X

Τα outfits που θα σας κρατήσουν κομψές στον καύσωνα

4 προτάσεις για τις ημέρες που έχει πολλή ζέστη.

Κάθε εποχή έχει τη δική της μαγεία, τα δικά της προτερήματα και φυσικά τα δικά της ''μελανά σημεία''. Το καλοκαίρι, που διανύουμε τώρα, έχει ηλιόλουστες ημέρες, υπέροχα ηλιοβασιλέματα, ξάστερες βραδιές και ζεστές θάλασσες, που αφήνουν την αλμύρα τους πάνω στο ηλιοκαμένο σώμα μας. Ωστόσο, η θερμοκρασία αυτής της εποχής μερικές φορές τείνει να ανεβαίνει ασφυκτικά και να ''αγγίζει'' το κόκκινο. Οι λεγόμενοι καύσωνες είναι βασικά φαινόμενα του ελληνικού καλοκαιριού και όταν έρχονται κάνουν τις ημέρες λίγο πιο δύσκολες και το styling άθλο

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλες μας καθίσαμε με απορία ή ακόμα και απελπισία μπροστά από τη γκαρνταρόμπα προσπαθώντας να βρούμε το κατάλληλο σύνολο για αυτές τις ημέρες. Ένα outift που να είναι τόσο άνετο και δροσερό όσο και κομψό, κατάλληλο για τις επαγγελματικές εμφανίσεις μας, τις casual βόλτες αλλά και τις βραδινές εξόδους. Μάλιστα, τα εν λόγω σύνολα θα πρέπει να απαρτίζονται από αέρινες γραμμές και λεπτά υφάσματα. Έτσι, τα συνηθισμένα κομμάτια, που φορούσαμε μέχρι η θερμοκρασία να ''σκαρφαλώσει'' στα ύψη, μπαίνουν προσωρινά στο πίσω μέρος της ντουλάπας και τα πιο ελαφριά βγαίνουν προς τα έξω.

Βέβαια, όσα ρούχα και αξεσουάρ και αν έχουμε, για να δημιουργήσουμε σωστά τα εν λόγω σύνολα θα πρέπει να έχουμε έμπνευση και αυτή μας την παρέχουν οι απανταχού fashion insiders. Οι ιέρειες του στιλ στα social media καθημερινά μας κατακλύζουν με αμέτρητες αναρτήσεις γεμάτες μόδα, trends και συμβουλές, που κάνουν το styling αρκετά πιο εύκολο και ενδιαφέρον. Ειδικά κατά τη διάρκεια του καύσωνα, η στιλιστική βοήθεια τους μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμη.

Κάνοντας μία σύντομη περιήγηση στους πιο κομψούς fashion λογαριασμούς, ξεχωρίσαμε looks που είναι ιδανικά για τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου. Παρακάτω θα ανακαλύψετε 5 outfits, που προορίζονται για τις βασικές περιστάσεις της σεζόν και θα σας ''λύσουν'' τα χέρια ανανεώνοντας συγχρόνως το προσωπικό στιλ και τις εμφανίσεις σας.

Τα κατάλληλα σύνολα όταν  θερμοκρασία ''χτυπάει'' κόκκινο

-Για το γραφείο

Το στιλ του γραφείου είναι αυτό, που δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλη περίσταση, αφού ο χώρος της δουλειάς επιβάλλει ένα συγκεκριμένο ντύσιμο. Τα παρακάτω δύο looks, ωστόσο, αποτελούν ιδανικές προτάσεις. 

Η πρώτη πρόταση αποτελεί ένα μάξι ή μίντι φόρεμα σε ένα ρετρό print, όπως το πουά. Επιλέξτε αέρινη γραμμή και άνετα και κοντά μανίκια, έτσι ώστε να μην είναι ιδιαίτερα μακριά κι επομένως ζεστά. Ολοκληρώστε το look με μεσαίου ύψους πέδιλα ή και slingbacks, την tote τσάντα του γραφείου και τα γυαλιά ηλίου. Αν, μάλιστα, είναι αρκετά baggy η γραμμή του φορέματος σας, μπορείτε να προσθέσετε μία φαρδιά statement ζώνη για να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στη σιλουέτα σας.

Η δεύτερη επιλογή είναι μία αέρινη ολόσωμη φόρμα με κλειστή λαιμόκοψη και δροσερό ύφασμα. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με κομψά δερμάτινα σανδάλια, πέδιλα ή και mules, για μία άκρως κομψή επαγγελματική εμφάνιση.

-Για τις casual βόλτες

Για τις καθημερινές βόλτες σας κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ημερών του καλοκαιριού ιδανικό είναι ένα shirt φόρεμα σε κοντό μάκρος, που θα σας προσφέρει στιλιστική ευελιξία, άνεση, κίνηση και κομψότητα. Αν το επιλέξετε σε ουδέτερες αποχρώσεις, φροντίστε να προσθέσετε μερικές πινελιές χρώματος για έξτρα στιλιστικούς πόντους.

 -Για τις βραδινές εξόδους

Το κατάλληλο κομμάτι με μεγάλη διαχρονική αξία και κομψότητα για τα night outs σας είναι ένα backless φόρεμα. Άλλωστε, αποτελεί ένα σχέδιο, που δίνει το παρών κάθε χρόνο στις πασαρέλες, καθώς είναι αδιαμφισβήτητα chic και sexy, χωρίς να το παρακάνει. Ένα ζευγάρι πέδιλα, ένας oversized φάκελος και εκκεντρικά σκουλαρίκια ολοκληρώνουν μοναδικά το εν λόγω σύνολο.