7 κομψοί τρόποι για να φορέσετε τις μαρινιέρες

Από τη Gabrielle Chanel μέχρι το "enfant terrible" της μόδας, η πορεία της μαρινιέρες μέσα στον χρόνο.

Η ιστορία της ξεκινά το 1858, όταν το Γαλλικό ναυτικό την καθιέρωσε ως μέρος της επίσημης ενδυμασίας που φορούσαν οι ναυτικοί. Πήρε το όνομα της από τη γαλλική λέξη marine που σημαίνει "ναυτικό”, ενώ αργότερα έγινε γνωστή και ως Breton top. Λίγα χρόνια αργότερα, η σχεδιάστρια που με το όραμα της άλλαξε την πορεία της μόδας, δηλαδή η Gabrielle Chanel ξεχώρισε τη στιλιστική της αξία, τη συμπεριέλαβε στις συλλογές της, κάνοντας όλες τις γυναίκες να την αγαπήσουν και να την προσθέσουν στη γκαρνταρόμπα τους.

Αργότερα, ο Jean Paul Gaultier, το "enfant terrible” της μόδας, παίρνει τη σκυτάλη από την Coco Chanel, δείχνει λατρεία στις μαρινιέρες και τις αναδεικνύει μέσα από τις συλλογές του. Ταυτόχρονα, style icons και γυναίκες που έμειναν στην ιστορία λόγω της αισθητικής τους, όπως οι Brigitte Bardot, Jackie Kennedy, Kate Moss και Audrey Hepburn φόρεσαν επίσης τις μαρινιέρες, παρουσιάζοντας σε όλες τις γυναίκες διάφορους στιλιστικούς συνδυασμούς.

Από το 1858 μέχρι σήμερα, η στιλιστική αξία της μαρινιέρας μένει αναλλοίωτη στον χρόνο και ανήκει στην κατηγορία των ρούχων που μπορεί να φορέσει κάθε γυναίκα ανεξαρτήτου ηλικίας, στιλ και dress code. Οι μαρινιέρες είναι διαχρονικές, πολύ κομψές και ταιριάζουν με τα πάντα.

Ο βασικός όμως λόγος που η μαρινιέρα βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα είναι ο ερχομός της άνοιξης. Αυτή η εποχή είναι ιδανική για να δημιουργήσετε τα πιο κομψά casual σύνολα με πρωταγωνιστή αυτό το τόσο ιδιαίτερο τοπ. Πώς θα τις συνδυάσετε; Με το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι, με ψηλόμεσες παντελόνες και φούστες σε κάθε μήκος, με σαλοπέτες ή με  κομψοί τρόποι για να φορέσετε τις μαρινιέρες όπως τα style iconsring μέσα από φορέματα. Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και έχετε όλη την άνοιξη για να δημιουργήσετε τους πιο κομψούς.

Style Inspo 

#1 Με λευκό παντελόνι 

#2 Με τζιν

#3 Ζακέτα/Μπλούζα ριγμένη στους ώμους

#4 Με leggings

#5 Με blazer

#6  Με ντένιμ φούστα

#7 Με ψηλόμεση παντελόνα

Διαβάστε Επίσης