Color Trends | 5 χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές γι’ αυτή τη σεζόν

Οι τάσεις στα χρώματα που θα "ντύσουν" τις φθινοπωρινές εμφανίσεις σας.

Υπάρχουν τα βασικά χρώματα σε μια γκαρνταρόμπα (άσπρο, μαύρο, καφέ), που όλες οι γυναίκες αγαπούν και εμπιστεύονται. Υπάρχουν τα ασφαλή neutrals (μπεζ, γκρι), τα δυναμικά χρώματα, όπως το κόκκινο, που δημιουργούν εντάσεις, και τα ρομαντικά παστέλ (ροζ, γαλάζιο, λιλά). Υπάρχουν απλά τα χρώματα που σας αρέσουν, που νιώθετε ότι σας κολακεύουν (περισσότερο), που συμβαδίζουν με τη χρωματική παλέτα στη φύση κάθε εποχής. Βεβαίως, υπάρχουν και τα χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές κάθε σεζόν, και γίνονται τάσεις. Και το συνετό είναι να μην τις αγνοήσετε

Όσες ασυναγώνιστα πολλές επιλογές υπάρχουν σε σχέδια, άλλες τόσες είναι και οι επιλογές σε χρώματα που μπορείτε να κάνετε για τις εμφανίσεις σας. Όμως, παρά τις προσωπικές προτιμήσεις, τις εκτιμήσεις για το τι σας ταιριάζει καλύτερα, τη διάθεση σας σε κάθε ενδυματολογική στιγμή, οι προτάσεις από τα catwalks έρχονται να προσφέρουν φρέσκες και επικαιροποιημένες ιδέες για τις αποχρώσεις που θα αναδείξουν το ντύσιμό σας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Black is back, grey too

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, μπήκαμε στη σεζόν AW 2020-21 και γνωρίζουμε ήδη μέσα από τα fashion shows του περασμένου Φεβρουαρίου ποιες ήταν οι κυρίαρχες επιλογές σε χρώματα των μεγάλων οίκων και των δημοφιλών fashion brands. Tο μαύρο χρώμα δεν έλειψε από καμία σχεδόν πασαρέλα, και το παντοδύναμο cοmeback του μόνο ενθουσιασμό μπορεί να προκαλέσει, για ένα χρώμα που έχει γίνει συνώνυμο του "play safe", της ευελιξίας και της θηλυκότητας.  Ακολουθούν, στις προτιμήσεις των σχεδιαστών, τα γνώριμα, καθησυχαστικά γκρι, και όλη η παλέτα των αποχρώσεών τους, με τον οίκο Christian Dior να την τιμάει ιδιαιτέρως στις ready-to-wear προτάσεις του και τον οίκο Prada να προτάσσει την πιο αυστηρή, σκουρόχρωμη εκδοχή του για εμφανίσεις που δεν χωράνε αμφιβολίες για το αποτέλεσμα.

Flesh tones

Οι γήινοι τόνοι έχουν, επίσης, ισχυρή παρουσία στις δημιουργίες brands όπως Stella McCartney, Fendi, Acne Studio (κ.ά) και έρχονται να δώσουν την απαραίτητη νότα ζεστασιάς στον χειμώνα και μία αίσθηση απασφαλισμένης αυτοπεποίθησης, αφού προσφέρουν ανυπολόγιστη κομψότητα. Αναζητήστε τους είτε σε δερμάτινα και παιχνιδιάρικες γούνες είτε σε καλοραμμένα μάλλινα παλτό, καμπαρντίνες και κουστούμια, ή ακόμα και σε θηλυκά φορέματα, φούστες και αξεσουάρ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Unexpected pink & green

Ανάμεσα στις λιγότερο αναμενόμενες αποχρώσεις, συναντά κανείς το παστέλ ροζ, όπως το υιοθέτησαν σε ρομαντικά φορέματα, παλτό, ακόμα και γυαλιά ηλίου, οίκοι όπως Giambattista Valli, Miu Miu, Alexander McQueen, ενώ ενδιαφέρουσες εκδοχές του πράσινου, όπως το κιτρινοπράσινο, η μέντα και το λαδί, που βρήκαν μια θέση στα κομμάτια οίκων όπως Bottega Veneta, Roksanda και Nina Ricci, έρχονται να φέρουν αέρα φρεσκάδας και να φωτίσουν τις εμφανίσεις της σεζόν.  

Μαύρο

Μαύρο

Tom Ford AW20.

Μαύρο

Μαύρο

Emilia Wickstead AW20.

Μαύρο

Μαύρο

Rochas FW20.

Μαύρο

Μαύρο

Gabriela Hearst AW20.

Γκρι

Γκρι

Dior AW20.

Γκρι

Γκρι

Dolce&Gabbana FW20.

Γκρι

Γκρι

Prada FW20.

Γκρι

Γκρι

Altuzarra FW 20.

Γήινοι τόνοι

Γήινοι τόνοι

Stella McCartney Winter 2020.

Γήινοι τόνοι

Γήινοι τόνοι

Fendi AW20.

Γήινοι τόνοι

Γήινοι τόνοι

Acne Studio FW20.

Γήινοι τόνοι

Γήινοι τόνοι

Lemaire Fall-Winter 2020-21.

Πράσινο

Πράσινο

Bottega Veneta F/W 2020-21.

Πράσινο

Πράσινο

Roksanda AW20.

Πράσινο

Πράσινο

Nina Ricci Fall-Winter 2020-21.

Πράσινο

Πράσινο

Y/Project AW20.

Παστέλ ροζ

Παστέλ ροζ

Giambattista Valli FW 2020-21.

Παστέλ ροζ

Παστέλ ροζ

Alexander McQueen FW20.

Παστέλ ροζ

Παστέλ ροζ

Miu Miu FW20.

Παστέλ ροζ

Παστέλ ροζ

Fendi FW 20.