H Amina Muaddi σχεδιάζει τα παπούτσια που ονειρεύεται κάθε γυναίκα

Η δημιουργός σύστησε το brand της πριν από λίγο καιρό και οι πιο κομψές γυναίκες του κόσμου το λάτρεψαν.

Τα παπούτσια είναι κάτι παραπάνω από απλό αξεσουάρ, έτσι, όταν έρχονται στο προσκήνιο σχέδια σαν αυτά της Amina Muaddi, o κόσμος της μόδας ενθουσιάζεται. Η δημιουργός που έχει κάνει δυναμική είσοδο στα "πράγματα" τις τελευταίες σεζόν αντιμετωπίζει τα παπούτσια της σαν μια πηγή πάθους, ομορφιάς και επιθυμίας, κάτι παραπάνω από απλό αξεσουάρ δηλαδή, όπως αναφέρει και στο bio του official website του brand της. 

Ποια είναι η Amina Muaddi

Η Amina Muaddi μεγάλωσε μεταξύ Ιορδανίας, Ρουμανίας και Ιταλίας, γεγονός που τη βοήθησε να αναπτύξει ένα ιδιαίτερο προσωπικό στιλ. Οι πολλές και διαφορετικές παραστάσεις που είχε από παιδί την έκαναν να πειραματιστεί με την εμφάνισή της, να δοκιμάσει πολλά διαφορετικά ρούχα και αξεσουάρ και τελικά να αποκτήσει μια υψηλή αισθητική, που αντικατοπτρίζεται πλήρως στα παπούτσια που σχεδιάζει. Σπούδασε στο European Institue of Design στο Μιλάνο και ξεκίνησε την καριέρα της σαν στιλίστρια σε πολλά γνωστά περιοδικά. Μέσα από αυτό αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα πως θέλει να κάνει κάτι δικό της για να εκφράσει τη δημιουργικότητά της. 

Έχοντας μάθει πολλά για τη μόδα αποφάσισε να φτιάξει παπούτσια και έτσι μετακόμισε στη Riviera del Brenta, μια περιοχή όπου πολλοί ιστορικοί ιταλικοί οίκοι κατασκευάζουν τα πολυτελή παπούτσια τους. Εκεί μαθήτευσε δίπλα σε έμπειρους τεχνίτες ενώ η πρώτη της μεγάλη συνεργασία ήταν αυτή με τον Alexandre Vauthier. Μαζί σχεδίασαν τη συλλογή παπουτσιών του κάτι που συμβαίνει κάθε σεζόν μέχρι και σήμερα. 

Το δικό της brand ήταν φυσικό επακόλουθο. Glamour, υψηλή ποιότητα, κλασικό στυλ με μοντέρνα χροιά, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα Amina Muaddi shoes, τα παπούτσια που σύστησε πριν από μερικές σεζόν στο ευρύ κοινό και έγιναν ανάρπαστα, χωρίς υπερβολή.

Σχεδιάζονται στο Παρίσι και κατασκευάζονται στην Ιταλία και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ο τέλειος συνδυασμός φινέτσας και ποιότητας. Έντονα χρώματα, διακοσμητικά στοιχεία, glitter και ένα signature ιδιαίτερο τακούνι, είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των παπουτσιών που σχεδιάζει η χαρισματική shoe maker.  

H Amina Muaddi σχεδιάζει τα παπούτσια που ονειρεύεται κάθε γυναίκα
amina muaddi

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το brand της θέλησε να δώσει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και έτσι κάθε σεζόν τα σχέδια που κυκλοφορούν είναι περιορισμένα γι' αυτό και είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει κανείς ένα ζευγάρι. Για τα Begum, για παράδειγμα, υπάρχει λίστα αναμονής σχεδόν σε όλα τα luxury e-shops. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, άγνωστοι άνοιξαν τις αποθήκες της Amina και έκλεψαν όλα τα παπούτσια που προορίζονταν για την αγορά, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Βέβαια η σχεδιάστρια κατάφερε να το "γυρίσει" όλο αυτό προς όφελός της και από το γεγονός εμπνεύστηκε την καμπάνια της για την τρέχουσα σεζόν. 

amina muaddi
amina muaddi

Τα πριγκιπικά παπούτσια της Amina Muaddi, που θα ζήλευε ακόμα και η Μαρία Αντουανέτα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από τα καταστήματα Καλογήρου. Οι συλλογές της περιλαμβάνουν τα πάντα, από τα πιο statement mules που κλέβουν την παράσταση στο street style, μέχρι τις πλέον κλασικές μαύρες μπότες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι πιο κομψές γυναίκες του κόσμου αλλά και οι celebrities, ήδη έχουν προσθέσει -τουλάχιστον- ένα ζευγάρι στη συλλογή τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ