Πώς ο όμιλος Inditex αύξησε σημαντικά τα κέρδη του χάρη σε ένα Zara φόρεμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, μάλλον δεν υπάρχει γυναίκα που δεν το απέκτησε.

To πιο διάσημο φόρεμα των Zara γι' αυτό το καλοκαίρι κατάφερε να ανεβάσει τις πωλήσεις των καταστημάτων σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος γι' αυτό το πουά φόρεμα που κοστίζει 39.99 ευρώ το οποίο μάλιστα έχει ακόμα και έναν λογαριασμό στο Instagram που είναι αφιερωμένος σ' αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία o όμιλος Inditex κατάφερε χάρη σ' αυτό το φόρεμα να ανεβάσει τις πωλήσεις του κατά 5% το τελευταίο εξάμηνο. 

Η ισπανική εταιρεία κέρδισε περίπου 12.8 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο μισό του 2019 σύμφωνα με τους Financial Times.

Το πουά αυτό φόρεμα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές επειδή είναι άνετο και ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους. Οι πελάτες το λάτρεψαν τόσο πολύ που ξεκίνησαν ακόμα και να το βάφουν σε διάφορα χρώματα προκειμένου να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Μάλιστα επειδή ακριβώς αγαπήθηκε τόσο πολύ, πριν από λίγο καιρό λανσαρίστηκε και σε άλλο χρώμα, μαύρο με λευκό πουά, το οποίο έγινε εξίσου δημοφιλές με το πρωτότυπο. Το eBay μάλιστα αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι αναζητήσεις γι' αυτό το Zara φόρεμα είχαν φτάσει τις 49 ανά ώρα.

 

Μία νύφη με Zara φόρεμα

Ο Instagram λογαριασμός που είναι αφιερωμένος στο εν λόγω κομμάτι έχει ήδη 25 χιλιάδες followers και μοιράζεται εικόνες από τις fans του που είτε το φόρεσαν, είτε το εντόπισαν κάπου στο πλήθος. Μία γυναίκα το αγάπησε τόσο πολύ που αποφάσισε αντί για νυφικό να φορέσει αυτό στο γάμο της. Όπως είπε είχε αποφασίσει να φορέσει κάτι από τα ήδη υπάρχοντα ρούχα της, μέχρι που επενέβη η αδερφή της. "Μου αγόρασε ένα νέο φόρεμα μια μέρα πριν το γάμο μου" είπε η Khusneeva στη Huffington Post. 

"Ήμουν πολύ χαρούμενη! Δεν χρειαζόμουν τίποτα περισσότερο: τον άντρα μου, τους στενούς μου φίλους και το τέλειο νυφικό."

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν τόσο στα φυσικά καταστήματα, όσο και online, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν πολύ και στα υπολοιπα brands που ανήκουν στον όμιλο Inditex, συμπεριλαμβανομένων των Pull & Bear, Massimo Dutti και Bershka.

Πώς ο όμιλος Inditex αύξησε σημαντικά τα κέρδη του χάρη σε ένα Zara φόρεμα

Μπορείτε να βρείτε το διάσημο Zara φόρεμα στο zara.com

RELATED STORY