Τα στιλιστικά μυστικά του power dressing

8 στιλιστικά μυστικά για άψογο power dressing ντύσιμο.

Ανεπίσημα, η εμφάνισή του γίνεται τη δεκαετία του '20, όταν η Gabrielle Chanel ξεκίνησε να προτρέπει τις γυναίκες να φορούν ρούχα που μέχρι τότε ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών. Πολύ αργότερα, πιο συγκεκριμένα στα τέλη της δεκαετίας του '70, ο όρος power dressing γίνεται και επίσημα πολύ διάσημος. Γιατί; Περιγράφει τον τρόπο ντυσίματος των γυναικών, οι οποίες πλέον είναι καριερίστες και συναγωνίζονται τους άνδρες σε επαγγέλματα που μέχρι τότε δεν συνηθίζονταν.

Τη δεκαετία του 70s, το power dressing σήμαινε μία γκαρνταρόμπα γεμάτη κυρίως από κοστούμια που θύμιζαν τα ανδρικά και δεν επέτρεπαν στη θηλυκότητα να πρωταγωνιστήσει. Οι σχεδιαστές Karl Lagerfeld και Yves Saint Laurent ήταν εκείνοι που κατάφεραν να δημιουργήσουν ρούχα που συνδυάζουν την αυστηρότητα και τη θηλυκή φύση. Αργότερα, στα 80s το power dressing αποκτά περισσότερο χρώμα και statement αξεσουάρ, ενώ στα 90s, αυτός ο δυναμικός τρόπος ντυσίματος συνδυάζεται σε τέλεια αρμονία με το sexiness μέσω πολυτελών υφασμάτων όπως το μετάξι.

Όσον αφορά στα 00s και έως σήμερα, το power dressing έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν κάπως διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Από το ντύσιμο που δημιουργεί μία γυναίκα για να νιώσει δυναμισμό σε κάποιον επαγγελματικό χώρο, έχει αναδειχθεί στον τρόπο ντυσίματος που προτιμά για να αισθανθεί αυτοπεποίθηση σε κάθε πιθανή περίσταση της ζωής της.

#1 Το ντύσιμο είναι προέκταση της προσωπικότητάς σας

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές που χρειάζεται να ακολουθείτε όποιο κι αν είναι το dress code είναι να φοράτε αποκλειστικά και μόνο τα ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε ο εαυτός σας. Τα ρούχα στις γραμμές, τις αποχρώσεις και το στιλ που ταιριάζουν με την αισθητική σας πρόκειται να σας γεμίσουν με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Power dressing άλλωστε σημαίνει πως φοράτε δημιουργίες που σας κάνουν να νιώθετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Η καθεμία από εμάς έχει τη δική της powerful γκαρνταρόμπα.

#2 Ποιότητα και όχι ποσότητα

Εξίσου σημαντικό είναι να στοχεύσετε στη δημιουργία μία ολοκληρωμένης γκαρνταρόμπας που αποτελείται από υψηλής ποιότητας ρούχα. Άλλωστε, τα σωστά υφάσματα και γραμμές, αλλά και λεπτομέρειες σε σημεία όπως το στρίφωμα είναι κάποια στοιχεία που επηρεάζουν την εμφάνισή σας. Εάν κάποιο ρούχο είναι αμφιβόλου ποιότητας, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει το στιλ σας, αφαιρώντας του αξία. Δημιουργήστε λοιπόν μία λίστα με τα δικά σας power dressing κομμάτια και στη συνέχεια προσπαθήστε να επενδύσετε σε αυτά. Άλλωστε, πρόκειται να τα φοράτε για χρόνια, συνεπώς είναι μία επένδυση που αξίζει να συμβεί.

#3 Δημιουργήστε τη δική σας "στολή”

Κάθε γυναίκα έχει στη συλλογή της κομμάτια που επιλέγει κάθε φορά που θέλει να νιώσει άνεση, δυναμισμό, αυτοπεποίθηση. Μπορεί να είναι ένα κοστούμι, ένα φόρεμα, ένα τζιν παντελόνι, μία ολόσωμη φόρμα. Είναι η δική σας "στολή”, δηλαδή το look που σας ανεβάζει το ηθικό και σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο ο εαυτός σας. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε λίγο πιο ιδιαίτερο αυτό το combo, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αξεσουάρ όπως τα μαντήλια, οι τσάντες, τα παπούτσια. Κάπως έτσι, θα ομορφύνετε το αποτέλεσμα, κάνοντας το πιο προσωπικό.

#4 Το τέλειο blazer

Το blazer είναι ένα από τα items που κάθε γυναίκα αξίζει να έχει στη συλλογή της. Προσαρμόζεται σε διάφορες περιστάσεις, μπορείτε να το φορέσετε είτε με παντελόνια είτε με φορέματα είτε με φούστες, ενώ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο power dressing κομμάτια. Λίγο πριν επιλέξετε το δικό σας αγαπημένο, χρειάζεται να έχετε στον νου σας πως η τέλεια εφαρμογή είναι το παν. Δοκιμάστε διάφορες γραμμές και νούμερα, ώστε να βρείτε το καλύτερο σακάκι.

#5 Το προσωπικό σας κοστούμι

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το ντύσιμό σας να αποπνέει δυναμισμό είναι το κοστούμι, δηλαδή το διαχρονικό co-ord που ακόμα και μετά από πολλές δεκαετίες συνεχίζει να εξελίσσεται. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας κοστούμι. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο να φορέσετε κοστούμι σε basic αποχρώσεις όπως το γκρι, το μπλε, το μαύρο. Μπορεί το δικό σας power dressing ντύσιμο να σημαίνει πως θα επιλέξετε ένα κοστούμι σε έντονο χρώμα όπως το κόκκινο. Σημασία έχει να επιλέξετε το co-ord που σας κάνει να αισθανθείτε αυτοπεποίθηση.

#6 Η δύναμη του monochromatic

Στην περίπτωση που θέλετε να προσεγγίσετε το power dressing με την πιο παραδοσιακή έννοια του, προτείνουμε να δημιουργήσετε μονοχρωματικά σύνολα. Ένα λευκό κοστούμι ή ένα total black σύνολο θα κάνουν την παρουσία σας πιο επιβλητική. Ντυθείτε από την κορυφή έως τα νύχια με μία απόχρωση που έχει αμέσως θετική επίδραση στη διάθεσή σας και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

#7 Διαφορετική περίσταση, διαφορετικό power dressing σύνολο

Πρόκειται για μία από τις στιλιστικές συμβουλές που ακολουθούν πιστά τα style icons. Μία γυναίκα που γνωρίζει ποια είναι, που πηγαίνει και ποιο είναι το στιλ της αποπνέει αυτομάτως δυναμισμό. Αυτό σημαίνει πως κάθε περίσταση έχει το δικό της dress code και στην περίπτωση που η ημέρα είναι γεμάτη από υποχρεώσεις είναι προτιμότερο να φορέσετε κάτι που ισορροπεί με χάρη ανάμεσα στα διαφορετικά dress codes. Ένα κοστούμι ή ένα midi φόρεμα είναι κάποιες από αυτές τις επιλογές.

#8 Ο παράγοντας της άνεσης

Μία γυναίκα που φορά παπούτσια που δεν τη βοηθούν να περπατά με ευκολία ή μία γυναίκα που φορά ρούχα, τα οποία δεν είναι στο κατάλληλο μέγεθος, δεν μπορεί να αποπνέει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνετε εκκαθάριση στη γκαρνταρόμπα σας, φροντίστε ώστε να αποχωριστείτε όλα τα ρούχα και αξεσουάρ που δεν σας κάνουν να νιώθετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Πείτε όχι σε παπούτσια που δεν περπατάτε με ευκολία, αποχωριστείτε τα ρούχα που είναι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο νούμερο, ανακυκλώστε τα ρούχα που έχουν φθορές και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν.

Διαβάστε Επίσης