Τώρα μπορείτε να νοικιάσετε τα ρούχα που λατρεύουν οι πιο κομψές γυναίκες του κόσμου

Ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα brands, ανακοίνωσε ότι παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πολλά είναι τα brands και οι Οίκοι που κάνουν πλέον μια έντονη στροφή προς τις αειφόρες πρακτικές. Η μόδα είναι μία βιομηχανία που επιβαρύνει ιδιαίτερα το περιβάλλον και αυτό φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί έντονα όλο τον κόσμο. 

Ένα από τα πιο διάσημα σύγχρονα brands αποφάσισε να πάρει το μέλλον του πλανήτη στα χέρια του. Πρόκειται για το brand Ganni, που ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 2000 και που λατρεύουν οι πιο κομψές γυναίκες σε όλο τον κόσμο, μόλις ανακοίνωσε ότι θα παρέχει πλέον υπηρεσία ενοικίασης σε όλα τα κομμάτια που υπογράφει. Με την ενέργεια Ganni Repeat, όπως ονομάζεται, στοχεύει στο να κάνει τους πελάτες του να ξανασκεφτούν τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται και ψωνίζουν. Θα μπορούν πλέον να φορέσουν τις συλλογές Ganni νοικάζοντας τα αγαπημένα τους κομμάτια και έτσι θα μειωθούν και τα απορρίματα που προέρχονται τόσο από την παραγωγή των ρούχων, όσο και από τα ίδια τα ρούχα, που ελάχιστοι ανακυκλώνουν, όταν πια πάψουν να τα χρησιμοποιούν. 

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Ganni στο Instagram, η οποία αναφέρει "Έχουμε αναλάβει την αποστολή να μεγαλώσουμε τον κύκλο ζωής των ρούχων μας όπου μπορούμε. Ξανασκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο ανανεώνετε τη γκαρνταρόμπα σας. Νοικιάστε ξανά και ξανά. Θα αντισταθμίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις παραδόσεις που θα γίνονται για τις ενοικιάσεις. Φορέστε το και μοιραστείτε το."

Η υπηρεσία ενοικίασης είναι διαθέσιμη για όλα τα must have κομμάτια του brand και μπορεί κανείς να τα νοικιάσει για διάστημα μίας έως τριών εβδομάδων. Οι πελάτες μπορούν να δανείζονται τα αγαπημένα τους κομμάτια ξανά και ξανά, προκειμένου να αυξήσουν τον κύκλο ζωής τους, ή να τα αγοράσουν, αν αυτό επιθυμούν. 

Το Ganni Repeat αυτή την περίοδο δοκιμάζεται στη Δανία, αλλά πρόκειται να γίνει διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο πολύ άμεσα.

Είναι πολύ πιθανό αυτό να είναι το μέλλον της μόδας. Το website Rent the Runway, που ασχολείται με ενοικιάσεις ρούχων και αξεσουάρ υπολογίστηκε πως αξίζει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον περασμένο Μάιο.