Πέθανε η Σοφία Κοκοσαλάκη

Η σχεδιάστρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών. 

Η σχεδιάστρια γεννήθηκε το 1972 και σπούδασε στο φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αγάπη της για τις τέχνες την οδήγησε εκτός Ελλάδας και έτσι βρέθηκε στο Central Saint Martins College of Art and Design στο Λονδίνο όπου σπούδασε σχέδιο μόδας και αποφοίτησε το 1998. Συνεργάστηκε με τον ιστορικό ελληνικό τίτλο Γυναίκα, σαν σύμβουλος σε θέματα μόδας, ενώ παράλληλα είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει ρούχα και οι δημιουργίες της πολύ γρήγορα κέρδισαν την αναγνώριση του κοινού. Το 1999 είχε παρουσιάσει την πρώτη ολοκληρωμένη της συλλογή  ενώ το 2004 ήταν αυτή που σχεδίασε τα κοστούμια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μάλιστα την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο New Generation Designer. 

H Bjork στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με δημιουργία της Sophia Kokosalaki.

Τα ρούχα της είναι ένα πλήρως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του Grecian chic καθώς όλες της οι συλλογές είναι βαθιά επηρεασμένες από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, πάντα όμως συνδυασμένες με σύγχρονα στοιχεία. Το διαχρονικό της στυλ οφείλεται τόσο στα σχέδια, που δημιουργούνταν στο χέρι, όσο και στα υλικά υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούσε ανέκαθεν. 

Στο βιογραφικό της είχε συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου της μόδας, όπως ο οίκος Vionnet και η Diesel.

To 2013 ξεκίνησε να σχεδιάζει και νυφικά, πάντα με αρχαιοελληνικές γραμμές, ενώ το 2014 σχεδίασε και τις στολές της αεροπορικής εταιρείας Aegean, η οποία ανέθεσε στην Κοκοσαλάκη αυτό το project προκειμένου να ανανεώσει το ύφος της και να εκσυγχρονίσει το στιλ της. Το 2016 σειρά είχαν και τα κοσμήματα με την υπογραφή της Σοφιας Κοκοσαλάκη τα οποία έχουν μίνιμαλ χαρακτήρα και είναι εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και την ελληνική αρχιτεκτονική. Μάλιστα παρόλο που η επαγγελματική της έδρα ήταν στο Λονδίνο, αποφάσισε τα κοσμήματά της να κατασκευάζονται εξολοκλήρου στην Αθήνα, από εξειδικευμένους τεχνίτες. 

Δημιουργίες της Κοκοσαλάκη έχουν φορέσει μερικές από τις πιο διάσημες stars, ανάμεσα στις οποίες οι Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Diane Kruger και Cameron Diaz.