Τι είναι το Fashion For Relief και γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία;

Το gala που διοργανώνει η Naomi Campbell είναι κάτι παραπάνω από ένα λαμπερό event

HARPER'S BAZAAR TEAM

Κάθε Εβδομάδα Μόδας έχει το ένα λαμπερό event μετά το άλλο. Αυτό με το πιο επιθυμητό και άπιαστο εισιτήριο γι' αυτή τη σεζόν σίγουρα ήταν το Fashion For Relief της Naomi Campbell. Προγραμματισμένο στις 14 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, το φιλανθρωπικό event είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό ένα catwalk γεμάτο με super models. Παράλληλα και ο χώρος, θα ήταν εξίσου εντυπωσιακός, καθώς φέτος επιλέχθηκε το Βρετανικό Μουσείο στο Bloomsbury. 

Για όσους δεν το έχουν ακούσει ξανά, τι είναι το Fashion For Relief και γιατί είναι σημαντικό;

Το Fashion For Relief είναι μία φιλανθρωπική δράση που ξεκίνησε η Naomi Campbell το 2005, και που την ενέπνευσε γι' αυτό ο φίλος και μέντοράς της Nelson Mandela, ο οποίος της είπε πως πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φωνή της για να κάνει καλό. Αποφάσισε λοιπόν να ιδρύσει έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που θα ένωνε τον κόσμο της μόδας σε έναν κοινό, ανθρωπιστικό σκοπό, το να βελτιώσει τις συνθήκες των ανθρώπων που ζουν μέσα στις αντιξοότητες. Κατά καιρούς λοιπόν έχει ασχοληθεί με τη μάχη ενάντια στον Έμπολα, με τη βοήθεια σε όσους χτυπήθηκαν από τον τυφώνα Κατρίνα αλλά και με τη βοήθεια στα θύματα του σεισμού στην Αϊτή. Πιο πρόσφατα, το Fashion For Relief συνεργάστηκε με το Save the Children προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα που θα παρέχουν φαγητό, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε παιδιά από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά της Συρίας. 

Τι είναι το Fashion For Relief και γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία;
Στιγμιότυπο από το Fashion For Relief στις Κάννες

Πώς μαζεύει χρήματα;

Ο καθένας μπορεί να κάνει μια δωρεά μέσα από το fashionforrelief.org αλλά ο οργανισμός διοργανώνει fashion shows που προσελκύουν τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Η Campbell χρησιμοποιεί την ατζέντα της για να φέρει κάθε φορά διάσημα πρόσωπα, μοντέλα και ηθοποιούς, είτε για να περπατήσουν στην πασαρέλα, είτε απλώς για να δώσουν το παρών σαν προσκεκλημένοι. Το gala, εκτός από το show περιλαμβάνει και μία δημοπρασία, όπου συγκεντρώνονται σημαντικά ποσά. Στο παρελθόν αυτά τα shows έχουν γίνει στις Κάννες, στη Νέα Υόρκη, στο Μουμπάι και στη Μόσχα, ενώ φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. 

Ποιος δίνει συνήθως το παρών;

Οι φίλοι της Naomi Campbell, όπως είναι αναμενόμενο. Οι Kate Moss, P Diddy, Jane Fonda και Beyoncé είναι μερικοί από αυτούς που έχουν περπατήσει στο catwalk μαζί με μοντέλα όπως οι Bella Hadid, Kendall Jenner, Winnie Harlow και Natalia Vodianova. Οι Justin Bieber, Gwen Stefani και Uma Thurman είναι μερικοί από τους celebrities που έχουν φωτογραφηθεί στη front row. 

beyonce fashion for relief
Η Beyonce στην πασαρέλα του Fashion For Relief το 2005

Τι άλλο γίνεται σε αυτά τα events;

Eκτός από το show, υπάρχει ένα δείπνο και μία δημοπρασία, ενώ υπάρχει και το after party, όπου οι διάσημοι προσκεκλημένοι διασκεδάζουν και φωτογραφίζονται, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα. 

Fashion for relief
Στιγμιότυπο από το φετινό Fashion For Relief στο Λονδίνο

Μπορεί να πάει οποιοσδήποτε;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά θα πρέπει να πληρώσει. Το κοινό μπορεί να αγοράσει ένα εισιτήριο ή να κλείσει ένα ολόκληρο τραπέζι στο επίσημο website της διοργάνωσης.