Ο οίκος Dior παρουσίασε τη νέα του συλλογή σε ένα μεγάλο δάσος

Η Maria Grazia Chiuri είχε μια πρωτότυπη ιδέα, που περνούσε ένα σημαντικό μήνυμα.

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι ξεκίνησε χθες και η Maria Grazia Chiuri παρουσίασε τη συλλογή της για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. Το σκηνικό ήταν ένας τεράστιος κήπος, εμπνευσμένος από κάποιες φωτογραφίες αρχείου που απεικονίζουν την Catherine Dior, την αδερφή του Christian Dior, στον κήπο της περιτριγυρισμένη από λουλούδια, που ήταν το μεγάλο της πάθος. Η Catherine, που μάλιστα τη φώναζαν Miss Dior, εξού και το όνομα του πρώτου αρώματος του οίκου, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία του Dior. 

Ο οίκος Dior παρουσίασε τη νέα του συλλογή σε ένα μεγάλο δάσος
μόδα, dior ss2020
μόδα dior ss2020

Η αγάπη της για τα λουλούδια αλλά και τους κήπους γενικότερα, ήταν η κύρια έμπνευση της Maria Grazia Chiuri γι' αυτή τη συλλογή. Ήταν εμφανής τόσο στα φλοράλ κεντημένα φορέματα και τα ψάθινα καπέλα, όσο και στο σκηνικό, που έμοιαζε με τεράστιο κήπο με πάνω από 100 δέντρα. 

Ενώ κάποια brands δέχονται έντονη κριτική για τα υπερβολικά σκηνικά που στήνουν για τα fashion shows τους, τα οποία μοιραία καταλήγουν στα σκουπίδια μετά το τέλος της πασαρέλας, ο Dior αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, ο οίκος, μετά το τέλος του fashion show θα δωρίσει τα δέντρα σε διάφορες οργανώσεις έτσι ώστε να συνεχίσουν τον κύκλο ζωής τους. Το brand χρησιμοποίησε το hashtag #PlantingForTheFuture για να κάνει γνωστή την ενέργεια, ενώ οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να σκανάρουν το QR Code κάθε δέντρου για να μάθουν ποιος θα είναι ο αποδέκτης του. 

Στο εντυπωσιακό set up βρέθηκαν άνθρωποι της μόδας αλλά και πολλοί celebrities, ανάμεσα στους οποίους οι Jennifer Lawrence, Julianne Moore, Natalia Vodianova, Erin O'Connor και Karlie Kloss.

μόδα, jennifer lawrence dior
μόδα, julianne moore, dior
μόδα, natalia vodianova, dior

RELATED STORY