Chelsea boots | Τα μποτάκια που δεν πρέπει να απουσιάζουν από τη φθινοπωρινή σας γκαρνταρόμπα

Το ιδανικό ζευγάρι γι' αυτή την εποχή.

Η δυσκολία με τις μεταβατικές εποχές είναι ότι συχνά δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε, κυρίως εξαιτίας του καιρού. Έτσι, τα καλοκαιρινά staples γίνονται σταδιακά όλο και πιο ανεπαρκή, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πρώτα κρύα, ενώ τα πολύ χειμερινά κομμάτια δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ακριβώς επειδή τα κρύα δεν είναι ακόμα τόσο βαριά. 

Η μόδα, βεβαίως, έχει βρει λύσεις για να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των στιλιστικών απαιτήσεων που επιβάλλει η κάθε εποχή, και εκτός από το layering που έρχεται να προσφέρει ως την καταλληλότερη transitional style πρόταση, έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν κομμάτια που να εξυπηρετούν τις ενδιάμεσες εποχές. Ανάμεσά τους, τα μποτάκια, δηλαδή οι μπότες που φτάνουν ως τον αστράγαλο, λίγο πάνω ή λίγο κάτω απ' αυτόν, κι επομένως δεν χρειάζεται να "κλείσουν" στα ζεστά όλο το πόδι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικά για φέτος, τα μποτάκια που φαίνεται να έχουν ένα προβάδισμα στις τάσεις είναι τα Chelsea boots, το ζευγάρι δηλαδή που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ankle boots χάρη στο χαρακτηριστικό λάστιχο που διαθέτει στο πλάι. Και το οποίο υπάρχει εκεί για να διευκολύνει όποιον το φοράει να το βάζει και να το βγάζει εύκολα.

Με τις ρίζες τους να πηγαίνουν πολύ πίσω, στη Βικτοριανή εποχή, τα Chelsea boots που φοριούνται τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες, έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή στα 60s στη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζοντας το στιλ της mob σκηνής. Στην πραγματικότητα δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα, αντιθέτως αποτελούν ένα διαχρονικό ζευγάρι, που φέτος οι σχεδιαστές θέλησαν να το αναβαθμίσουν και να το εντάξουν στις συλλογές τους για το AW20 στιλ. 

Chelseas @ catwalks 

Τα Chelsea boots τα συναντήσαμε στα runways για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα 2020-21 των οίκων Alexander McQueen, Valentino,  Stella McCartney και Giambattista Valli , κι εκτός ότι μας υπενθύμισαν πόσο κομψά και άνετα είναι, πήραμε κι μια γεύση από τη chunky εκδοχής του, που προτείνουν οι σχεδιαστές. Και η οποία έρχεται να δώσει ένα ...υψομετρικό boost στα σύνολά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα Chelsea μποτάκια μπορούν να συνδυαστούν άψογα με τα κοστούμια σας είτε τα pantsuits είτε τα skirt suits, αλλά και με φορέματα ή φούστες σε μίντι γραμμή. Μία ματιά στα catwalks των οίκων που τα προτείνουν θα σας δώσει έμπνευση για τις πιο δυναμικές και θηλυκές εμφανίσεις της σεζόν, ενώ μπορείτε να επενδύσετε και στις παρακάτω προτάσεις. 

Τα looks & οι προτάσεις για shopping

Valentino FW20

Valentino FW20

Alexander McQueen AW20

Alexander McQueen AW20

Giambattista Valli FW20

Giambattista Valli FW20

Stella McCartney FW20

Stella McCartney FW20

Μποτάκια Alexander McQueen, Kalogirou. 

Δίχρωμες Chelsea boots Proenza Schouler, farfetch.com. 

Chelsea-inspired ΒV Lug ankle boots Bottega Veneta, mytheresa.com. 

Chelsea boots Tod’s, Tod’s boutique.

Δερμάτινες Chelsea boots διακοσμημένες με κρυστάλλους Gucci, net-a-porter.com.