Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τα royal outfits

Μερικές φορές ένα φόρεμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που φαίνεται.

Η δούκισσα του Cambridge ξεχωρίζει για το κομψό και preppy στυλ της, όμως αρκετά συχνά τα ρούχα της έχουν διττή σημασία. Ένα φόρεμα μπορεί να αναδειχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα χρηστικό ρούχο - στην περίπτωση της Kate για παράδειγμα, πολλές φορές επιλέγεται με σεβασμό στο παρελθόν, την περίσταση ή την κουλτούρα ενός λαού που επισκέπτεται. Συνηθίζεται, τα βασιλικά outfits να εξυπηρετούν κοινωνικούς και πολιτικούς σκοπούς της εκάστοτε εποχής ενώ χρησιμοποιούνται συχνά για να εκφράσουν τα συναισθήματα των ιδιοκτητών τους. 

Από το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ - εμπνευσμένο από την "Άνοιξη" του Botticelli μέχρι το θρυλικό μαύρο φόρεμα της πριγκίπισσας Diana, που έμεινε στην ιστορία ως "το φόρεμα της εκδίκησης", δεν είναι λίγες οι φορές που τα royal outfits κρύβουν μηνύματα.

Το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ: Οταν παντρεύτηκε η Ελισάβετ το 1947, το νυφικό της σχεδιάστηκε για να γίνει ένα σύμβολο του έθνους, δήλωσε στο National Geographic η curator Joanna Marschner. Στον απόηχο του WWII, η ιδέα ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα εθνικής ανανέωσης και ελπίδας για το μέλλον. Το φόρεμα είχε κεντημένα λουλούδια, εμπνευσμένα από το έργο του Botticelli "Allegory of Spring".

Τα λευκά γάντια της βασίλισσας Ελισάβετ: Είναι το signature αξεσουάρ της βασίλισσας, όμως χρησιμεύει και να για να προστατεύεται η βασίλισσα από τις πολλές χειραψίες.

Η τιάρα της πριγκίπισσας Diana: Η οικογένεια Spencer είχε μερικά εντυπωσιακά κοσμήματα στην κατοχή της, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Diana φόρεσε την οικογενειακή τιάρα την ημέρα του γάμου της το 1981.

Το πουά φόρεμα της Kate για να παρουσιάσει τον πρίγκιπα George:  Με αυτή της την επιλογή, η Δούκισα του Cambridge τίμησε τη μνήμη της Diana. 

Το φόρεμα της Kate Middleton έμοιαζε πολύ με αυτό που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana στη γέννηση του William 30 χρόνια πριν. 

Το νυφικό της πριγκίπισσας Ευγενίας: Η ακάλυπτη πλάτη του νυφικού άφηνε σε κοινή θέα το σημάδι από τη χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί η πριγκίπισσα σε μικρή ηλικία, καθώς είχε σκολίωση. 

Τα κειμήλια της πριγκίπισσας Diana: Κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle σε Αυστραλία , Φίτζι, Tonga και Νέα Ζηλανδία, η Δούκισσα του Sussex φόρεσε το εκπληκτικό δαχτυλίδι ακουαμαρίνα της πριγκίπισσας Diana, τιμώντας διακριτικά τη μνήμη της. 

Η vintage τσάντα της Sarah Ferguson: Η Sarah επέλεξε να κρατήσει το συγκεκριμένο clutch στον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας για να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της. Σύμφωνα με δήλωση που έκανε το παλάτι, η μητέρα της είχε κρατήσει το Manolo Blahnik clutch στον γάμο της Sarah με τον Andrew το 1986. Η Ferguson τίμησε και τις δύο κόρες της, καθώς φόρεσε ένα χρυσό βραχιόλι με τα ονόματά τους.

Η τιάρα από ρουμπίνια της πριγκίπισσας Mary της Δανίας: Σύμφωνα με το blog The Court Jeweller, που ειδικεύεται στους royals, οι πολύτιμοι λίθοι φορέθηκαν για πρώτη φορά από μια royal που βρισκόταν κοντά στο Ναπολέοντα. Τα κοσμήματα ταξίδεψαν αρκετά σε διαφορετικές χώρες μέσω βασιλικών γάμων, καταλήγοντας στη Δανία. Η τιάρα παραπέμπει στη μακρά παράδοση που συνδέει τις βασιλικές γενιές της Ευρώπης.

Η ανθοδέσμη της Meghan Markle: Ο πρίγκιπας Harry μάζεψε μόνος τα λουλούδια από τον ιδιωτικό κήπο του Κένσινγκτον, συμπεριλαμβάνοντας και τα αγαπημένα Forget-Me-Nots της μητέρας του

Το πέπλο της Meghan Markle: Σύμφωνα με ένα tweet από το Kensigton, η Meghan Markle ζήτησε από τις χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών να αποτελέσουν κομμάτι του νυφικού της. Η Waight Keller σχεδίασε ένα πέπλο που αντιπροσωπεύει τη χαρακτηριστική χλωρίδα της κάθε χώρας, όλες ενωμένες σε μια εντυπωσιακή ανθολογική σύνθεση.

Το νυφικό της Sara Ferguson: Το ιβουάρ, μεταξωτό νυφικό της Fergie είχε κεντημένα στοιχεία από το εθνόσημο της οικογένειας, καθώς επίσης και τα αρχικά του ζευγαριού S & A. 

Το outfit της πριγκίπισσας Ευγενίας στο Royal Ascot: Η επιλογή του μεταξωτού, floral φορέματος Erdem, έγινε για να τιμήσει τη γιαγιά της, αντλώντας έμπνευση από τα outfits της βασίλισσας Ελισάβετ τη δεκατία του '50.

Το χρώμα που επέλεξε η βασίλισσα Ελισάβετ στον γάμο του πρίγκιπα Harry: Η βασίλισσα αγαπάει τα φωτεινά χρώματα και το outfit που επέλεξε για τον γάμο του εγγονού της δεν αποτελούσε εξαίρεση. Μπορεί όμως να ήταν κι ένα μήνυμα για το ευτυχισμένο ζευγάρι: το μωβ μπορεί να δείχνει τη συγκατάθεση της βασίλισσας για τον γάμο, ενώ το πράσινο θεωρείται το χρώμα της ανάπτυξης, της αναγέννησης, του σεβασμού και της καλής πρόθεσης για το μέλλον. 

Το κόκκινο χρώμα στη γέννηση του πρίγκιπα Louis: Το χαρούμενο κόκκινο φόρεμα της Kate με τις λευκές λεπτομέρειες θύμιζε το φόρεμα που φορούσε η Diana όταν γέννησε τον Πρίγκιπα Χάρι. Στο Twitter σχολιάστηκε επίσης ότι τα χρώματα μπορεί να είναι προς τιμήν του προστάτη της Αγγλίας, του Αγίου Γεωργίου, καθώς ο εορτασμος του συμπίπτει με την ημέρα που γεννήθηκε ο πρίγκιπας.

Το φλοράλ φόρεμα της Kate: Η Δούκισσα επέλεξε ένα Prada φόρεμα με την παπαρούνα ως βασικό μοτίβο για να επισκεφθεί το μνημείο της Diana στην 20ή επέτειο από το θάνατό της το 2017.  Πρόκειται για ένα διακριτικό αφιέρωμα στη Diana, καθώς οι παπαρούνες είναι συνδυασμένες με τη μνήμη. 

Τα φορέματα της πριγκίπισσας Charlotte: Η royal expert Marlene Koenig έχει εξηγήσει ότι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που απαγορεύει στη Charlotte να φορέσει παντελόνια αλλά τα χαριτωμένα φορέματα αντιπροσωπεύουν μια κλασική και διαχρονική εμφάνιση για μια οικογένεια που αγαπά την παράδοση. Η επιλογή των floral και παστέλ αποχρώσεων για τα φορέματα της Charlotte στις δημόσιες εμφανίσεις με τους γονείς της, αντικατοπτρίζει τα ρούχα των μικρών πριγκιπισσών από την εποχή της πριγκίπισσας Άννας κι έπειτα. 

Τα tribute φορέματα της Kate: Δεν είναι ασυνήθιστο για τους βασιλείς να τιμούν τη χώρα που επισκέπτονται επιλέγοντας κάποιο ρούχο, αξεσουάρ ή σύμβολο. Εδώ, τα σύνολα της βασιλικής οικογένειας απεικόνιζαν τα χρώματα της σημαίας της χώρας - κόκκινο και λευκό για την Πολωνία.

Το φόρεμα της εκδίκησης: Την ημέρα που ο πρίγκιπας Κάρολος παραδέχτηκε την απιστία του σε τηλεοπτική συνέντευξη, η Diana εμφανίστηκε με το θρυλικό μαύρο φόρεμα της Christina Stambolian. Έκτοτε, έμεινε στην ιστορία ως το "φόρεμα της εκδίκησης".

Το chocker ως headband: Η Diana ήταν γνωστή για την επαναστατική της διάθεση στο Στέμμα και η επίλογή να φορέσει ως headband ένα διαμαντένιο chocker της βασίλισσας το επιβεβαιώνει. Πιθανότατα δεν ήταν αυτό που είχε η βασίλισσα κατά νου, αλλά λειτούργησε για μία ακόμα φορά ως επιβεβαιώση του μοναδικού στυλ της πριγκίπισσας. 

Τα clutch για τα ντεκολτέ: Ως μία από τις φωτογραφημένες γυναίκες στον πλανήτη, η Diana ήξερε πώς να προστατευτεί από τους κακόβουλους φωτογράφους. Κάθε φορά που έβγαινε από ένα αμάξι, φορώντας ένα ρούχο που ίσως είχε πιο αποκαλυπτικό ντεκολτέ, η Diana έκρυβε το στήθος της με την τσάντα της.

Το φόρεμα της Madelein στη βάφτιση της κόρης της: Για τη βάπτιση της πριγκίπισσας Adrienne της Σουηδίας, η μητέρα της, πριγκίπισσα Madeleine επέλεξε το ίδιο ρούχο που φοριέται στις βασιλικές βαπτίσεις από το 1906. Στο φόρεμα έχει ραφτεί το όνομα κάθε παιδιού που είναι γεννημένο στη βασιλική οικογένεια.