παπούτσια που δεν σας ταιριάζουν

Η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών είναι ιδανική για κάθε σύνολο που φοράμε. Όσον αφορά όμως στα επίσημα καλέσματα, τα παπούτσια έχουν πολύ σημαντικό ρόλο. Μείνετε μακριά από ψηλοτάκουνα που σας προκαλούν πολύ πόνο, από παπούτσια που δεν ταιριάζουν τέλεια στα πόδια σας, αλλά και από παπούτσια που δεν περπατάτε με ευκολία. Ο στόχος είναι να απολαύσετε στο έπακρο το μυστήριο και το party αργότερα χωρίς να χρειαστεί να νιώθετε άβολα λόγω πόνου. Εάν το επιτρέπει η τοποθεσία του γάμου, και είναι σε κάποια παραλία ή σε ένα χώρο που έχει γκαζόν, μπορείτε να φορέσετε flat party shoes για περισσότερη άνεση. 

#3 Αξεσουάρ που δεν είναι κατάλληλα για την περίσταση

Αυτό το στιλιστικό λάθος δεν αφορά μόνο τις εμφανίσεις σας σε κάποιο επίσημο κάλεσμα όπως ο γάμος, αλλά εν γένει στα looks σας. Όσον αφορά στα αξεσουάρ που επιλέγετε να φορέσετε, όπως οι τσάντες, τα παπούτσια και τα κοσμήματα, θα πρέπει να είστε σίγουρες πως είναι σε άριστη κατάσταση, δεν έχουν φθορές ή δεν είναι λερωμένα. Τα αξεσουάρ σε άσχημη κατάσταση μπορούν εύκολα να υποβαθμίσουν μία εμφάνιση. 

#4 Ρούχα που δεν είναι καλά σιδερωμένα

Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο για να είναι μία εμφάνιση κομψή και προσεγμένη είναι τα προσεκτικά σιδερωμένα ρούχα. Μπορείτε να ελέγξετε την ετικέτα του εκάστοτε ρούχου, επάνω στην οποία αναγράφονται κάποιες συμβουλές όσον αφορά στο σιδέρωμα. Ακολουθήστε τες ώστε να διατηρήσετε το ρούχο σε καλή κατάσταση. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το πλύσιμό του. 

#5 Δεν έχετε λάβει υπόψιν το dress code

Κάποια ζευγάρια αποφασίζουν να θέσουν ένα συγκεκριμένο dress code για τον γάμο τους. Αυτό μπορεί να αφορά τις αποχρώσεις που χρειάζεται να φορέσετε ή ακόμα και την αισθητική των ρούχων. Εφόσον αποδεχτείτε την πρόσκλησή τους, θα πρέπει να προσαρμοστείτε στο εν λόγω dress code. Ακόμα όμως κι αν δεν έχουν θέσει συγκεκριμένο dress code, η τοποθεσία που πρόκειται να γίνει ο γάμος, αλλά και η εποχή του χρόνου θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ρούχα και παπούτσια. Για παράδειγμα, εάν το μυστήριο και η δεξίωση πραγματοποιηθούν στην παραλία ή σε κάποιο νησί, το ντύσιμό σας μπορεί να είναι πιο χαλαρό.

#6 Υπερβολή

Σίγουρα, ένα επίσημο κάλεσμα όπως ο γάμος είναι η τέλεια ευκαιρία για να είστε όσο overdressed επιθυμείτε. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να θυμάστε πως για να είναι μία εμφάνιση κομψή, θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Μείνετε μακριά από τις υπερβολές λοιπόν, ώστε να είστε όσο κομψή επιθυμείτε. 

#7 Μη προσεκτική επιλογή των underwear

Η λάθος επιλογή των εσωρούχων μπορεί εύκολα να καταστράψει μία εμφάνιση. Ανάλογα με τα ρούχα που θα επιλέξετε να φορέσετε, χρειάζεται να επιλέξετε και τα αντίστοιχα underwear. Εάν είναι στράπλες το φόρεμά σας, επιλέξτε το αντίστοιχο σουτιέν ή εάν είναι εφαρμοστά τα ρούχα σας προτιμήστε εσώρουχα χωρίς ραφές. Κάπως έτσι το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό. 

Διαβάστε Επίσης