X

Tα 6+1 κομμάτια που δεν λείπουν ποτέ από τη ντουλάπα των L.A. girls

Οι γυναίκες στο Λος Άντζελες έχουν το δικό τους στιλ, που ξεχωρίζει πρωτίστως για τη χαλαρότητα του.

Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για το στιλ που χαρακτηρίζει τις Ευρωπαίες, κυρίως τις Γαλλίδες, τις Ιταλίδες και τελευταία και τις Σκανδιναβές, όμως για το στιλ τους φημίζονται και οι γυναίκες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και μπορεί στη Νέα Υόρκη να λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη Εβδομάδα Μόδας της Αμερικής, όμως τα κορίτσια του Los Angeles είναι αυτά που έχουν καταφέρει να κάνουν τα looks τους πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Και τα κομμάτια που επιλέγουν must-haves. 

Το πιο φημισμένο, βεβαίως, L.A. girl του πλανήτη είναι η Meghan Markle, που κατάφερε να επιβάλλει το coolness του καλιφορνέζικου στιλ της ακόμα και στο Παλάτι της Μεγάλης Βρετανίας, με τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κώδικες. Το Los Angeles, βεβαίως, είναι τόπος κατοικίας για πολλά διάσημα μοντέλα, όπως η Kendall Jenner και η Hailey Bieber, αλλά και celebrities, που με τα street style look τους χαρίζουν επίσης στιλιστική έμπνευση. 

Πριν μιλήσουμε, όμως, για το στιλ των γυναικών στο Λος Άντζελες, και την ευρύτερη περιοχή της Καλιφόρνιας, είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι ο καιρός στην περιοχή είναι ήπιος έως ζεστός σ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα κομμάτια στη γκαρνταρόμπα των κατοίκων του L.A. είναι ανάλαφρα και καλοκαιρινά. Όσο για τις γνωστές fashionistas της "Πόλης των Αγγέλων", όπως την επιτυχημένη blogger και επιχειρηματία Julie Sariñana ή τη Jacey Duprie, δημιουργό του περίφημου blog Damsel in Dior, είναι αυτές που κυρίως έχουν αναλάβει να μεταφέρουν πέρα από τα όρια της Καλιφόρνια (και των Η.Π.Α.) το στιλ που αντιπροσωπεύει το "California cool". Μία ματιά, επομένως, στο Instagram και στους λογαριασμούς των It girls του Los Angeles και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι τα κομμάτια που δεν λείπουν ποτέ από τη ντουλάπα τους είναι τα εξής:

1. Σορτς 

Δεν υπάρχει Καλιφορνέζα που να μην έχει στην γκαρνταρόμπα της σορτς. Από ντένιμ σορτς, βερμούδες, biker shorts και hot pants, έχουν βρει τρόπους για να ενσωματώσουν τα σορτς στις καθημερινές τους εμφανίσεις ανεξαρτήτου περίστασης και να κάνουν τους πιο κομψούς συνδυασμούς.

2. Μίνι φορέματα 

Άλλη μία κατηγορία ρούχου που δεν απουσιάζει από τη ντουλάπα των It girl τους Los Angeles: τα μίνι φορέματα. Τα εφαρμοστά μίνι ή αυτά με open backs ή και με τιράντες, σε εμπριμέ σχέδια ή μονόχρωμα, αποτελούν αγαπημένη επιλογή τους, αλλά γενικά τα φορέματα, ιδίως τα πιο θηλυκά και σέξι, είναι κομμάτι στο οποίο επενδύουν για τις εμφανίσεις του πρωί και βράδυ. 

3. Χρυσές Αλυσίδες - Χρυσοί Κρίκοι

Οι χρυσές αλυσίδες - και γενικά, ο συνδυασμός πολλών αλυσίδων και κοσμημάτων μαζί-, όπως και οι χρυσοί κρίκοι, είναι αξεσουάρ που θα τα συναντήσετε συχνά στις εμφανίσεις των Αμερικανίδων. 

4. Τα ριγέ πουκάμισα 

Τα ριγέ πουκάμισα είναι για τις Καλιφορνέζες κάτι σαν τις μαρινιέρες για τις Παριζιάνες. Θα τις δείτε να τα φοράνε με σορτς, βερμούδες, παντελόνες και jeans, αλλά και ως light πανωφόρια πάνω από τοπάκια. 

5. Τα sportswear 

To athleisure style είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις Η.Π.Α και φυσικά στην Καλιφόρνια. Αθλητικά κομμάτια, όπως κολάν, σορτς, tank tops, t-shirts, φούτερ, sneakers και baseball caps, δεν απουσιάζουν ποτέ από τη γκαρνταρόμπα των γυναικών στο L.A. είτε γιατί εξυπηρετούν την άθλησή τους είτε τις βόλτες τους. 

6. Τα εντυπωσιακά μαγιό

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε εκτενώς γιατί σε μια πόλη που το μπάνιο στη θάλασσα είναι εφικτό σ' όλη σχεδόν τη διάρκεια του έτους, τα μαγιό - μπικίνι κι ολόσωμα- βρίσκονται σε πληθώρα στη ντουλάπα των Καλιφορνέζων. 

7. Crop tops 

Άλλο ένα κομμάτι που επιλέγουν οι στιλάτες Καλιφορνέζες για τις εμφανίσεις τους είναι τα crop tops, με τα co-ord σύνολα με crop tops και bandeau, που για τον υπόλοιπο πλανήτη έγινε hot trend φέτος, να αποτελούν μία δημοφιλή ενδυματολογική επιλογή τους.