14 μονοχρωματικά σύνολα για κομψές καλοκαιρινές εμφανίσεις

Street style looks που χαρίζουν στιλιστική έμπνευση.

Η λέξη "monochromatic", που έχει υιοθετήσει η μόδα για να περιγράψει συγκεκριμένο στιλ, έλκει βεβαίως την καταγωγή της από την ελληνική "μονοχρωματικός", δηλαδή αυτός που αποτελείται από ένα μόνο χρώμα. Τα looks, λοιπόν, που βασίζονται σε μονοχρωμίες - όλα λευκά, όλα μαύρα, όλα κόκκινα κ.ο.κ- αποκαλούνται "μονοχρωματικά", και είναι εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για σικ εμφανίσεις. 

Διαβάστε Επίσης

Συχνά, ωστόσο, θα δείτε ότι ως "monochromatic" αναφέρονται κυρίως τα σύνολα που συνδυάζουν αποχρώσεις του ίδιου χρώματος και όχι αυτά που τα χαρακτηρίζει ο ίδιος τόνος - και τα οποία συνήθως διακρίνονται από τα "μονοχρωματικά" με τον χαρακτηρισμό "total", εν ολίγοις ένα χρώμα που καλύπτει το look στο σύνολό του. Οι διαφορές ανάμεσά τους ασφαλώς είναι μικρές και μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ stylish looks παίζοντας με μία διαφορετική οικογένεια χρωμάτων κάθε φορά. 

Είτε επιλέξετε να επενδύσετε σ' ένα σύνολο που διακρίνεται από ένα διαχρονικό χρώμα - όπως το λευκό ή το μαύρο- είτε στις πάντα κομψές γήινες αποχρώσεις όπως τα μπεζ και τα υπόλευκα, είτε να ποντάρετε σ' ένα συγκεκριμένο χρώμα που ταιριάζει στο καλοκαίρι όπως το λιλά, το ροζ, το πράσινο και το μπλε, και τους τόνους τους, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι φινετσάτο αν δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Μία βασική στιλιστική συμβουλή, για παράδειγμα, αν προχωρήσετε σ' ένα μονοχρωματικό outfit, είναι να "σπάσετε" το σύνολό σας με μικρές πινελιές διαφορετικών ή ουδέτερων αποχρώσεων. Αυτές οι πινελιές μπορεί να είναι ένα κόσμημα, η τσάντα σας, ένα μαντήλι ή ακόμα και τα παπούτσια σας. Μπορεί απλά να επιλέξετε να κάνετε statement μ' ένα από τα αξεσουάρ σας, φροντίζοντας αυτό να είναι εντυπωσιακό και να τραβά τα βλέμματα, και έτσι θα χαρίσετε μια ξεχωριστή νότα σ' ένα look που κυριαρχεί η μονοχρωμία. 

Επίσης, μπορείτε να διανθίσετε ένα μονοχρωματικό σύνολο με διαφορετικές υφές και patterns όπως οι ρίγες, τα καρό, τα πουά, ακόμα και φλοράλ μοτίβα. Φροντίστε, ωστόσο, να κινούνται στην ίδια χρωματική παλέτα με το υπόλοιπο σύνολο. 

Τα παρακάτω 14 street style looks θα σας χαρίσουν έμπνευση για τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις: 

Total White 

Total White look
Total White look

Total Black 

Total black look
Total black look

Earth tones

Beige
Beige look

Blue 

Total blue look
blue look

Pink 

Total pink look
Pink look

Lilac 

Lilac look
Lilac look

Green

Green look
Green look