Πώς θα φορέσετε με στιλ τις over the knee μπότες

Οι over the knee μπότες επέστρεψαν.

Ο ρόλος "ανακύκλωση” είναι πολύ γνωστός στον κόσμο της μόδας. Με την πραγματική σημασία του όρου, αφορά την ανακύκλωση σε υφάσματα και τις πιο eco friendly τακτικές που εκφράζουν έναν μεγαλύτερο σεβασμό προς το περιβάλλον και τον πλανήτη. Με την πιο αφηρημένη έννοια του όροι, η ανακύκλωση που αφορά τις τάσεις που έρχονται και φεύγουν ανά τα χρόνια είναι μία χαρακτηριστική και συνηθισμένη τακτική των δημιουργών. Έτσι, συχνά παρατηρούμε γραμμές ρούχων, αξεσουάρ, στιλ παπουτσιών να έρχονται και να φεύγουν από τη fashion επικαιρότητα, να γοητεύουν και να απογοητεύουν τις γυναίκες ή να επανασυστήνονται με τόσο σύγχρονο τρόπο που καταλήγουν να πείθουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές. Ακριβώς αυτό συνέβη και με τις over the knee μπότες.

Οι over the knee μπότες στις A/W22 συλλογές 

Για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, οι οίκοι μόδας ανέδειξαν σε μεγάλο βαθμό τις μπότες να φτάνουν επάνω από το γόνατο. Οι over the knee μπότες πρωταγωνίστησαν στις συλλογές των Bottega Veneta, Isabel Marant, Balmain, Coperni, Brandon Maxwell, Givenchy, Courrèges, Khaite, Victoria Beckham, Alberta Ferretti και Dolce&Gabbana , οι οποίοι προτείνουν να επενδύσεις τόσο σε μπότες με ουδέτερες αποχρώσεις όσο και σε εντυπωσιακά sheerling ή metallic υλικά.

Styling Tips

Εκτός από τους συνδυασμούς που προτείνουν οι luxury οίκοι μόδας, η επιστροφή της μπότας που φτάνει μέχρι επάνω από το γόνατο έχει ως στόχο να αποδείξει πως αυτό το στιλ παπουτσιού μπορεί να φορεθεί με περισσότερους τρόπους από όσους πιστεύουμε. Το πιο ασφαλές combo είναι να τις συνδυάσετε με φορέματα κυρίως σε midi ή maxi μήκος για ένα πιο chic αποτέλεσμα. Ακριβώς, το ίδιο ισχύει και για τις midi ή maxi φούστες που πρόκειται να μας απασχολήσουν αρκετά την τρέχουσα σεζόν. Οι over the knee μπότες ωστόσο ταιριάζουν εξίσου και με παντελόνια, υφασμάτινα ή denim, ωστόσο αξίζει να προσέξετε ώστε η χρωματική αντίθεση ανάμεσα στο bottom και τις μπότες να μην είναι μεγάλη. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο αρμονικό. Για τις πιο τολμηρές fashion lovers, οι μπότες που φτάνουν επάνω από το γόνατο μπορούν να λειτουργήσουν και ως παντελόνι, ειδικά εάν τις συνδυάσετε με oversized πουλόβερ, γιλέκα, πουκάμισα ή blazer dresses.

Όσον αφορά στις αποχρώσεις και τις υφές, οι ποικιλία είναι αρκετά μεγάλη. Δερμάτινες, vinyl ή suede, σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το καφέ ή το μαύρο, αλλά και σε bold αποχρώσεις όπως το κόκκινο, το hot pink ή το μπλε. Το σίγουρο είναι πως οι over the knee μπότες έχουν επιστρέψει για να μείνουν.

Street Style